"Kiedy giganci chodzili po ziemi" Micka Walla było świetne. To biografia Led Zeppelin, ale nie pisana z pozycji uwielbienia, przez co opisuje również cięższe historie związane z zespołem.
Książki
- Totoro
- Gramofon: Unitra Fonica pl-731
Re: Książki
- piotrjazz
Keith Richards "Zycie .Autobiografia "
Paul Scott "Bog gitary. Eric Clapton. Biografia"
Tim Riley "Lennon. Czlowiek, mit, muzyka "
Elton John "Ja "
Accuphase DP-400, Reimyo DAP-999EX
Accuphase E-280, Harbeth C7ES-3 XD
- Myszor
- Gramofon: PD-300
Płyty na sprzedaż: viewtopic.php?t=21850
- StarRock
Jak zwykle u tegoż autora wątek historyczny i wprowadzenie w lata trzydzieste dopracowane,

Ach....... gdzie ten Mock z cyklu Breslau, w mojej ocenie majstersztyk pisarstwa Krajewskiego.

-
- Kontakt:
Mick Wall wg mnie w ogóle jest dziennikarzem i autorem, który ma tę umięjętność zainteresowania czytelnika no i ma wieeeelką wiedzę na temat rockowego świata.

Dziękuję, na pewno sprawdzę. Szczególnie od lat chciałem przeczytać coś o Lennonie ale zawsze inna książka wpychała się w kolejkę.
- xyz
- Gramofon: Sony PS X-50
- Kontakt:
„HARALD, CZTERDZIEŚCI LAT NA SPITSBERGENIE” BIRGER AMUNDSEN
Całkiem ciekawa opowieść o przygodach niespokojnego ducha.
Dość napisać, że chciał tam zostać dwa sezony i przeskoczyć na argentyńską ziemię. Dlaczego plan się powiódł dowiecie się z kart książki.
Są też wątki związane ze światem muzyki.
Całkiem ciekawa opowieść o przygodach niespokojnego ducha.
Dość napisać, że chciał tam zostać dwa sezony i przeskoczyć na argentyńską ziemię. Dlaczego plan się powiódł dowiecie się z kart książki.
Są też wątki związane ze światem muzyki.
- piotrjazz
Andrzej Stasiuk " Przwóz "
Polesie ,czerwiec 1941 , tuz przed atakiem Niemiec na ZSRR .
Po jednej stronie polska zabiedzona wies , przytloczona i oszolomiona "bogactwem" i nowoczesnoscia niemieckich najezdzcow. Po drugiej ci sami chlopi przytloczeni bieda i zacofaniem sowieckich najezdzcow.
Po miedzy nimi noca krazy przewoznik, przemyca kazdego kto zaplaci , i Zydow ,i partyzantow , i kogo los rzuci w te rejony.
Galeria barwnych postaci i opisy takie ,ze poczuc mozna nie tylko atmosfere wydarzen , ale wrecz zapachy. Mialem wrazenie ,ze tam bylem .
Polesie ,czerwiec 1941 , tuz przed atakiem Niemiec na ZSRR .
Po jednej stronie polska zabiedzona wies , przytloczona i oszolomiona "bogactwem" i nowoczesnoscia niemieckich najezdzcow. Po drugiej ci sami chlopi przytloczeni bieda i zacofaniem sowieckich najezdzcow.
Po miedzy nimi noca krazy przewoznik, przemyca kazdego kto zaplaci , i Zydow ,i partyzantow , i kogo los rzuci w te rejony.
Galeria barwnych postaci i opisy takie ,ze poczuc mozna nie tylko atmosfere wydarzen , ale wrecz zapachy. Mialem wrazenie ,ze tam bylem .
- Załączniki
-
- download.jpeg (8.16 KiB) Przejrzano 1440 razy
- piotrjazz
Andy Weir " Projekt Hail Mary "
Astronauta budzi sie ze spiaczki na statku kosmicznym. Okazuje aie ,ze reszta zalogi nie zyje , a on nie pamieta co tam robi , co to za misja , dokad leca i po co . Nie pamieta takze kim jest ani nawet jak sie nazywa.
I wiecej nie moge napisac ,zeby nie zepsuc wam zabawy. Ja bawilem sie swietnie , niemalze jak przy "Marsjaninie".
Astronauta budzi sie ze spiaczki na statku kosmicznym. Okazuje aie ,ze reszta zalogi nie zyje , a on nie pamieta co tam robi , co to za misja , dokad leca i po co . Nie pamieta takze kim jest ani nawet jak sie nazywa.
I wiecej nie moge napisac ,zeby nie zepsuc wam zabawy. Ja bawilem sie swietnie , niemalze jak przy "Marsjaninie".
-
- Kontakt:
- piotrjazz
Marek Górlikowski
"Państwo Gucwińscy , Zwierzęta I Ich Ludzie"
Swietny reportaz ,czyta sie jednym tchem .Masa ciekawych anegdot o wroclawskim zoo i ludziach z nim zwiazanych.
Wzloty i upadek p.Gucwinskich. polecam nie tylko wroclawiakom
"Państwo Gucwińscy , Zwierzęta I Ich Ludzie"
Swietny reportaz ,czyta sie jednym tchem .Masa ciekawych anegdot o wroclawskim zoo i ludziach z nim zwiazanych.
Wzloty i upadek p.Gucwinskich. polecam nie tylko wroclawiakom

-
- Gramofon: Micro Seiki DD-7
Jak lubisz Iron Maiden to "Do czego służy ten przycisk?" Bruce'a Dickinsona powinno Ci się spodobać. Fajna biografia do przeczytania w 2 wieczory.
Ja teraz kończę "Pokorę" Szczepana Twardocha.
E: autokorekta jak zawsze wie lepiej...
Sony PS-X75 [Empire 4000] // Restek Tensor // Restek Vector // preamp klon Audio Note by MISSE // Infinity RS II
Micro Seiki DD-7 [Ortofon 2m Black] // NAD 160A // Buphono // Monitor Audio Silver 6G 200
Micro Seiki DD-7 [Ortofon 2m Black] // NAD 160A // Buphono // Monitor Audio Silver 6G 200
- piotrjazz
Brit Bennett "Moja Znikająca Połowa"
Swietna , wciagajaca do samego konca powiesc, saga rodzinna.
Siostry blizniaczki czarne o bardzo jasnej cerze , uciekaja z rodzinnego domu. Rozdzielaja sie , i jedna kontynuuje zycie jako czarna , a druga jako biala....
Swietna , wciagajaca do samego konca powiesc, saga rodzinna.
Siostry blizniaczki czarne o bardzo jasnej cerze , uciekaja z rodzinnego domu. Rozdzielaja sie , i jedna kontynuuje zycie jako czarna , a druga jako biala....
- xyz
- Gramofon: Sony PS X-50
- Kontakt:
Co prawda „Jak nakarmić dyktatora” Witolda Szablowskiego przeczytałem dawno temu, ale ten wpis o niej przypomniał
https://twitter.com/mikolajkirschke/sta ... 85283?s=21
https://twitter.com/mikolajkirschke/sta ... 85283?s=21
-
Kolejna moja prośba, w temacie bliskim jak ostatnio, czyli książka Piotra Kaczkowskiego... Kupiłem na portalu znanym "Rozmowy trzecie". Jak sie okazało, bez płyty... Czy ktoś byłby łaskawy i przesłał flac lub mp3? Pozdrawiam. Maciej PS. Polecam książkę Ja Elton John