Kraków - Hala targowa

Wszystko na temat kupowania płyt
Awatar użytkownika
vinylpiotrek

Kraków - Hala targowa

Post autor: vinylpiotrek »

Analogowe ucho pisze: bo każda edycja CD ma inną poligrafię niż edycja CD.
Tym zdaniem najlepiej podsumowałeś wartość merytoryczną swoich wypowiedzi.
Robert007Lenert pisze:Na zachodzie tez takie kiksy bywaly /sam mam w swojej kolekcji dwa takowe/...a przez rece przeszlo mi kilka innych.
Może temat na nowy wątek?
Obrazek
Analogowe ucho

Re: Kraków - Hala targowa

Post autor: Analogowe ucho »

bo każda edycja CD ma inną poligrafię niż edycja CD
Tym zdaniem najlepiej podsumowałeś wartość merytoryczną swoich wypowiedzi.
Bo każda edycja CD ma inna poligrafię, niż edycja winylowa. :D
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Kraków - Hala targowa

Post autor: Wojtek »

Panowie, wybaczcie, ale trochę śmiecicie w tym wątku o hali targowej w Krakowie ;)

A Analogowe ucho zarobił ode mnie już drugie ostrzeżenie. Jak tak dalej pójdzie to niedługo będzie pierwszym co wyleciał stąd za bluzgi...
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Analogowe ucho

Post autor: Analogowe ucho »

Wojtek pisze: A Analogowe ucho zarobił ode mnie już drugie ostrzeżenie. Jak tak dalej pójdzie to niedługo będzie pierwszym co wyleciał stąd za bluzgi...
Jeszcze nna dobre nie rozkręciłem się a już dwa ostrzeżenia. :? A gdzie moje ulubione, picze kłaki, i temu podobne.....
Miej dystans.
eenneell

Kraków - Hala targowa

Post autor: eenneell »

Wojtek pisze:Panowie, wybaczcie, ale trochę śmiecicie w tym wątku o hali targowej w Krakowie ;)
Gadaja jak Pod Hala :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Robert007Lenert
Kontakt:

Post autor: Robert007Lenert »

Bazar pod Hala Targowa ma swoj klimat. Rozmowy, targowanie, zapewnianie ( przykladowo: no cos pan...20 zl za taki gramofon, toc to rupietol !!!( z rozmowy podczas kupna Lenco 75 :) ) Fajne miejsce, fajne okazje....ale by na nie trafic trzeba byc okolo 4 rano. Potem juz nie ma okazji....znaczy zmienily juz wlasciciela i ceny urosly nieraz o 1000%.
Awatar użytkownika
pan_winyl
Gramofon: Elac Miracord 750MII

Kraków - Hala targowa

Post autor: pan_winyl »

Siema wszystkim! Jakoś tak zabyłem i nie odwiedziałem forum a tu widzę temat jeszcze troszkę żył.

Dostałem pytanie dziś wieczorem o sytuacje pod halą- czy dalej płytami handlują.

Handlują, ale o poprzednie pozycje można uznać za ok lub (dla niektórych) śmieci (dodam że śmieci te opchnąłem, o wartości nie będę się wypowiadał ponad to że i ja i kupujący jesteśmy zadowoleni :) o tyle teraz jest już naprawdę słabo.

Mało już unikatów, czasami jakiś rodzynek się trafi, ale kopania w makulaturze sporo.

Co do uwagi dotyczącej klimatu miejsca- i on powoli się jakoś rozmywa.
Zazdroszczę tych bazarków opisanych powyżej :)
Elac Miracord 750 Mark II + Philips GP 400 MKII / AT-VM95C

Nivico 5020u / Toshiba SA 320
Onkyo Integra 2066

Silva Stereo Console / Irel
Telefunken L55
ZIGI

Kraków - Hala targowa

Post autor: ZIGI »

Witam Panów,
Na początek chcę się przywitać, jako że jest to mój debiut na tym forum. Z gramofonem jestem zaprzyjaźniony od jakiegoś 80 roku z z dłuższą przerwą. Ostatnio postanowiłem troszkę pomieszać w sprzęcie, sprzedać swoje dwa gramiaki made in unitra i nabyć coś innego. I tu moja konkluzja; stwierdzenie że cd zagra lepiej niż polska płyta jest z grubsza bajką. Akurat mam np album "TUTU" Davisa wydanie polskie analog i CD Warner Bross z 1986 i informuję analogowe ucho że nie ma porównania nawet na dupianym sprzęcie.Oprucz tego każdy zwraca uwagę na co innego, jeden lubi kręcić basem a inny ma włączone źródło itd.
A pod Halą jest w porządku choć polecam z całego serca giełdę elektroniczną na Balickiej w rzeczonym Krakówku
ODPOWIEDZ