Czy koledzy mogą mi doradzić z jakim wzmacniaczem te kolumny pokażą najwięcej walorów (mam w tej chwili wzmacniacz lampowy zbudowany w oparciu o konstrukcje EL34. Wzmacniacz gra w klasie A i oferuje moc ok. 8W na kanał) Myślę o upgrade na lampy 300b. Może są jakieś sprawdzone modele. Firma Haiku audio zaproponowała mi SEnsei 211 - ale on jest wybitnie poza moim budżetem
kurde u mnie na szerokopasmowcu AN jak dupnie głośniej to szyby lecą na 6s33s ale trza trochę rozkręcić aby lepiej grało mimo że pp 20w, na pcl86 se 4w zagrało jeszcze bardziej dołem ale mniej góry ale miałem lampy jakieś polamp, 300b darły ryja... także te lampy to trochę kosmos dla tego głośnika, nie wiem jak przy Sonido- pewnie podobnie
DDX-1000, RMG-309i, SME3012, 2xSPU, MPU, 2xLundahl, Kondo AN, 2xANK, 300B, 2A3, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
Holo Red, Holo Cyan 2, Lundahl 1:1, AN Kondo, 300B, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
kurde u mnie na szerokopasmowcu AN jak dupnie głośniej to szyby lecą na 6s33s ale trza trochę rozkręcić aby lepiej grało mimo że pp 20w, na pcl86 se 4w zagrało jeszcze bardziej dołem ale mniej góry ale miałem lampy jakieś polamp, 300b darły ryja... także te lampy to trochę kosmos dla tego głośnika, nie wiem jak przy Sonido- pewnie podobnie
Tzn 300 b pozytywnie oceniasz czy negatywnie do tych konstrukcji głośnikowych bo się pogubiłem
Filtr przytnie jakieś wybrane pasmo co tylko pozornie będzie sprawiało że basu będzie więcej ale obniży sprawność całego układu fenomen tych konstrukcji polega na tym żeby grało bez żadnych inwencji twórczych (czyli głośnik i odpowiedni tunel).Znam tą konstrukcję słuchałem i niczego tam nie brakowało a dźwięk był mega przestrzenny .
Pytanie do kolegi umiesz lutować
....Znam tą konstrukcję słuchałem i niczego tam nie brakowało a dźwięk był mega przestrzenny .
....
Co do przestrzenności i kompletnego opadu szczęki po pierwszych odsłuchach i porównaniu z moim Marantzem oraz zestawem Dali Oberon nie mam zastrzeżeń
___
Lutować umiem - jednak myślałem po prostu o zmianie wzmacniacza aby sprawdzić. Miałem już u siebie wzmacniacz na tzw diabełkach SE - było nieco inaczej ale zostałem przy moim EL34 - teraz mam zamiar nabyć to i potestować https://allegrolokalnie.pl/oferta/trafo ... -lamp-300b
Moje pytanie dotyczyło sprawdzonych rozwiązań tzn. na czym koledzy słuchają używając konstrukcji na Sonido. Używam przyzwoitego DAC-a oraz tidala lub plików flac. Wiem, że to forum winyl i rozważam także zakup analowego żródła - gramofon + przedwzmacniacz (poproszę też o poradę co na strat do mojego zestawu)