Kupiłem LP Misplaced Childhood (180gr.remaster2017)moja pierwsza tego zespołu.

Piękny vocal Fisha ! i cała płyta ,co jeszcze polecicie ?

Tylko proszę, bez uszczypliwych ...posłuchaj sobie na spotify

Pozdro serdeczne Woytas.
to ambitna płyta i wg. najlepsza. Druga naj wg mnie to "Script for a Jester's Tear" a trzecie LP to "Fugazi "
Ja ten album akurat najmniej lubię.
Posłuchasz jeszcze parę razy i też dojdziesz do wniosku że to najlepsza płyta
Mnie już drażni ten utwór.
To fakt. Świetny kawałek
To moje ulubione kapele
'Grendel'sponaa pisze: ↑18 maja 2021, 22:39No i nie wytrzymałem -> https://www.youtube.com/watch?v=Is-WlIn300A
Płyta wyszła 22. czerwca, ale zespół przylatując do Polski 20-go miał ze sobą egzemplarz, dzięki czemu jeszcze tego samego dnia można było usłyszeć ją (i rzecz jasna nagrać) w Trójce, Fisha zresztą też. Piękne czasy, chociaż generalnie niezbyt ciekawe w schyłkowym PRL-u
Tak, słychać, że Mosley wniósł nową jakość do materiału z debiutanckiego albumu. Pointer był dramnatycznie złym perkusistą.winylowy_luke pisze: ↑19 maja 2021, 09:18The Thieving Magpie - moim zdaniem wykonania utworów są lepsze niż ich odpowiedniki na płytach studyjnych
Uważam dokładnie to samo. Dzięki temu widać a raczej słychać jak wielki wkład wnieśli muzycy Marillion w brzmienie
No bo Fish to tylko teksty. On nic nigdy nie komponował. Jego solowe płyty są dlatego bardzo nierówne, bo jest uzależniony od materiału, który dostanie od współpracowników, których akurat ma dostępnych.