Co kręcisz? (czyli czego aktualnie słuchamy na winylu)
- RadTang
- Gramofon: Technics SL-D303
- Kontakt:
Re: Co kręcisz? (czyli czego aktualnie słuchamy na winylu)
Siekiera - Nowa Aleksandria (1986 / 1986, Poland) https://www.discogs.com/Siekiera-Nowa-A ... ase/783933
Mroczny, polski klasyk. Zero radości, tylko ciemność i chłód. Idealnie pod mój obecny nastrój. Aby ocieplić tego posta wrzucam obecny stan Kallaxa u mnie. Rzeczy ulubione już są uporządkowane. Teraz zostały tylko różnego rodzaju "posłuchajki". No i jazz, co z tym zrobić to ja jeszcze nie wiem...
Mroczny, polski klasyk. Zero radości, tylko ciemność i chłód. Idealnie pod mój obecny nastrój. Aby ocieplić tego posta wrzucam obecny stan Kallaxa u mnie. Rzeczy ulubione już są uporządkowane. Teraz zostały tylko różnego rodzaju "posłuchajki". No i jazz, co z tym zrobić to ja jeszcze nie wiem...
- eu4yaon
- Gramofon: Pioneer
Closterkeller - Purple
Pioneer PL 50L II + Hana EH + Husariaa v2 + Atoll IN 100SE + JBL TLX8
- aarset
- Gramofon: Scheu
Nik Bärtsch - Entendre
2021 ECM Records
2021 ECM Records
Scheu Premier mkII -> Ikeda IT-407 (Scheu Classic mkII) -> Transfiguration Axia (Lyra Kleos) -> ASR Basis Exclusive -> ASR Emitter II -> Klipsch Forte IV
- piotrjazz
Accuphase DP-400, Reimyo DAP-999EX
Accuphase E-280, Harbeth C7ES-3 XD
Accuphase E-280, Harbeth C7ES-3 XD
- RadTang
- Kontakt:
Foreigner - Inside Information (1987 / 1987, UK & Europe) https://www.discogs.com/Foreigner-Insid ... ase/531205
Dawno nie słuchałem tej płyty a bardzo ją lubię. Na tyle, że mam aż dwa egzemplarze.
Ojcowski PL press, który był jednym z początków mojej przygody z tym zespołem i ten - oryginał europejski made in Germany. Trafiłem w fajnym stanie za dyszkę jakiś dobry rok temu. Ale to pięknie gra! Jedna z moich ulubionych płyt od nich (choć nie znam wszystkich)...
Dawno nie słuchałem tej płyty a bardzo ją lubię. Na tyle, że mam aż dwa egzemplarze.

-
- Gramofon: Saba PSP 910
-
- Gramofon: Saba PSP 910
Pink Floyd - The Piper at the Gates of Dawn
- tomaszek
- Gramofon: Pioneer PL-50L
Miles Davis - Champions
Pioneer PL-50L + MC-1000 / MIT-1 / DL-103D / AT-33PTG mk1 / V15 III L-M (SAS) + Husariaa v2 / SUTy + NAD C658/M23 + JMR Abscisse
Music Hall PH25.2 + Beyerdynamic DT 990 PRO
Music Hall PH25.2 + Beyerdynamic DT 990 PRO
- Cracker
Crosby, Stills, Nash & Young – Déjà Vu (Alternates)
Just take those old records off the shelf
I'll sit and listen to 'em by myself
Today's music ain't got the same soul
I like that old time rock and roll
I'll sit and listen to 'em by myself
Today's music ain't got the same soul
I like that old time rock and roll
- RadTang
- Kontakt:
Deep Purple - The House Of Blue Light (1987 / 1988, USSR) https://www.discogs.com/Deep-Purple-The ... e/19803829
Dzisiaj zrobiłem playgrading (bez mycia) jednego z dwóch wczorajszych nabytków. Jestem zszokowany tym, jak ta płyta gra! Nie wygląda nawet na G (przynajmniej jedna rysa by przeskakiwała) a tu... poza intrami do dwóch piosenek i obszarów między utworami nie ma w sumie hałasu. Purple grają, jak należy. Fakt, że nie tak fajnie jak na moim amerykańcu z 1987 ale... komuchy chyba opracowały StalinVinyl (kacapską alternatywę dla Mofikowego SuperVinyla). :O Albo Purple grają tak mocno, że ta płyta nawet w gorszym stanie by pozytywnie zaskakiwała stanem przy odsłuchu.
Bardzo fajny album. Czemu ma u mnie tylko 4 gwiazdki zamiast 5?! Może dopiero za którymś odsłuchem bardziej mi siadła ta płyta? W każdym razie - jak ktoś szuka i chce tanio to polecam to wydanie.
Ale szukajcie bardziej zadbanego (wizualnie) egzemplarza.
Dzisiaj zrobiłem playgrading (bez mycia) jednego z dwóch wczorajszych nabytków. Jestem zszokowany tym, jak ta płyta gra! Nie wygląda nawet na G (przynajmniej jedna rysa by przeskakiwała) a tu... poza intrami do dwóch piosenek i obszarów między utworami nie ma w sumie hałasu. Purple grają, jak należy. Fakt, że nie tak fajnie jak na moim amerykańcu z 1987 ale... komuchy chyba opracowały StalinVinyl (kacapską alternatywę dla Mofikowego SuperVinyla). :O Albo Purple grają tak mocno, że ta płyta nawet w gorszym stanie by pozytywnie zaskakiwała stanem przy odsłuchu.
Bardzo fajny album. Czemu ma u mnie tylko 4 gwiazdki zamiast 5?! Może dopiero za którymś odsłuchem bardziej mi siadła ta płyta? W każdym razie - jak ktoś szuka i chce tanio to polecam to wydanie.

- eu4yaon
KSU
- eu4yaon
Pełno tego na polskim rynku

Róże Europy - Radio Młodych Bandytów