Coś to pewnie da, ale czy jest to dokładne? Raczej nie.
Nie. Chyba że nasz gramofon to jakiś szajspetro74 pisze: czy w trakcie obrotów talerza nie uszkodzimy mechanizmu silnika?
Mógłbym prosić o wyjaśnienie dlaczego nie może być to woda demineralizowana? Czytałem już sporo porad i generalnie jest napisane, że może być to woda destylowana lub demineralizowana (ta druga jest łatwiej dostępna). Dlatego wolę się jeszcze upewnić zanim zrobię jakiś błąd.pioos pisze:Jeśli chcesz sam robić taki płyn to opis :
Oczyszczony Izopropanol(Propanol-2) C3H7OH do kupienia w sklepie dla elektroników
Woda destylowana, (nie demineralizowana !)
Szczoteczka welurowa, tak.Wuwuzela pisze:Mam pytanie dotyczące "tego czegoś" do czyszczenia płyt
Ja w takiej sytuacji lekko strącam brud kantem palca, prawie nie dotykając powierzchni płytyWuwuzela pisze:to jak się przejedzie tym po płycie, to zostaje taka "krecha" z brudu, którą jest ciężko rozprowadzić/usunąć. Co z tym faktem zrobić?
Ale ta krecha jest przez całą długość płyty.Wojtek pisze:Ja w takiej sytuacji lekko strącam brud kantem palca, prawie nie dotykając powierzchni płyty