Na livro kategoria winyl zniknęła Wejście bezpośrednie na https://livro.pl/muzyka/vinyle.html kończy się "NIE MA STRONY O TAKIM ADRESIE".
Coś tutaj jednak wygląda na błąd lub jakiś przekręt ...
Mam złe przeczucie... Początkowo myślałem, że może rezygnują ze sprzedaży muzyki i wyprzedają zapasy, ale wtedy nie zamykali by kategorii, gdy jeszcze są pozycje do sprzedania.
Podejrzewam pomyłkę i obstawiam, że anulują zamówienia i zwrócą kasę.
Powodów może być sporo- od błędu po szukanie jakiegoś szybkiej kasy, finansowania (tylko po co zamykaliby kategorie jak w tym momencie?) .Kto ich tam wie. Z pewnością na takie "okazje" (zresztą nie tylko, na wszystkie zakupy, szczególnie te na odległość) korzystajcie z kart kredytowych. Po pierwsze nie blokujecie swojej kasy. Po drugie gdyby był to jakiś przekręt, korzystacie z chargeback. A jeśli wszystko jest ok, to zanim trzeba będzie zapłacić za zakupy ze swojej kasy, wszystko powinno się wyjaśnić, otrzymać płyty, ewentualnie coś zwrócić. Sam zrobilem zamówień na prawie 1k, bez większej nadziei że to prawdziwa oferta, ale też bez stresu.
well of course I'd like to sit around and chat
well of course I'd like to stay and chew the fat
Właśnie na maila przyszło kilka maili o anulowaniu wszystkich zamówień (bo miałem ich 6, w tym 3 opłacone z góry) żadnych wyjaśnień, tylko info ze anulowane. Porażka.
Buuu... Szkoda, bo miałem mega dobry humor, że zrobiłem takie fajne zakupy.
Miejmy tylko nadzieję, że nie będzie problemów ze zwrotem kasy - wczoraj, w tym całym zamieszaniu z padającym serwerem, zapłaciłem BLIKiem zamiast kartą kredytową, a na BLIKa chyba chargeback nie obowiązuje.