Długo używałem roweru globus 2000. Wspaniała kolarka DDR owska. W tamtym roku kupiłem Kross William i co? Niecałe 300 km i napinacz Nexus do wymiany. No ale przynajmniej ładny jest.
Elac Miracord 750 Mark II + Philips GP 400 MKII / AT-VM95C
Plan był taki, że jutro miałem ruszyć na pierwszy test średniodystansowy, ale zapowiadają do wieczora obfite opady... trudno, test poczeka
A jednak sie udało Pierwsze 50km wokół komina za mną. Wrażenia bardzo ok, osprzęt precyzyjny ale musze trochę upuścić ciśnienie w widelcu bo jest troche za twardy. Ogólnie jeszcze się docieramy
Kenwood KD-750+Hana SH, Luxman L-435, Sony ST-3950, Denon DCD-625, Onkyo TA-1900, Translator Impact 4 mk2, wiim pro plus
Rower.
Moja subiektywna opinia o modelu trekingowym.
1. Dobrać wielkość ramy do wzrostu przy zakupie, ( jak widze dryblasów z rozkraczonymi nogami na za małych góralach to sie płakać chce)
2. Nie oszczędzać na elementach stykowych: opony, hamulce, siedzenie, spodenki,rękawiczki.
3. Dbać, pilnować szczególnie ciśnienia w oponach i oświetlenia.
4. Jeśli można to kupić wypasiony, ale jeśli nie mamy od razu na wszystko to sukcesywnie wymieniać na lepsze.
5. Jeździć, używać, jak to możliwe cały rok...
Ja tak robie...
Dom - JVC QL-Y3F, Grace F-8, PRE by Jaceulek, Acoustic Research X-07, ATL HD 311.
Ogródek - Dual 1235, Shure V15 III , kolumny Philips KD - 1034.
Absolutna podstawa. Błąd złego dobrania popełniłem w poprzednik Kross'ie. Tym razem robiłem przymiarki baaaardzo długo (3 dni podchodzenia do tematu w salonie), aż wspólnie doszlismy do wniosku, że w rozmiarówce Gianta muszę mieć L-ke ale z krótszym niż fabryczny mostkiem.
Kenwood KD-750+Hana SH, Luxman L-435, Sony ST-3950, Denon DCD-625, Onkyo TA-1900, Translator Impact 4 mk2, wiim pro plus
Gratulacje dobrania ramki, to chyba najważniejszy element, sprzedawcy chcą sprzedać to co mają na stanie... A to nie zawsze rozmiar który jest dla nas...
Lubie zmienić pozycje w czasie jazdy, mam "rogi" takie zagięte do środka, czasem po 20 km plecki bolo i się prostuje...
Dom - JVC QL-Y3F, Grace F-8, PRE by Jaceulek, Acoustic Research X-07, ATL HD 311.
Ogródek - Dual 1235, Shure V15 III , kolumny Philips KD - 1034.
U mnie stacjonują 2 rowery. Różnica wieku to jakieś 50 lat i między jednym a drugim przepaść technologiczna ogromna. „Kocham” je tak samo .
Dziadek Hercules w oryginale i roczne dziecko hybryda od Specialized Vado SL 5.0
Mój krzyżacki rumak, po 6 latach wymagał serwisu mialem zamiar go sprzedać, ale przecie przyjaciela się nie przedaje , przywiązanie zdecydowało i mój nakład finansowy oddał z nawiązką. Ale chyba następny też będzie spod tego znaku "crossbow"
W kwietniu wybieram się rowerem do Gruzji i Armenii przez Rumunię i Turcję. Jakby ktoś był zainteresowany taką wyprawą to proszę pisać
A jaką trasą jedziesz z Elbląga do granicy ? Bo może pojechał bym z Tobą w Bieszczady ? Na dalej nie stać mnie kondycyjnie i czasowo.
A sorki teraz doczytałem że start z Rumuni. Sorki nie było pytania. Chyba że żle rozumiem to jest
Sony/Denon/ADC/Ortofon/Micro Seiki PreamPD Entre Cayin A-88T MC Systems M3
AT15Sa AT150MLX Denon DL-103D Elac ESG796 Empire4000 Goldbug Medusa HanaSH Nakamichi MC1000
Ortofon Cadenza Black, Rohmann, SPU E GM Gold Pickering XSV3000 Sony XL-45 XL-55