Gramofon do 1000 zł
-
Re: Gramofon uzywany do 1000 pln
Dziękuję za odpowiedź. Z powodu mojej niewiedzy pytanie i kwota były mało konkretne,ale właśnie chodziło mi o sugestie w sprawie gramofonu w takich okolicach cenowych (1000)i ewentualne wyjaśnienie wzajemnych relacji np gramofonów Technics. który lepszy: 1200, 1500, 1700 lub 2000.... bo parametry niewiele mi mówią ... narazie 

- Winters
Gramofon uzywany do 1000 pln
1900 i 2000 są gorsze od pozostałych z tej serii.
Wersje mk2 jest lepsza od wcześniejszych modeli bez tego dopiska.
Wersje mk2 jest lepsza od wcześniejszych modeli bez tego dopiska.
DIOMEDES KATO
-
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Jeszcze można by polecić Sony PS-X50
http://allegro.pl/gramofon-sony-ps-x50-i2821648015.html
http://allegro.pl/gramofon-sony-ps-x50-i2821648015.html
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
no to Koledzy , jeszcze mała mobilizacja ... bo ja albo coś sam wiem ... albo staram się dowiedzieć od wiedzących.
Była propozycja Thorens TD 160S mkv z bardzo dobrą wkładką (tu już nawet rozmawiałem ze sprzedającym i nie rezygnuję), potem Sony PS-X50, .... i moja inwencja twórcza
Technics 1210 MK2 bez wkładki...
Ja raczej nie kupuję samochodu ...bo jest piękny czerwony .
Dlatego bardzo proszę Was o jeszcze jedno zdanie, jeden typ z wyżej przedstawionych .....
A swoją drogą w zasadzie nie spodziewałem się odzewu bo tematy wałkowane na okrągło. Sympatyczne rozczarowanie
Winters & Wojtek --> dziękuję i pozdrawiam
Była propozycja Thorens TD 160S mkv z bardzo dobrą wkładką (tu już nawet rozmawiałem ze sprzedającym i nie rezygnuję), potem Sony PS-X50, .... i moja inwencja twórcza

Ja raczej nie kupuję samochodu ...bo jest piękny czerwony .
Dlatego bardzo proszę Was o jeszcze jedno zdanie, jeden typ z wyżej przedstawionych .....
A swoją drogą w zasadzie nie spodziewałem się odzewu bo tematy wałkowane na okrągło. Sympatyczne rozczarowanie
Winters & Wojtek --> dziękuję i pozdrawiam
- Winters
Ta wkładka to nie jest czasem AT 440MLa? Coś mi się kojarzy, że widziałem taką aukcję. Jeżeli tak, to to jest moim zdaniem najlepszy interes.
Można sprzeczać się jeżeli chodzi o dane techniczne, np. drgania wynikające z pracy napędu (rumble), które wypadną lepiej u Technicsa oraz Sony. Natomiast moim zdaniem to nie to, co na papierze zamieścił producent, jest najważniejsze przy wyborze sprzętu, a brzmienie. TD 160 nie wypada pod tym względem sporo gorzej niż Linn Sondek LP12, a przepaść cenowa jest spora.
Można sprzeczać się jeżeli chodzi o dane techniczne, np. drgania wynikające z pracy napędu (rumble), które wypadną lepiej u Technicsa oraz Sony. Natomiast moim zdaniem to nie to, co na papierze zamieścił producent, jest najważniejsze przy wyborze sprzętu, a brzmienie. TD 160 nie wypada pod tym względem sporo gorzej niż Linn Sondek LP12, a przepaść cenowa jest spora.
DIOMEDES KATO
-
No tak właśnie oznaczył to sprzedający i potwierdził w rozmowie telefonicznej ... jeśli nic się nie wydarzy innego to ten wybór stanie...... się faktem
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Przy takim wyborze to postaw na Thorensa albo Technicsa. Thorens kusi dobrą wkładką w cenie, ale jest z nimi ogółem nieco więcej "zabawy" niż z dobrymi Technicsami. Nie wiem też jaka byłaby różnica w cenie, bo trzeba brać na poprawkę dokupienie headshella i wkładki do Technicsa.
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Wojtek
... chyba niedokładnie wiem o co Ci chodzi z headshellem czy z ilością "zabawy" z Thorensem, ale sądząc po moich superpozytywnych wrażeniach ze spotkania a Wami i na podstawie bardzo dobrej ocenie Waszego (naszego) forum, za jakiś czas będę wiedział więcej ... choć chyba nie wystarczy czytać ....no to niestety mogą pojawiać się kolejne pytania
Teraz zaczynam ostateczne ( w tym temacie) rozmyślania
... chyba niedokładnie wiem o co Ci chodzi z headshellem czy z ilością "zabawy" z Thorensem, ale sądząc po moich superpozytywnych wrażeniach ze spotkania a Wami i na podstawie bardzo dobrej ocenie Waszego (naszego) forum, za jakiś czas będę wiedział więcej ... choć chyba nie wystarczy czytać ....no to niestety mogą pojawiać się kolejne pytania

