Kolekcje Płyt Forumowiczów
- rottensound
- Gramofon: Pro-Ject Debut III
- Kontakt:
Re: Kolekcje Płyt Forumowiczów
a słucham teraz...Genesis (1972)
- Pajdak
Ostatnie zakupy
Kat - Biało-czarna (z autografami wszystkich członków), Burzum - Det Som Engang Var (reedycja 2008), Burzum - Hvis Lyset Tar Oss (reedycja 2008), Carpathian Forest - Skjend Hans Lik, Emperor - IX Equilibrium (BRĄZOWY WINYL!), Emperor - Prometheus (1 wydanie Candlelight!)

-
Też sie pochwale moimi nowymi zakupami 

- Tyrystor
- Gramofon: SL-1410mk2
Po wielomiesięcznych łowach udało mi się na niemieckim ebayu (nawet musiałem w mowie Schillera napisać maila
) ustrzelić takowy skarb:
Z czego się bardzo cieszę, bo to wybitny album

Zestaw L1: Technics SL-1410mk2 + Shure M95HE + Denon PMA-777 + Telefunken TLX
Zestaw L2: Aiwa AD-F810 + Nakamichi OMS-2E + JVC AX-555 + Canton GLE40
Zestaw L2: Aiwa AD-F810 + Nakamichi OMS-2E + JVC AX-555 + Canton GLE40
- Robert007Lenert
- Kontakt:
O tak! Znakomita plyta!Tyrystor pisze:Po wielomiesięcznych łowach udało mi się na niemieckim ebayu (nawet musiałem w mowie Schillera napisać maila) ustrzelić takowy skarb:
-
- Kontakt:
a mnie, a bardziej z myślą o żonie to Radiohead by się przydał 

