Co kręcisz? (czyli czego aktualnie słuchamy na winylu)
- Dziadek
- Kontakt:
- RadTang
- Gramofon: Technics SL-D303
- Kontakt:
Re: Co kręcisz? (czyli czego aktualnie słuchamy na winylu)
The Beatles - Hey Jude (1970 / 1993, Compilation, Unofficial Release, Russia) https://www.discogs.com/The-Beatles-Hey ... e/19803520
Niby Hey Jude ale nie do końca... AnTrop się nieco postarał. Zmodyfikowali okładkę i tracklistę. Dodali parę Day Tripper i We Can Work It Out oraz The Inner Light i Get Back. W zamian zabrali kawałki z A Hard Day's Night - po co je trzymać skoro pewnie większość ma "melodijskie" AHDN? W efekcie utworów jest 12 zamiast 10.
Większość z nich mam tam lub gdzie indziej na płytach. Ale np. takie The Inner Light czy Rain usłyszałem dopiero dzisiaj po raz pierwszy w życiu.
Jeszcze jedna rzecz wyróżnia tę płytę. Stan.
Jest powyżej mojej średniej. Nie mam na co narzekać. Dobrze, że ją wczoraj umyłem...
No i czerwony, zwykły label. Takiego nie widziałem u AnTropów. Nawet w Discogs nie było takiej wersji. Literówki w Don't Let Me Down i Old Brown Shoe chyba są na każdym ruskim wydaniu tej płyty.
Niby Hey Jude ale nie do końca... AnTrop się nieco postarał. Zmodyfikowali okładkę i tracklistę. Dodali parę Day Tripper i We Can Work It Out oraz The Inner Light i Get Back. W zamian zabrali kawałki z A Hard Day's Night - po co je trzymać skoro pewnie większość ma "melodijskie" AHDN? W efekcie utworów jest 12 zamiast 10.
Większość z nich mam tam lub gdzie indziej na płytach. Ale np. takie The Inner Light czy Rain usłyszałem dopiero dzisiaj po raz pierwszy w życiu.
Jeszcze jedna rzecz wyróżnia tę płytę. Stan.
No i czerwony, zwykły label. Takiego nie widziałem u AnTropów. Nawet w Discogs nie było takiej wersji. Literówki w Don't Let Me Down i Old Brown Shoe chyba są na każdym ruskim wydaniu tej płyty.
-
Fleetwood Mac - Rumours US 1977
Cóż tu napisać, ależ to jest płyta, a jak to brzmi
Ps. Ceny tych płyt w internecie to abstrakcja za ten konkretny egzemplarz w stanie doskonałym zapłaciłem 70 zł w antykwariacie płytowym, jak później spojrzałem na allegro i discogs to się mocno zdziwiłem.
Przecież nakład Rumours był niebotyczny.
Cóż tu napisać, ależ to jest płyta, a jak to brzmi

Ps. Ceny tych płyt w internecie to abstrakcja za ten konkretny egzemplarz w stanie doskonałym zapłaciłem 70 zł w antykwariacie płytowym, jak później spojrzałem na allegro i discogs to się mocno zdziwiłem.

Technics MA1 + Denon Dl-109d/Technics P33
+ Denon PMA 1600ne
+ Denon PMA 1600ne
- Deszatie
- Gramofon: Technics SL-200K
Haggard - And thou shalt trust... And awaking the centuries... podwójna uczta dla fana metalu w niecodziennej oprawie. Dzięki Damianie za szczęśliwa rękę do zakupów 

- piotrjazz
Accuphase DP-400, Reimyo DAP-999EX
Accuphase E-280, Harbeth C7ES-3 XD
- eu4yaon
- Gramofon: Pioneer
Nie przeczę bo czasem mi sie to zdarza

Pioneer PL 50L II + Hana EH + Husariaa v2 + Atoll IN 100SE + JBL TLX8
- eu4yaon
- Gramofon: Pioneer
Lacrimosa - Stille
Pioneer PL 50L II + Hana EH + Husariaa v2 + Atoll IN 100SE + JBL TLX8
- tomaszek
- Gramofon: Pioneer PL-50L
Bill Evans Trio at Shelly's Manne-Hole, Hollywood, California
Pioneer PL-50L + MC-1000 / MIT-1 / DL-103D / AT-33PTG mk1 / V15 III L-M (SAS) + Husariaa v2 / SUTy + NAD C658/M23 + JMR Abscisse
Music Hall PH25.2 + Beyerdynamic DT 990 PRO
Music Hall PH25.2 + Beyerdynamic DT 990 PRO
- RadTang
- Gramofon: Technics SL-D303
- Kontakt:
The Beatles - Something New (1964 / XXXX, Reissue, Stereo, Canada) https://www.discogs.com/The-Beatles-Som ... e/13163897
Something New czyli spory fragment A Hard Day's Night + kilka piosenek w gratisie. Właśnie przesłuchałem swój ostatni zakup i jestem megazadowolony! Płyta w pełni spełniła moje oczekiwania choć brzmieniowo jest nieco za jasno - taki pewnie urok tych amerykańskich miksów.
Wydanie, które mam to kanadyjska reedycja z okolic 1980 roku. Było kilka pressów z podobnym labelem. Brzmi przyzwoicie choć na pewno nieco inaczej od oryginalnego AHDN w mono (który też posiadam choć w nie tak fajnym stanie).
Stan płyty (po umyciu) jest dokładnie taki, jaki oczekiwałem. VG+ czyli powyżej mojej zwyczajowej normy.
Cena też świetna, jak za Beatlesów w sklepie.
Docelowo chciałbym mieć również te amerykańskie albumy w kolekcji. Póki co mam tylko ten, Yesterday & Today (na CD, w tym Sellesa) i Help! (zarówno na LP jak i na CD). Trochę mam za dużo Bitli w kolekcji ale nie narzekam... moje 10 (?) różnych Helpów również...
Something New czyli spory fragment A Hard Day's Night + kilka piosenek w gratisie. Właśnie przesłuchałem swój ostatni zakup i jestem megazadowolony! Płyta w pełni spełniła moje oczekiwania choć brzmieniowo jest nieco za jasno - taki pewnie urok tych amerykańskich miksów.
Wydanie, które mam to kanadyjska reedycja z okolic 1980 roku. Było kilka pressów z podobnym labelem. Brzmi przyzwoicie choć na pewno nieco inaczej od oryginalnego AHDN w mono (który też posiadam choć w nie tak fajnym stanie).
Stan płyty (po umyciu) jest dokładnie taki, jaki oczekiwałem. VG+ czyli powyżej mojej zwyczajowej normy.
Docelowo chciałbym mieć również te amerykańskie albumy w kolekcji. Póki co mam tylko ten, Yesterday & Today (na CD, w tym Sellesa) i Help! (zarówno na LP jak i na CD). Trochę mam za dużo Bitli w kolekcji ale nie narzekam... moje 10 (?) różnych Helpów również...
-
- piotrjazz
Curtis Amy & Dupree Bolton - Katanga! https://www.discogs.com/Curtis-Amy-Dupr ... e/19010062
Accuphase DP-400, Reimyo DAP-999EX