Cześć,
Jestem nowy w temacie gramofonów. Szukam wkładki MM z igłą, która będzie dobrze brzmiała przy odtwarzaniu Black Metalu i Doom Metalu.
Widziałem parę starych tematów tutaj na forum, ale te wkładki o których była w nich mowa nie są już dostępne w sklepach.
W jednym ze sklepów audio, polecono mi do metalu wkładkę Audio Technica VM95ML, ale nie znalazłem w internecie żadnej recenzji pod kątem takiej muzyki.
Macie może jakieś doświadczenia z nowymi wkładkami z cięższą muzyką?
Budżet: 1000 zł
Gramofon: Linn Basik
Ramię: Linn Basik Plus
Wkładka do black/doom metalu
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Re: Wkładka do black/doom metalu
Zapomnij o VM95.
Goldring 1006.
Wiem, nieco ponad budżet - w UK taniej jeśli masz jak nabyć bez dodatkowych opłat typu cło/VAT (wtedy sięgasz po wyższy model serii 1000).
Goldring 1006.
Wiem, nieco ponad budżet - w UK taniej jeśli masz jak nabyć bez dodatkowych opłat typu cło/VAT (wtedy sięgasz po wyższy model serii 1000).
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
I faktycznie dobrze się sprawuje w metalu?
Ważne żeby nie podbijała za bardzo midów, bo przy przesterowanych gitarach robi się tłoczno w tym zakresie.
Z tego co widzę ten Goldring 1006 kosztuje 1200 zł. Powiedzmy że mogę trochę nagiąć budżet, jeśli rzeczywiście będzie dobrze brzmiała.
Ważne żeby nie podbijała za bardzo midów, bo przy przesterowanych gitarach robi się tłoczno w tym zakresie.
Z tego co widzę ten Goldring 1006 kosztuje 1200 zł. Powiedzmy że mogę trochę nagiąć budżet, jeśli rzeczywiście będzie dobrze brzmiała.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Nie, ja tak tylko dla żartu polecam jeden model z setek możliwych opcji.
Chyba najtaniej w PL: https://www.sklep.audiopunkt.com.pl/off ... 0_zl!.html
Jak się robi "tłoczno" to przydaje się igła która lepiej sobie radzi ze śledzeniem rowka, ale to już są większe budżety - topowa Goldring 1042 to nieco ponad 1600 zł.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum