Tarkus pisze: ↑03 sie 2021, 14:58
Tak że nie wszystko co z PRL-u, to złe.
prócz margaryny zamiast masła w stanie wojennym
offtopujesz Kolego ale wróćmy do meritum:
Tarkus pisze: ↑03 sie 2021, 14:58
najpewniej wzmacniacz projektowali tak, żeby dało się go zrobić z tego, co mieli dostępne, a potem stroili zwrotnice kolumn mniej więcej tak, żeby niwelowały niedostatki wzmacniacza.
błądzisz Kolego i nie jesteś pewien co chcesz przekazać
więc wytłumaczę :
UNITRA - zrzeszenie - ZCENTRALIZOWANY KAPTUR, obejmował producentów sprzętu RTV - Diory, Radmora, Eltry, Kasprzak aż do roku 1989, wg wikipedi:
"Na koniec 1985 r. Unitra zrzeszała 28 przedsiębiorstw produkcyjnych, 2 centrale techniczno-handlowe, 2 biura projektowo-technologiczne i jedno przedsiębiorstwo modernizacji przemysłu"
Na tych samych zasadach funkcjonowało zrzeszenie sprzętu AGD czyli PREDOM.
Jedyną barierą były podzespoły, szczególnie jeśli miał być import spoza RWPG a na to KOMITET z reguły nie wyrażał zgody, w WSH - 205 to nie miało zastosowania wszystko zaprojektowane na podzespołach dostępnych - tranzystory tesla, kondensatory elma W-wa i takie tam a i zacznijmy od tego, że nie był to żaden dual mono jak myśli do dzisiaj wielu jego posiadaczy - mam nadzieję, że ze względów kolekcjonerskich a nie użytkowych - czyli chcieli to to zaprojektowali, zbudowali, sprzedali w tym z rekomendowanymi kolumnami altus.
Wygląd tego to to nie miał nic wspólnego z brzmieniem i tyle.
Wojtek pisze: ↑31 lip 2021, 23:06
No, front fajny,
osobiście np. wolę lepszą ergonomię porównajmy np. :
z bohaterem wątku:
no wiem sztuczne kwiatki i podkładka jak w gorącym laptopie prezentuje wyższy poziom

- ale nie dla mnie

: