Dorzucę swoje 3 grosze "Został oczyszczony, umyty i poddany fachowemu przeglądowi i konserwacji wg instrukcji serwisowej."
a potem "Dodane zdjęcia wnętrza i od spodu na prośbę jednego z pytających.
W środku i od spodu sprzęt wygląda jak nowy.
Brak śladów w ingerencję ustawień fabrycznych." Hmm....jedno z drugim się jakby wyklucza A brak śladów fachowej ingerencji to akurat widać w środku. Brak albo stare smary. Ale może to i lepiej. Chociaż na kablu zasilającym jest jakiś filtr założony i kilka kleksów z pieczątką firmy, ale tego akurat nie ma w instrukcji serwisowej.
NAD 160a / NUDAmini / Philips CD-350 / Braun LS 120
Dual 601, 604, 704, 3x721, 1019, 1209, 1218, 1219, 1229, 1249, Perpetuum Ebner 2020L, Perpetuum Ebner PE 34
Ten Marantz to gówno. Tak samo jak ukryty pod logiem Marantza faktyczny Dual 415. To okrojona z możliwości ustawień nacisku i antyskatingu wersja i tak słabego już Duala 435. Dla mnie nie wart więcej jak 200 zł i do użytku w kuchni jak ktoś chce sobie zapodać 1 płytę na miesiąc.
Dual 601, 604, 704, 3x721, 1019, 1209, 1218, 1219, 1229, 1249, Perpetuum Ebner 2020L, Perpetuum Ebner PE 34
Dokładnie. Zabawkowy gramofon od których trzymamy się z daleka.
Dual CS 627Q można zaliczyć do normalnych gramofonów i jakby nie było, to nie patrząc na jego wygląd ma napęd bezpośredni, kwarcową stabilizację obrotów talerza i jest pełnym automatem. Wadą jest na pewno plastikowa obudowa która ma skłonności do zarysowań i dziwna pokrywa której nie mogę zrozumieć. Czy ramię ULM jest wadą to nie wiem, z dobrą wkładką która chyba wisi na prezentowanym przykładzie i dobrą igłą potrafi zagrać zaskakująco dobrze - podobnie jak inne gramofony z wyższej półki cenowej.
to skąd te ceny?? ja rozumiem że teraz trochę dziwne chore czasy i wszystko poszło w górę a może ludzie uważają że przyjdzie taki laik jak ja i od razu to kupi?:)
A miałem o tym napisać ale zapomniałem. Też na to zwróciłem uwagę. Znowu przypadek "dzwony biją ale nie wiem w którym kościele". Regulacja na nóżkach oczywiście jest. Ale nie dotyczy poziomowania gramofonu, tylko ustawienia sztywności nóżek. To taka namiastka pływającego zawieszenia z poprzednich modeli. Czyli innymi słowy ustawiamy czy nóżki mają być sztywne czy bardziej pływać jeżeli gramofon stoi w miejscu, gdzie mocniej się przenoszą nasze kroki na szafkę.
ludzie uważają że przyjdzie taki laik jak ja i od razu to kupi?:)
Dokładnie tak i też po to jest to forum żeby uniknąć przykrych sytuacji.
Technics spoko i cena wydaje się rozsądna też.
Jak sprawny to śmiało można brać.
Proponuję zadzwonić do sprzedawcy i luźno pogadać o gramofonie. Zapytać o wady itp
Dziękuję za wytłumaczenie, tylko dalej nie rozumiem po co nóżki w gramofonie mają być sztywne. Zresztą mniejsza o to, nie czas i miejsce na takie rozkmninki.
widzę że nie ma się co spieszyć, kupno gramofonu to jak kupno auta których jest w pytę na rynku ale wez cos dobrego wybierz:)
tutaj z forum z chęcią mogę kupić tylko na razie nie ma chyba nic w okolicach Warszawy.
no właśnie w ogóle mam pytanie jest sens i bezpieczne kupować na odległość z tzw przesyłką ubezpieczoną? ja wiem że obejrzeć sprzęt warto ale czy osoba która nie zna się jeszcze w temacie może coś zobaczyć/ wyhaczyć podczas takich oględzin?
Hitachi HT-354, Nordmende LB550, Kenwood KR-V75R, Nikko NA 390 II, Nikko NT 790
ale czy osoba która nie zna się jeszcze w temacie może coś zobaczyć/ wyhaczyć podczas takich oględzin?
Raczej nic. Musisz mieć wsparcie w osobie która obcowała już z gramofonami i wie co i jak trzeba sprawdzić.
Dlatego kupowanie na giełdzie forumowej jest dużo bezpieczniejsze.