A gdzie tam mało miejsca. Fakt że płyta wypełnia całe CD nie jest przeszkodą. 6N16B które wsadziłem do MF są malukie i u mnie zamknięte w dużo mniejszej przestrzeni. Mały toroid też się zmieści.
Dwa, bez lampy można mu też dodać skrzydeł.
A gdzie tam mało miejsca. Fakt że płyta wypełnia całe CD nie jest przeszkodą. 6N16B które wsadziłem do MF są malukie i u mnie zamknięte w dużo mniejszej przestrzeni. Mały toroid też się zmieści.
kurcze, wg mnie radzieckie lampy to jednak nie to, robiłem kiedyś testy na pre gramofonowym wkładając różne lampy i niestety, tylko zachodnie NOS pokazują klasę, różnica jest ogromna.
Powiem tak. Mam w domu zarówno 6N16B i 6N16B WI jak i Mullard 6021 i odpowiednik RCA. Po zmianach lamp, różnych konfiguracji napięcia anodowego i prądu 6N16B w wersji impulsowej ( WI ) nie miała sobie równych. Zwykłe 6N16B nie mają tyle szczegółów i takiej góry, 6021 nie potrafi stworzyć takiej sceny.
Wolisz wysłać paczkomatem czy DHL
pomocna będzie stronka ze spisem:
Zastanawiam się czy Ci do Luxa nie dorzucić Żebyś się nie nudził
nie byłoby
Ja się nie nudzę. U mnie jak w NFZ, wolne terminy około 2023
Dzięki, stronka piękna ale czy są same daci na 1541?Rekiniasty pisze: ↑03 wrz 2021, 17:15pomocna będzie stronka ze spisem:
https://najlepszeodtwarzacze.pl/jakie-p ... -lista.php
jeśli chodzi o stare, analogowe granie to nie wiem czy coś na PCM1704 nie byłoby lepszy od TDA 1541!
jest dużo, z tych znanych chociażby ARCAM DELTA BLACK BOX i BOX2, Cambridge Audio DAC 3 D/A, MARANTZ DA-12Awena pisze: ↑03 wrz 2021, 20:21Dzięki, stronka piękna ale czy są same daci na 1541?Rekiniasty pisze: ↑03 wrz 2021, 17:15pomocna będzie stronka ze spisem:
https://najlepszeodtwarzacze.pl/jakie-p ... -lista.php
jeśli chodzi o stare, analogowe granie to nie wiem czy coś na PCM1704 nie byłoby lepszy od TDA 1541!
To na pewno dużo lepszy sprzęt do lampy niż Akai. Przywróciłem mu znów OPY i jest dół, jest góra, ale sceny nie ma, wszystko idzie z głośników, z prawego i lewego. Zero powietrza. Nawet TDA1541 za 150 zł bez modyfikacji, może jeszcze nie ma takiej góry, którą łatwo uzyskać ale na pewno ma scenę i dużo mniej syntetyki. Bas po stronie TDA i dynamika też. Na pewno PCM jest bardziej analityczny ale bez sceny to męczy a nie porywa a z TDA można to też wydobyć.
Mam takie pytanko, jeśli można ponękaćMartynka pisze: ↑03 wrz 2021, 17:11Powiem tak. Mam w domu zarówno 6N16B i 6N16B WI jak i Mullard 6021 i odpowiednik RCA. Po zmianach lamp, różnych konfiguracji napięcia anodowego i prądu 6N16B w wersji impulsowej ( WI ) nie miała sobie równych. Zwykłe 6N16B nie mają tyle szczegółów i takiej góry, 6021 nie potrafi stworzyć takiej sceny.
Przykład drugi to 6N2P. Ogólnie z lampami jak z kondensatorami, dadzą Ci muzyczne niebo jak dobrze się wkomponują w całość systemu.