- vinylpiotrek
-
- marcinmarkowski21
Witam
Chcialbym napisac pare slow dotyczacych najnowszego wydania 14 Plyt The Beatles w jednym Box-ie. Otoz w ostatnich paru dniach w USA nastapil istny wysyp negatywnych opini na temat jakosci tych plyt. Wiele osob narzeka na krzywe plyty oraz slaba jakosc tloczenia. Jako ze mieszkam w USA mialem mozliwosc rozmowy ze znajomym wlascicielem jednego ze sklepow plytowych , ktory powiedzial mi ze ktos wykonal straszna fuszerke. On sam jest w szoku ze mozna bylo pozwolic na dopuszczenie do sprzedazy takiego bubla.
Jeden z moich znajomych ktory kupil ten box , sprawdzil wszystkie plyty wizualnie jak i odsluchowo i okazalo sie ze 6 albumow ma powazne defekty typu "falowanie" lub bardzo slyszalne "pykniecia" w czasie odtwarzania. Ja sam rowniez zakupilem ten 14 plytowy box ale szczesliwie nie bylo czasu go rozpakowac wiec mialem jeszcze mozliwosc zwrotu co tez uczynilem.
Po tym wszystkim tak z ciekawosci postanowilem kupic losowo wybrany album z tego box-u aby przekonac sie jak jest z ta jakoscia, czy moze jest to tylko czyjes zlosliwe gadanie. Padlo na "Abbey road". Po rozpakowaniu od razu zauwazylem dziwne smugi na calym winylu. Po wlaczeniu plyty na "rozbiegowce" uslyszalem cos co moglbym okreslic jako fale morza i to nie bylo ciche. Rowniez w przerwach miedzy nagraniami mozna bylo uslyszec dziwne szumy troche mniej slyszalne od tych ktore wystapily na poczatku plyty. Ogolnie podczas osluchu slyszalne bylo pare mniejszych czy wiekszych pykniec.
Oczywiscie opisuje tu problemy z plytami Beatlesow ktore zostaly wytloczone w USA. Moze wiec w Europie nie bylo tak zle. To takie moje podsumowanie.
Chcialbym napisac pare slow dotyczacych najnowszego wydania 14 Plyt The Beatles w jednym Box-ie. Otoz w ostatnich paru dniach w USA nastapil istny wysyp negatywnych opini na temat jakosci tych plyt. Wiele osob narzeka na krzywe plyty oraz slaba jakosc tloczenia. Jako ze mieszkam w USA mialem mozliwosc rozmowy ze znajomym wlascicielem jednego ze sklepow plytowych , ktory powiedzial mi ze ktos wykonal straszna fuszerke. On sam jest w szoku ze mozna bylo pozwolic na dopuszczenie do sprzedazy takiego bubla.
Jeden z moich znajomych ktory kupil ten box , sprawdzil wszystkie plyty wizualnie jak i odsluchowo i okazalo sie ze 6 albumow ma powazne defekty typu "falowanie" lub bardzo slyszalne "pykniecia" w czasie odtwarzania. Ja sam rowniez zakupilem ten 14 plytowy box ale szczesliwie nie bylo czasu go rozpakowac wiec mialem jeszcze mozliwosc zwrotu co tez uczynilem.
Po tym wszystkim tak z ciekawosci postanowilem kupic losowo wybrany album z tego box-u aby przekonac sie jak jest z ta jakoscia, czy moze jest to tylko czyjes zlosliwe gadanie. Padlo na "Abbey road". Po rozpakowaniu od razu zauwazylem dziwne smugi na calym winylu. Po wlaczeniu plyty na "rozbiegowce" uslyszalem cos co moglbym okreslic jako fale morza i to nie bylo ciche. Rowniez w przerwach miedzy nagraniami mozna bylo uslyszec dziwne szumy troche mniej slyszalne od tych ktore wystapily na poczatku plyty. Ogolnie podczas osluchu slyszalne bylo pare mniejszych czy wiekszych pykniec.
Oczywiscie opisuje tu problemy z plytami Beatlesow ktore zostaly wytloczone w USA. Moze wiec w Europie nie bylo tak zle. To takie moje podsumowanie.
- Winters
Tak, to prawda. Wersja amerykańska pod tym względem leży, ale to było do przewidzenia biorąc pod uwagę, kto to tłoczył. Tłocznia Rainbo jest znana z tego, że kontrola jakości jest tam bytem niewystępującym. Biorąc pod uwagę, że w USA jest conajmniej kilka sto razy lepszych tłoczni, wybór ten był głupotą Apple. Wynika to z tego, że warunkiem zlecenia było tłoczenie wyłącznie Beatli przez dany okres czasu. Finał tego jest taki, że mnóstwo tych płyt wraca do dystrybutora.
Jeżeli chodzi o tłoczenie europejskie (Optimal - Niemcy) to problemów chyba nie odnotowuje się żadnych, winyl jest cichy, płyty proste, co potwierdzają moje osobiste doświadczenia z tymi wydaniami.
Jeżeli chodzi o tłoczenie europejskie (Optimal - Niemcy) to problemów chyba nie odnotowuje się żadnych, winyl jest cichy, płyty proste, co potwierdzają moje osobiste doświadczenia z tymi wydaniami.
DIOMEDES KATO
-
W wakacje udało mi się to ustrzelić na alle w dobrej cenie. UK 1st pres M=/M-. Muzyka powalająca...Tyrystor pisze:Po wielomiesięcznych łowach udało mi się na niemieckim ebayu (nawet musiałem w mowie Schillera napisać maila) ustrzelić takowy skarb:
Zgadza się, wersja europejska, fizycznie, zrobiona jest bez zastrzeżeń. Natomiast dźwięk na tych LP to już inna historia.Winters pisze:Jeżeli chodzi o tłoczenie europejskie (Optimal - Niemcy) to problemów chyba nie odnotowuje się żadnych, winyl jest cichy, płyty proste, co potwierdzają moje osobiste doświadczenia z tymi wydaniami.
- motown
Mianowicie jakaż to historia? Możesz się nią podzielić?vinyl_freak pisze:Zgadza się, wersja europejska, fizycznie, zrobiona jest bez zastrzeżeń. Natomiast dźwięk na tych LP to już inna historia.
Pay for that motherfucker record
The Motown Sound™
The Motown Sound™
- Winters
Dobra, ja już mam naszykowaną szablęvinyl_freak pisze:Natomiast dźwięk na tych LP to już inna historia.

DIOMEDES KATO
-
Dawno nic tutaj nie pokazalem. To jest kilka pozycji z dosyc dlugiej listy plyt co ostatnio doszly