Przedwzmacniacz gramofonowy do 3k
-
- Gramofon: LUXMAN PD131
Przedwzmacniacz gramofonowy do 3k
Pisałem wcześniej na temat wkładki do zestawu - ostatecznie kupiłem goldring eroica. Teraz chciałbym popracować nad polepszenie toru poprzez wymianę przedwzmacniacza. Przypomnę że na tę chwilę zestaw składa się z atoll in 100 se, pylony sapphire 31 i luxman PD 131 z SME3009. Gra to wszystko z tube box DS. Czy wymiana DS na Rega aria, trigon advanced, 1 arc arrow se lub też inny w znaczący sposób pomoże? Mogę widać do 3kz. Z góry dziękuję za pomoc.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Re: Przedwzmacniacz gramofonowy do 3k
Dopłać trochę do Husarii i będziesz miał spokój, tym bardziej że jednak poszedłeś od razu w MC.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
OK ale gdzie można to kupić? Wszędzie czytam opinie pełne zachwytu i na tym koniec.
- Lukasz31
- Gramofon: Thorens TD 125mkI
Skontaktuj się z konstruktorem czyli Krzysztofem nick Ahaja na forum 

- pawelgrab
coś mi podpowiada, że nie będzie gorzej tylko lepiej:
viewtopic.php?f=59&t=17618#p352378
Adm WK chce Ciebie zabić ceną a niepotrzebnie

ale twój wybór

btw.
Jaculek grautuluję

wieczność stąpam po wbudowanych pre ale może kiedyś

luxman pd282 , schiit mani , kenwood ka-405 , kt-413 , kx-550 , harman kardon cd hd3700 , onkyo sc-60 mk II
-
No dobrze, napisałem maila i czekam na odpowiedź. A jakieś konstruktywne uwagi odnośnie tych pre, które wymieniłem wcześniej. Nowe to ok. 5kz, więc chyba nie są złe.
- Jaculek
- Gramofon: Dual 704, 721
Dzięki za uznanie ale raczej wątpię

Analog: Dual 704&721+DenonDL301/ShureV15III/Dual M20E/OrtofonMC-20>HeadamP >PreamP Dyskretniok DIY> DH-101>DH-220>Monitor Audio RX6/Beyerdynamic DT 880
Cyfra: Arcam FMJ CD17 - DIY Mod & Yamaha WXAD-10
Cyfra: Arcam FMJ CD17 - DIY Mod & Yamaha WXAD-10
- pawelgrab
nie bądź Kolego taki skromy, ale
pozdrawiając Ahaję :
nie miałem ale w lubelskim mają co najmniej dwie osoby i znam ich opinię, jest to bardzo dobry pre
ale w tej kasie tak być musi jedna mówiła - duże pieniądze duże wymagania, jak się mówi łapać króliczka,
a druga osoba świergotała, iż ta kasa nie jest równa przekazowi muzycznemu dlatego sugeruję 1kpln do 7 pln na początek , nawet dla w mc

warto zostawić te 5 kpln na byle co nawet na budę dla psa o oczywiście w przenośni

a osobiście:
dla nie gancegal

luxman pd282 , schiit mani , kenwood ka-405 , kt-413 , kx-550 , harman kardon cd hd3700 , onkyo sc-60 mk II
- pawelgrab
A i jeszcze jedna sprawa Adm WK posiada ten preamp ? ,
to ważna nawet bardzo - informacja w tym poście
dlaczego poleca pre za 5 tyś koła pln - bez zastanowienia, no może był zmęczony 

to ważna nawet bardzo - informacja w tym poście

-
A czy jest możliwość wypożyczenia husarii do odsłuchu w okolicach Warszawy. Może ktoś z forumowiczów mi pomoże?
- pawelgrab
polecił Adm WK to pewni Ci użyczy do odsłuchu 

- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
A można mniej bełkotliwie pawelgrab? Sam chyba jesteś zmęczony, skoro czujesz się zobowiązany by tłumaczyć moją własną opinię i poradę.
Skoro kolega od razu chce wejść na wysokie C i ma już ku temu podwaliny (gramofon z wkładką) to co ja go będę sprowadzał do parteru by zaczynał od preampa niższej klasy?
Oczywiście tylko jeśli ma $ na dopłatę.
O Husarii wiem że to jest pociągnięcie jeszcze dalej rozwiązań z Nudy Dual Mono, którą mam - i to mi wystarczy, po opiniach doświadczonych kolegów, które można przecież przeczytać na forum.
Znam BuPhono, to nie ta klasa. Preamp Jaculka chętnie bym posłuchał, na razie grono właścicieli jest dość skromne więc tak polecać zupełnie na ślepo trochę nie przystoi przy wyższym budżecie, ale jeśli kolega michalina chce się pobawić to niech weźmie do siebie na test.
Zakładam jednak że mamy tu klienta który chce od razu konkretnie, po prostu.
Skoro kolega od razu chce wejść na wysokie C i ma już ku temu podwaliny (gramofon z wkładką) to co ja go będę sprowadzał do parteru by zaczynał od preampa niższej klasy?
Oczywiście tylko jeśli ma $ na dopłatę.
O Husarii wiem że to jest pociągnięcie jeszcze dalej rozwiązań z Nudy Dual Mono, którą mam - i to mi wystarczy, po opiniach doświadczonych kolegów, które można przecież przeczytać na forum.
Znam BuPhono, to nie ta klasa. Preamp Jaculka chętnie bym posłuchał, na razie grono właścicieli jest dość skromne więc tak polecać zupełnie na ślepo trochę nie przystoi przy wyższym budżecie, ale jeśli kolega michalina chce się pobawić to niech weźmie do siebie na test.
Zakładam jednak że mamy tu klienta który chce od razu konkretnie, po prostu.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
- Gramofon: Micro Seiki DDX
No pewno Husaria nie jest naj, zawsze można lepiej tylko że każdy ma tylko dwie nerki
łatwo pisać o klockach których nigdy się nie miało ale na co komu takie opisy
A TOP to wejście MM a AN lub Husarii + dedykowany SUT - Uwaga jak w pierwszym zdaniu

łatwo pisać o klockach których nigdy się nie miało ale na co komu takie opisy

A TOP to wejście MM a AN lub Husarii + dedykowany SUT - Uwaga jak w pierwszym zdaniu
- winylowy_luke
- Gramofon: Technics SL-1210GR
- Kontakt:
@pawelgrab a Ty miałeś/masz to pre od Jaculka?
Technics SL-1210GR+KAB Fluid Damper+Shure V15 V-MR/Grace F9 (RS-9U)/AT-OC9XML/Shure V15 III (SAS/B)/Empire 4000 D/I
HusaRIAA v2
Topping E50+L50+PA5/Audiosymptom i8 mod @Wilk-Audio-Projekt/Sennheiser HD 660S
HusaRIAA v2
Topping E50+L50+PA5/Audiosymptom i8 mod @Wilk-Audio-Projekt/Sennheiser HD 660S