No wlasnie tez obejrzalem, i mam watpliwosci. Czy ludzie bawili sie wtedy przy VOX i Kapitanie Nemo?
No tak, trochę bez sensu. W sumie nie chodziłem wtedy do takich przybytków więc nie wiem co tam puszczali na prowincji.
Ja chyba wtedy britpopu słuchałem i uganiałem się za laskami
ROJST '97 bardzo mi się spodobał. Muzyka w hotelu "Centrum" moim zdaniem jak najbardziej adekwatna, bo to przecież jeszcze czasy dancingów, na których leciały kawałki dla starszej "młodzieży", a sam Fronczewski jest do tego nawiązaniem ("jestem barmanem na tym dancingu"). Poza hotelem była Kayah, był Liroy, czyli tak jak być powinno. Scenariusz 10/10, scenografia 10/10, Silmat 10/10.
Warto wcześniej odświeżyć S01.
Kenwood KD-7010 | Goldring 1042 | CA Azur 551P | Kenwood KA-801 | Canton GLE 100
Jest na FB fanpage który dogłębnie analizuje m.in. scenografię Rojst '97
Np. czy dany telewizor albo inny model sprzętu AGD w ogóle istniał w 1997 itd.
Mi się oba sezony podobały. Co do czasów to zwróciłem uwagę na te osiedle Oaza. Istniały wtedy takie? Bo mi się trochę z bardziej nowoczesnymi czasami kojarzą. Ale mogę nie kojarzyć bo w 97 to byłem w podstawówce i biegałem za piłką
NAD 160a / NUDAmini / Philips CD-350 / Braun LS 120
Dual 601, 604, 704, 3x721, 1019, 1209, 1218, 1219, 1229, 1249, Perpetuum Ebner 2020L, Perpetuum Ebner PE 34
Złapałem kilka takich sytuacji, że TV był kineskopowy, ale zdecydowanie zbyt nowy. Szczególnie te modele w srebrnych obudowach, bo one jakoś po '00 stały się popularne, a nie w '97, ale to już są drobnostki w porównaniu do reszty dobrze dobranej scenografii jak auta, wyposażenia mieszkań, kuchni, biur itp.
Kenwood KD-7010 | Goldring 1042 | CA Azur 551P | Kenwood KA-801 | Canton GLE 100
"swe ręce, myślami błądzę
mam już w ręku i płonę
po miłość do czerni
po miłość do dźwięku
po miłość do ciebie
to tak jak spaść w czeluści winylowego rowka
to tak jak unieść się w okowach winylowego dźwięku
słucham i słucham, nie doznając lęku"
Świetny film.
Właśnie obejrzałem Knives Out, dość nieprzewidywalny, dobre kino, lekko przetrawiłem.
mam już w ręku i płonę
po miłość do czerni
po miłość do dźwięku
po miłość do ciebie
Właśnie skończyłem oglądać Gifted.
Wrzuciłem na ruszt Nomadland.
mam już w ręku i płonę
po miłość do czerni
po miłość do dźwięku
po miłość do ciebie
Miniserial "Biały Lotos" na HBO.
Niby lekki wakacyjny filmik ale mówi o uczuciach i emocjach jakie siedzą w każdym człowieku i o tym że każdy ma swoje sekrety.
Serial "Siły kosmiczne" na Netflixie.
Komedia z Carellem i Malkovichem o nowym typie sił zbrojnych w szeregach USA. Specyficzny humor, jak wciągnie to można obejrzeć wszystkie odcinki w ciągu.
Serial "Hit and Run" na Netflixie.
Izraelska produkcja, kryminał w którym nic nie jest takie, jak na pierwszy rzut oka wygląda. Wciągający.