Bon Jovi - New Jersey (1988 / 1989, USSR)
https://www.discogs.com/Bon-Jovi-New-Je ... se/3929726
Testuję dzisiaj nową płytę, z ostatnich zakupów. Radziecki Bon Jovi za 20 zł, okazja, jak dla mnie. Brałbym nawet z Aprelewskiego zawodu - choć trafiłem na nieco rzadszy ryski zawod.
Jeszcze nie skończyłem słuchać strony A ale zapowiada się płyta w stanie VG+. Hałasuje tylko między utworami. Zwykle trafiam na sowieckie gitówy lecz chyba nie tym razem. Może to i lepiej...
Na okładce widać dziwny znaczek. Ma on także przełożenie na nr katalogowy tej płyty. Melodija używała oznaczenia A dla płyt, które powstały z cyfrowych źródeł - skrót na okładce oznacza dosłownie "zapis cyfrowy". Z tego, co mam to chyba tylko "So" Petera Gabriela również ma ten znaczek.
Nigdy wcześniej nie słyszałem Bon Jovi (i to był jeden z powodów wzięcia tej płyty) ale, z tego co słyszę, to nawet mi się podoba. Oczywiście biorę poprawkę na to, że radziecka gramplastinka to nie jest ideał dźwiękowy i zapewne ta płyta może brzmieć jeszcze lepiej...
A tak przy okazji - chciałem sobie włączyć polski press Steel Wheel Stonesów ale nie zrobiłem tego bo ten album jest za długi (prawie godzina). Okazuje się, że Bon Jovi też ma podobny czas trwania. Ale teraz już nie ma co zmieniać płyty...
#4AMTunes