Zagraniczne licencje na polskich wydaniach

Wszelkie tematy związane z płytami winylowymi
Awatar użytkownika
JacK
Gramofon: Kuzma Stabi S

Re: Wydanie płyty, a jakość nagrania

Post autor: JacK »

Obywatel pisze:
Blok Wschodni przynajmniej nie dawał się ogrywać i przerabiać na miazgę globalnej machinie. I dlatego właśnie Zachód postanowił się z nim rozprawić. Oczywiście w białych rękawiczkach - tak żeby to wyglądało jak wielki zryw wolnościowy :lol:
Że też o tym nie pomyślałem jak to fajnie żyć w Bloku Wschodnim gdy w latach 80' regularnie dostawałem wp****ol od ówczesnej władzy tylko dlatego że nosiłem irokeza,agrafki i czerwone portki.
Kuzma Stabi S, Rega RB300, Dynavector DV - 10X5, Sonneteer's Sedley (first edition), AVM Competition, B&W CDM1NT
Awatar użytkownika
Obywatel
Gramofon: Technics SL-1610MKII

Wydanie płyty, a jakość nagrania

Post autor: Obywatel »

Powiem tak:

1. Rzeczywiście dziś można chodzić w czerwonych portkach i władzy to zwisa, ale spróbuj tym u żłoba naprawdę nadepnąć na odcisk a zobaczysz jacy są miłościwi.

2. Przemiany ekonomiczne nie zostały przeprowadzone tak, aby jak najlepiej służyć Polsce i Polakom. Zostały przeprowadzone tak, aby jak najlepiej służyć ich architektom - czyli Zachodowi. Nieprzypadkowo polscy namiestnicy zachodnich ekspertów są wielce poważani na świecie a w Polsce nie cieszą się zbytnim poważaniem. Po prostu odwalili kawał dobrej roboty, ale nie dla swojego kraju.

3. Ogólnie od lat '80 świat zmienił się bardzo na niekorzyść, a Polska jako część 'globalnej wioski' jest zmuszona do przyjmowania i konsumowania wszystkich negatywnych światowych trendów. Mam tu na myśli przede wszystkim ewoluowanie kapitalizmu w kierunku bardziej antyludzkim, dyktat instytucji finansowych, przemiany obyczajowe, kryzysy, eko-terror i wiele, wiele innych kwestii, ale to nie jest właściwy wątek, aby takie tematy rozwijać.
Były: Daniel G 1100-fs, AKAI AC-3800, Fryderyk G-620, Technics SL-231, Technics SL-Q3
Jest: Technics SL-1610 MKII
Awatar użytkownika
kota_7

Re: Wydanie płyty, a jakość nagrania

Post autor: kota_7 »

Wojtek pisze:Nie bardzo mogę to zgrabnie poucinać w takim kształcie i coś poprzenosić. Jak chcecie dalej o tym dyskutować to załóżcie nowy wątek jako kontynuacja tutejszych przemyśleń, OK?
nie obawiasz się, że uwalisz dyskusję ingerując w każdy wątek
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Post autor: Wojtek »

kota_7:
Co masz na myśli?

Tak czy siak, dyskusja wydzielona :)

Obywatel:
Daj już Panie spokój z tą propagandą transformacyjną.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
Kusma

Post autor: Kusma »

Obywatel, chcesz to załóż oddzielny wątek - chetne pobiadolimy o transformacji - ale nie tutaj :D
Nie bulwersuj się tak forumowiczu... to tylko moja subiektywna opinia :D
ODPOWIEDZ