Dzisiaj premiera nowego albumu Abby. Pomyślałem że jak mam ich płyty sprzed lat oczywiście winylowe to tę nową też kupię. Jak zobaczyłem cenę to mi chęć odeszła . Empik oferuje za 170 zł. Na alledrogo jeszcze drożej. Chyba kogoś trochę poniosło . "Królewski" nośnik staje się coraz droższy. Ja w każdym razie podziękuję.
Gramofon: Sony PS-X 60, AT 440 Mlb, AT 33ML i wiele innych
Nuda dual mono.
Hitachi HMA 7500 + HCA 7500 MK II
Dali Ikon 6
Kruca fuks... inflacja dotknęła też winyle? Z drugiej strony - w przypadku Abby cena mnie nie dziwi, nie ze względu na wartość artystyczną, ale marketingową.
Wzmacniacz: NAD model 200, Gramofon: Kenwood KD 990, Wkładka: AT33PTG/II, Pre: ANK od Misse, SUT: Uesugi U-Bros-5, CD: Denon DCD 1600NE, Yamaha CDX 1060, Kolumny: Harbeth Monitor HL mk3
Czy ktoś ma może informacje na temat tych wydawnictw:
Chet Baker ""Lyrical Trumpet Of Chet Baker" i Chet Baker i Bill Evans "Alone Together". Wydania Waxtime z roku 2019
na kolorowych 180 gramowych winylach. Pierwsza na żółtym, druga na pomarańczowym. Zestaw i kolejność utworów dokładnie ten sam, czasy prawie takie same, główna różnica to dodatkowy utwór na samym końcu na tej płycie z Billem Evansem. Czy są to te same płyty
pod dwoma różnymi tytułami i szatą graficzną ? Chcę zakupić ewentualnie tą z nich która brzmi lepiej. Będę bardzo wdzięczny za opinie.
Wiem ze te wydania Waxtime nie grzeszą jakością ale pomijając ten fakt chodzi mi istotne roznice między tymi płytami. Czy są to dokładnie te same nagrania ?
Przypomnij się po weekendzie na PW to sprawdzę. Wczoraj przyszły (ponad miesiąc od zamówienia) i nie miałem nawet czasu odpalić, a dzisiaj wyjeżdżam na weekend, więc też nie przesłucham... Cena była taka, że nawet nie zwróciłem uwagi na listę utworów