witam panowie. dostałem ostatnio taką wkładkę. za darmo... ale oczywiście nie moze byc super pięknie bo ma złamaną igłę:)
czy w nich można jakoś wymienić igłę? cos nie mogę znaleźć nic w sieci. a szkoda wkładki wyrzucac.
YAMAHA MC 9 - nowa igła?
- kreator
- Waluch
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
YAMAHA MC 9
Nie jest to MC z wymienialną igłą, więc prezent jest zrozumiały 
Choć są i tacy co próbują tego typu towary sprzedawać po dość wysokich cenach (patrz serwisy aukcyjne)
Yamaha MC-9 była bardzo fajną wkładką i to bardzo długo produkowaną, przez około 2 dekady, od początku 80's, a może i nieco wcześniej, aż do końca produkcji wkładek Yamaha, czyli 1998 roku.
Nie ma to jak zajechać igłę aż do złamania

Choć są i tacy co próbują tego typu towary sprzedawać po dość wysokich cenach (patrz serwisy aukcyjne)

Yamaha MC-9 była bardzo fajną wkładką i to bardzo długo produkowaną, przez około 2 dekady, od początku 80's, a może i nieco wcześniej, aż do końca produkcji wkładek Yamaha, czyli 1998 roku.
Nie ma to jak zajechać igłę aż do złamania

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
YAMAHA MC 9
Można (czasem) spróbować "wkleić nową igłę (jeśli jest do czego)
Ale zawsze to będzie "ersatz" bez gwarancji z ryzykiem (małej, ale zawsze) "krajalnicy"

Ale zawsze to będzie "ersatz" bez gwarancji z ryzykiem (małej, ale zawsze) "krajalnicy"

- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
YAMAHA MC 9
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- kreator
Re: YAMAHA MC 9
hehe:) wojtku tylko bez przesady. aż tak bardzo mi na takiej nie zależy. zresztą w tej cenie... wolałbym jakis gramofon kupić nawet bez wkładki
narazie mam denona dl 110 i w zupełności mi wystarcza.
a tak poprostu zapytałem... miałem nadzieje,ze ktoś z ,, wszystko wiedzacych,, bedzie coś o tym wiedział. no i juz wszystko wiem. zostanie jako ozdoba szuflady:)
narazie mam denona dl 110 i w zupełności mi wystarcza.
a tak poprostu zapytałem... miałem nadzieje,ze ktoś z ,, wszystko wiedzacych,, bedzie coś o tym wiedział. no i juz wszystko wiem. zostanie jako ozdoba szuflady:)
Born To Lose, Live To Win