Co kręcisz? (czyli czego aktualnie słuchamy na winylu)
-
- Gramofon: RP 3, ThorensTD 320
-
- Gramofon: Saba PSP 910
Re: Co kręcisz? (czyli czego aktualnie słuchamy na winylu)
Skaldowie - Cała jesteś w skowronkach...
-
- Gramofon: RP 3, ThorensTD 320
-
- Gramofon: Technics SL-DD33
The Dumplings - No Bad Days
Album zagościł już jakiś czas temu w moich skromnych zbiorach, teraz do niego wracam, polecam dla zainteresowanych elektroniką, elektropopem (dla Tych co nie znają to pierwszy album duetu z nad Wisły). Dwupłytowe wydanie na winylu, które ukazało się później jest wzbogacone o remiksy
Album zagościł już jakiś czas temu w moich skromnych zbiorach, teraz do niego wracam, polecam dla zainteresowanych elektroniką, elektropopem (dla Tych co nie znają to pierwszy album duetu z nad Wisły). Dwupłytowe wydanie na winylu, które ukazało się później jest wzbogacone o remiksy

- RadTang
- Gramofon: Technics SL-D303
- Kontakt:
@Rega - te same albumy Lady Pank (i świeżo zakupiona Nana) czekają u mnie w kolejce na odsłuch. Debiut lubię, tych dwóch jeszcze nigdy nie słuchałem. Na szczęście Ojciec ma / miał pierwszy albumy LP w swojej kolekcji. 
Paul McCartney - McCartney II (1980 / 2017, Remastered, Reissue, Europe) https://www.discogs.com/Paul-McCartney- ... e/11202943
GitWyzwanie - dzień 7!
Bitli raczej nie posłucham to może coś solowego bo mam parę płyt solowych / powiązanych z Beatlesami? Taki tam losowy wybór... Kupiłem kiedyś w Biedronce jak była, dzisiaj poszło na talerz... Nawet nie umyte. Paul był niegrzecznym chłopcem i miał brudne rowki!
Jak żyję tak nigdy nie miałem igły uwalonej brudem... Przynajmniej nie na Technicsie bo na Denonie raz się zdarzyło...
A muzycznie - strona A nawet fajna, strona B to wypełniacze raczej. Eksperymenty z bardziej elektronicznym brzmieniem. Chyba radzieckie Flowers In The Dirt mi się bardziej podobało...
Pierwszy, dziewiczy odsłuch nie był zły. Płyta nie wygląda jak NM- ale nie grała źle... Paula kiedyś umyję, przy okazji. Nie godzi się paradować z tak brudnym rowkiem!
#GitWyzwanie

Paul McCartney - McCartney II (1980 / 2017, Remastered, Reissue, Europe) https://www.discogs.com/Paul-McCartney- ... e/11202943
GitWyzwanie - dzień 7!
Bitli raczej nie posłucham to może coś solowego bo mam parę płyt solowych / powiązanych z Beatlesami? Taki tam losowy wybór... Kupiłem kiedyś w Biedronce jak była, dzisiaj poszło na talerz... Nawet nie umyte. Paul był niegrzecznym chłopcem i miał brudne rowki!
A muzycznie - strona A nawet fajna, strona B to wypełniacze raczej. Eksperymenty z bardziej elektronicznym brzmieniem. Chyba radzieckie Flowers In The Dirt mi się bardziej podobało...
Pierwszy, dziewiczy odsłuch nie był zły. Płyta nie wygląda jak NM- ale nie grała źle... Paula kiedyś umyję, przy okazji. Nie godzi się paradować z tak brudnym rowkiem!
#GitWyzwanie
- lpociask
- Gramofon: Technics sl 3310
GUNSHIP – Dark All Day
Technics SL-3310 - Ortofon 2M Blue PnP MKII / Nagaoka MP-110H,
Technics SU-8080,
Technics SB-X1
https://www.discogs.com/user/lpociask/collection
Technics SU-8080,
Technics SB-X1
https://www.discogs.com/user/lpociask/collection
- RadTang
- Kontakt:
Elton John – Твоя Песня = Your Song (1987 / 1990, Compilation, Repress, Unofficial Release, USSR) https://www.discogs.com/Elton-John-%D0% ... e/18381292
GitWyzwanie - dzień 8!
Nowy tydzień zaczynam od płyty, której jeszcze nie znam! O Eltonie Johnie słyszałem ale nie znam ani jednej jego piosenki. Zamówiłem sobie tanio takiego oto radzieckiego składaka, razem z Atomic Rooster...
Całkiem miła, przyjemna, łagodna muzyka. Dużo fortepianu. Nie powiem, ma swój urok... I składak całkiem dobrze brzmi. Nie żałuję inwestycji.
W końcu zainwestowałem w GitWyzwanie, swoją muzyczną przygodę...
Ze względu na ilość hałasu (a płyta ładnie wygląda) to taguję tę płytę jako #GitPłytaWStanieG . Dawno nie było jakiejś fajnej Gitówy.
#GitWyzwanie
GitWyzwanie - dzień 8!
Nowy tydzień zaczynam od płyty, której jeszcze nie znam! O Eltonie Johnie słyszałem ale nie znam ani jednej jego piosenki. Zamówiłem sobie tanio takiego oto radzieckiego składaka, razem z Atomic Rooster...
Całkiem miła, przyjemna, łagodna muzyka. Dużo fortepianu. Nie powiem, ma swój urok... I składak całkiem dobrze brzmi. Nie żałuję inwestycji.

Ze względu na ilość hałasu (a płyta ładnie wygląda) to taguję tę płytę jako #GitPłytaWStanieG . Dawno nie było jakiejś fajnej Gitówy.
#GitWyzwanie
- MMarek
- Gramofon: DP-59L / PS-X50
- lopek3
- Gramofon: SL-5300, PS-X60
Yes – Yesterdays
Technics SL-5300 > Shure V15 III + VN-35HE > Nuda Mini > Onkyo A-8670 > Canton Quinto 520
Sony PS-X60 > Shure V15 III + VN-35HE > Nuda Mini > Onkyo A-8670 > AudioPro Avanto FS20
My Discogs
Sony PS-X60 > Shure V15 III + VN-35HE > Nuda Mini > Onkyo A-8670 > AudioPro Avanto FS20
My Discogs
- tomaszek
- Gramofon: Pioneer PL-50L
Nie mam porównania do starego wydania. Brzmi spoko, ale przeszkadzają mi trochę szumy w cichych partiach i pomiędzy utworami. Mycie może pomoże
Pioneer PL-50L + MC-1000 / MIT-1 / DL-103D / AT-33PTG mk1 / V15 III L-M (SAS) + Husariaa v2 / SUTy + NAD C658/M23 + JMR Abscisse
Music Hall PH25.2 + Beyerdynamic DT 990 PRO
Music Hall PH25.2 + Beyerdynamic DT 990 PRO
- StarRock
- RadTang
- Kontakt:
- mrcnoos
- Gramofon: Składak
A ja mam oba wydania i to na 45 rpm robi robotę.
Szczerze polecam, szczególnie jeśli ktoś nie ma tego pierwszego wydania.
Fajna dynamika, choć repertuar raczej topowy nie jest