Teraz zaczynam ostateczne ( w tym temacie) rozmyślania
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
A sorka, pisałeś że gramofon bez wkładki, a czy ma kosz czy nie to nawet nie wiem.albok pisze:... chyba niedokładnie wiem o co Ci chodzi z headshellem
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
..... chyba z tego co na zdjęciach jest tylko ramię .... no to na moje aktualne możliwości zostaje Thorens
Ostatnie pytanie: Ile kosztuje współczesny (nowy) sprzęt o podobnych parametrach?
Ostatnie pytanie: Ile kosztuje współczesny (nowy) sprzęt o podobnych parametrach?
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
A nie możesz po ludzku pokazać nam tą ofertę/zdjęcia? Bo takie gdybanie ma niewiele sensu kiedy tylko ty coś widziszalbok pisze:..... chyba z tego co na zdjęciach jest tylko ramię ....

Bez przesady. Montaż headshella i wkładki to nie jest jakaś tragedia.albok pisze:no to na moje aktualne możliwości zostaje Thorens
Jak pisałem wcześniej, nie wiem nawet jaka jest tutaj różnica w cenie, więc tym trudniej osądzać na co lepiej byłoby wydać.
Parę tysięcy spokojnie.albok pisze:Ostatnie pytanie: Ile kosztuje współczesny (nowy) sprzęt o podobnych parametrach?
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- Winters
No ale taka 440 MLa to jakby nie patrzeć ponad 600 PLN. Z drugiej strony, ta w Thorensie może potrzebować wymiany igły.
Co do nowego sprzętu - 4/5 tys.
Co do nowego sprzętu - 4/5 tys.
DIOMEDES KATO
-
Chłopaki ...jesteście niesamowici, wielki szacun (czy jakieś "sza-po-ba"
) za zaangażowanie i życzliwość.
No to jest tak:
http://allegro.pl/thorens-td-160s-mkv-w ... 47574.html
http://allegro.pl/gramofon-technics-sl- ... 43226.html
..... ale muszę powiedzieć, że szybko w mojej głowie przepadł temat nowego sprzętu .... macie jakiś dziwny dar przekonywania (Winters),tak jakbyście nie umieli powiedzieć "nic tańszego"

No to jest tak:
http://allegro.pl/thorens-td-160s-mkv-w ... 47574.html
http://allegro.pl/gramofon-technics-sl- ... 43226.html
..... ale muszę powiedzieć, że szybko w mojej głowie przepadł temat nowego sprzętu .... macie jakiś dziwny dar przekonywania (Winters),tak jakbyście nie umieli powiedzieć "nic tańszego"

- Kocewicz
- Kontakt:
Thorens nawet kurde ładny, czego o Technicsie jeszcze nie zdarzyło mi się powiedzieć.
Are you Shure?