Zakup gramofonu, wzmacniacza lampowego i przedwzmacniacza
-
Zakup gramofonu, wzmacniacza lampowego i przedwzmacniacza
Szanowni forumowicze,
Poszukuje klasycznego sprzętu jak w tytule. Gramofon w stylu LUXMAN PD 300 lub 350. Wzmacniacz lampa. To ma być zestaw do odsłuchu przy lampce wina. Coś co będzie mi służyć nie na codzień bo tego tego jest spotify + inne udogodnienia, lecz w sytuacjach wyjątkowych. Sprzęt która zagra dziś i za wiele lat później. Nie koniecznie nowy, skłaniam się ku jakości a wydaje mi się ze takową odnajdę tylko w sprzętach z przed kilku dekad. Cena.... gramofon ok. 10.000 pln , domniemam ze za wzmacniacz trzeba zapłacić 7.000-10.000 pln. Przedwzmacniacz - nie mam pojęcia.
Pomimo, że wątek pojawiał się już wielokrotnie proszę o wsparcie wiedzą i jeśli znajdzie się coś aktualnie na sprzedaż, proszę również o ofertę. Jestem z Bielska lecz dystans w przypadku ciekawej oferty nie stanowi większego problemu.
Pozdrawiam,
Condelone
Poszukuje klasycznego sprzętu jak w tytule. Gramofon w stylu LUXMAN PD 300 lub 350. Wzmacniacz lampa. To ma być zestaw do odsłuchu przy lampce wina. Coś co będzie mi służyć nie na codzień bo tego tego jest spotify + inne udogodnienia, lecz w sytuacjach wyjątkowych. Sprzęt która zagra dziś i za wiele lat później. Nie koniecznie nowy, skłaniam się ku jakości a wydaje mi się ze takową odnajdę tylko w sprzętach z przed kilku dekad. Cena.... gramofon ok. 10.000 pln , domniemam ze za wzmacniacz trzeba zapłacić 7.000-10.000 pln. Przedwzmacniacz - nie mam pojęcia.
Pomimo, że wątek pojawiał się już wielokrotnie proszę o wsparcie wiedzą i jeśli znajdzie się coś aktualnie na sprzedaż, proszę również o ofertę. Jestem z Bielska lecz dystans w przypadku ciekawej oferty nie stanowi większego problemu.
Pozdrawiam,
Condelone
- Pawelec
- Gramofon: Składak
Re: Zakup gramofonu, wzmacniacza lampowego i przedwzmacniacza
Pod koniec listopada powinien dolecieć Luxman PD300 w wersji japońskiej. Jeżeli będziesz jeszcze zainteresowany to polecam.
AKTUALNA SPRZEDAŻ - pierwszy post
viewtopic.php?t=15809#p307122
Słuchać możesz jeszcze lepiej i jeszcze piękniej.
https://instagram.com/murasaudio
-
Dziękuje za odpowiedź. Doczytałem się o Panu same superlatywy
Czy cos innego jeszcze mogłby Pan mi polecić. Czy sprzęt z Japonii nie jest obarczony ryzykiem korozji ? Czy proponowany PD300 jest kompletny do użytku ?
Pozdr.

Czy cos innego jeszcze mogłby Pan mi polecić. Czy sprzęt z Japonii nie jest obarczony ryzykiem korozji ? Czy proponowany PD300 jest kompletny do użytku ?
Pozdr.
- Pawelec
- Gramofon: Składak
Tak ale też będzie trzeba poczekać:
Pioneer PL 70, 70 II
Yamaha GT2000 może być odrobinę droższy
Szczegóły najlepiej przez telefon, mój numer jest w opisie:
AKTUALNA SPRZEDAŻ - pierwszy post
- kraf101
Przepraszam za heheszki, ale po lekturze postu, nosi mnie wyobraźnia sprzętu do bimbru pod słoninę

A tak bardziej w temacie, to mam pewne doświadczenie już z lampą i to jest tak. Też sobie tak myślałem, że to tak trochę nie na codzień ,
i taki hedonizm, bo już kredyt spłacony, dzieciaki się wyprowadziły i człowieka stać już na jakieś głupoty i sprawiłem sobie prostacki DIY RS-Tube-Amp.
I powiem tak. Wszystko było normalnie dopóki nie nastał remont w chałupie i z przyczyn technicznych słuchałem lampy przez jakieś 3 tygodnie.
Po zakończeniu remontu jak przyszło się podłączyć do codziennego systemu, to wyszło że już tego nie jestem w stanie słuchać (a wcześniej, postronni goście zwracali uwagę dość wyjątkowo ładne brzmienie tego)
I teraz co pewien czas mnie nosi, żeby wydać jakieś kilogramy monet, na coś poważniejszego i utratę zdrowego rozsądku

Zatem nie wiem, czy nie będziesz musiał zweryfikować swojego podejścia do "nie na codzień"

Pozdr
-
- zelazny
Aaaaaa!!! :-] Lubię kaszankę z cebulką, kraf poleć jakiś sprzęt.

-
- Gramofon: Uniwersum f 2002
jak przy lampce wina to raczej automat - on zawsze trafia tam gdzie trzeba