Że wszystkie?eenneell pisze: Nie zapewniają!
Bo są niechlujnie tłoczone

Niedoróbki się trafiają tu i ówdzie, ale bez przesady. Ja na typowo koszmarnie wytłoczoną reedycje nadziałem się tylko raz, a mam tego sporo.
Że wszystkie?eenneell pisze: Nie zapewniają!
Bo są niechlujnie tłoczone
Nie wszystkie!Winters pisze:Że wszystkie?
Niedoróbki się trafiają tu i ówdzie, ale bez przesady. Ja na typowo koszmarnie wytłoczoną reedycje nadziałem się tylko raz, a mam tego sporo.
Właśnie w tym cały urok, właśnie w tym, "historia z płytą związana"ale dla mnie pierwszy press to pierwszy press,
nie tylko jakość dźwięku, ale też cała historia z płyta związana.
Może nie aż tak, a może i tak.Winters pisze:Czyli w takim razie im płyta w gorszym stanie, tym lepsza, bo naoglądała się mocno zakrapianych imprez i odtwarzana była milion razy na bardzo niskiej klasy sprzęcie?
Zdecydowanie wolę starsze wydania, choćby dlatego, że mało jest teraz ludzi, którzy potrafią dobrze przygotować matryce do tłoczenia płyt. Robi się też jakieś beznadziejne remastery, tłoczy na jakimś beznadziejnym winylu. Mami się ludzi tymi 180g a płyta trzeszczy od samego początku, "pyka" i irytuje sybilantami.Zrewolweryzowany pisze:Ale ja nie o to pytałem. Mnie ciekawi czy te nowe tłoczenia winyli zapewniają wysoką jakość dźwięku. Bardzo bym prosił żeby ktoś zrobił takie porównanie o jakim pisałem wyżej. Na pewno się przyda
Obecnie ciągle można znaleźć wiele płyt, zwłaszcza zagranicznych, w doskonałych stanach. Niektóre stwarzają wrażenie (niemal) nigdy nie odtwarzanych.winters pisze:Czyli w takim razie im płyta w gorszym stanie, tym lepsza, bo naoglądała się mocno zakrapianych imprez i odtwarzana była milion razy na bardzo niskiej klasy sprzęcie?
Swieta prawdakrolix pisze: Mami się ludzi tymi 180g a płyta trzeszczy od samego początku, "pyka" i irytuje sybilantami.
Swieta prawdakrolix pisze:Obecnie ciągle można znaleźć wiele płyt, zwłaszcza zagranicznych, w doskonałych stanach. Niektóre stwarzają wrażenie (niemal) nigdy nie odtwarzanych.
Aż tak źle jest? Pytam z ciekawości.Darek pisze:Swieta prawdakrolix pisze: Mami się ludzi tymi 180g a płyta trzeszczy od samego początku, "pyka" i irytuje sybilantami.
Swieta prawdakrolix pisze:Obecnie ciągle można znaleźć wiele płyt, zwłaszcza zagranicznych, w doskonałych stanach. Niektóre stwarzają wrażenie (niemal) nigdy nie odtwarzanych.
mozna wiedziec jaka to plyta?Kocewicz pisze:Pewien irlandzki 2LP z 2007 okazał się strzałem w dziesiątkę.