A żeby nie było tu pusto...
Mały detajling Sansui na zakończenie. Wszystkie elementy które fabrycznie były czarne powróciły do czarnego koloru:
I jak widać powyżej wszystkie elementy aluminiowe zostały ponownie wyszczotkowane ponieważ zaczęły się już utleniać:
A że stoją sobie i grają wygrzewając kondensatory pora na kolejną robótkę. Razem z kolumnami Sansui przyszedł do mnie na odświeżenie gramofon:
niestety kiedyś dostał strzał w narożnik oraz od słońca i temperatury zaczął się oddzielać od plinty winyl:
Zamysł jest taki aby dopasować go do Sansui i położyć na nim orzech. Mechanizm został więc zdemontowany a winyl usunięty:
Tylna ścianka z numerem seryjnym, ostrzeżeniami i opisami została nietknięta. Część z napisami została zachowana.
Jestem umówiony w zakładzie poligraficznym który ma mi coś podpowiedzieć. Wersje są trzy. Albo ładna czarna naklejka, albo ploterem wycięte napisy w kolorze czarnym lub białym naniesione folią transportową na drewno.
Chyba, że macie jakieś inne pomysły ?? Ktoś coś ?
Martin Logan CLS, Ayon Triton KT150 z KT88 zamiennie, DAC Stax Talent (2 x PCM63 na 6N26P) + Volumio Pi5 Waveshare 11,9", CD Rotel RCD955 (TDA1541 na 6N9S)... no i oczywiście gramofon Yamaha PX3 z Yamaha MC5 (shibata na boronie)