Teraz raz ustawiony jest niezmienny

Obserwuj paski naświetlane przez lampę stroboskopową. Jak "stoją" to znaczy, że prędkość jest prawidłowa.widzewiecej pisze:Strach jest mi obcy wojtku- ignoracja nie- co masz na myśli mówiąc, co mowi stroboskop?
Tu chyba chodzi o to by napęd dobrze chodzi, a nie o to czy jakiś album jest za szybko nagrany. Nie rób zamętu.Robert007Lenert pisze:A to juz zalezy od sluchu. Sa wydania pewnych albumow, ktore zostaly przyspieszone...ot taki zabieg, by brzmialo bardziej efekciarsko. No i jak ustawimy zgodnie ze strobo, to sie okazuje, ze fortepian "polecial" o cwierc tonu w gore. Muzyki slucha uszami nie oczami
Mimo wszystko nadal jest przydatny do kontrolowania prędkości.eenneell pisze:Stroboskop miał większy sens w "dawnych czasach" kiedy napięcie "falowało"...czyli inaczej było rano. wieczór... a jak "falowało"... to dopiero było; człek kręcił gałką, coby równo grało (zwłaszcza przy przegrywaniu (sic)
Teraz raz ustawiony jest niezmienny
Otwórz go i raczej znajdziesz jakieś punkty regulacyjne. Najwyżej strzel fotkę to pomożemy.widzewiecej pisze:Ok thx. Mam nadzieje, ze znajdę dodatkową regulacje juz na samej płytce.
Nie cwaniakuj, bo na dobre to Tobie jak dotąd nie wyszło, przynajmniej tutaj.widzewiecej pisze:a-moja m92 jest znacznie większą od m75 a na przełożenie igły wpadlaby moja córka, ale niestety w oczywisty sposób to to nie pasuje
Jeśli chodzi o AT-95E to już lepiej zostań przy swoich Shure.widzewiecej pisze:b- popularna audio technica za 200 zł polecana na tym forum
To zostań przy Kenwoodzie, o ile uda mu się te obroty doprowadzić do równowagi.widzewiecej pisze:c-reanimacja- przywrócenie do życia ( wystarczy dać mu wkładkę i zaśpiewa) jest stary i nadgryziony zebem czasu no i kenwoodprezentuje sie zacniej na mojej szafce co nie znaczy, ze jest lepszy- dlatego pytam
Jaki test? Chodzi Ci o płytę stroboskopową?widzewiecej pisze:I uwierz mi kręci minimalnie za szybko na 33 ale wydrukuje test i opisze wyniki w weekend.
Sarkazm i ironia to jedno, ale jestem ciekaw jak nazwiesz przypadek kiedy proszący o pomoc pluje na wyciągającego rękę...widzewiecej pisze:Poza tym mała uwaga od starszego kolegi inzyniera- sarkazm to broń slabeuszy a ironia to nie wbrew pozorom oznaką inteligencji
Ale to jest oczywiste!widzewiecej pisze:Widzisz ja amator a ty specjalista a dopiero po upierdliwych komentarzach powiedziałeś o co chodzi ze strobo. Jesli nie chesz pomagać ludziom to po co ci to forum?
Ja to wiem...sorkiwidzewiecej pisze:enneel dzieki, zauwaz jednak, iż co oczywiste dla jednych nie zawsze jest takie dla innych