Foliowe okładki zewnętrzne, koperty wewnętrzne itd.
- jaca1970
- Gramofon: JVC Ql-Y3F
Re: Foliowe okładki zewnętrzne, koperty wewnętrzne itd.
Kika miesięcy temu kupiłem na forum płytę - przyszła w kopercie "mofi" - wow ale koperta - to je to pomyślałem -
drogie - trudno, jakość ma swoją cenę.
zamówione w piątek dziś doszły ( poniedziłek) - paczka 50szt. nówek kopert mofi - nawet nie zauważyłem jak wymieniłem pierwsze 40 sztuk - trzy godziny zleciało migiem - a radochy ile...
super są te koperty - trzymają się równo , płytę widać całą z jednej strony - piknie się prezentują
za radą eu4yaon poprosiłem o próbki okładek zewnętrznych - dostałem 3 rodzaje po jednej sztuce, różne grubości- też zacne są...
firma i obsługa na 5 z +, szybko sprawnie i z gratisami bez problemów.
Czekam teraz na okładki zewnętrzne od Bodana - w sumie zamówione i zapłacone w ten sam dzień różnica kilkunastu minut a dziś dopiero wyszły ze sklepu - niby nic, nie marudzę, co tam dzień dwa różnicy, w tych czasach jest wytłumaczenie na wszystko - choć zawsze fajnie szybciej coś dostać...
jak to kogo interesi ( jeszcze, bo te okładki znane) to mogę coś tam opisać jak przyjdą...
drogie - trudno, jakość ma swoją cenę.
zamówione w piątek dziś doszły ( poniedziłek) - paczka 50szt. nówek kopert mofi - nawet nie zauważyłem jak wymieniłem pierwsze 40 sztuk - trzy godziny zleciało migiem - a radochy ile...
super są te koperty - trzymają się równo , płytę widać całą z jednej strony - piknie się prezentują
za radą eu4yaon poprosiłem o próbki okładek zewnętrznych - dostałem 3 rodzaje po jednej sztuce, różne grubości- też zacne są...
firma i obsługa na 5 z +, szybko sprawnie i z gratisami bez problemów.
Czekam teraz na okładki zewnętrzne od Bodana - w sumie zamówione i zapłacone w ten sam dzień różnica kilkunastu minut a dziś dopiero wyszły ze sklepu - niby nic, nie marudzę, co tam dzień dwa różnicy, w tych czasach jest wytłumaczenie na wszystko - choć zawsze fajnie szybciej coś dostać...
jak to kogo interesi ( jeszcze, bo te okładki znane) to mogę coś tam opisać jak przyjdą...
Dom - JVC QL-Y3F, Grace F-8, PRE by Jaceulek, Acoustic Research X-07, ATL HD 311.
Ogródek - Dual 1235, Shure V15 III , kolumny Philips KD - 1034.
- Merrick
- Gramofon: Thorens TD-160 Super
- Kontakt:
Ja przed wrzuceniem w lepszą kopertę myję płytę. Starą wyrzucam. No chyba że jakaś wyjątkowa jest i ma związek z resztą
Thorens TD-160 Super, SME Series III, OM 30 -> Staccato OS-> Dyskretniok -> Hafler DH-100, Hafler DH-220, Dynaudio Audience 40
https://www.discogs.com/user/Merrick-Pl/collection
https://www.discogs.com/user/Merrick-Pl/collection
- jaca1970
Oczywiście, myłem część, ale większość była po myciu, więc tylko "prztarłem" z nowego kurzu.
Stare zastawiałem, zawsze deficyt, część to firmowe orginały zostawiłem jako komplet.
Dom - JVC QL-Y3F, Grace F-8, PRE by Jaceulek, Acoustic Research X-07, ATL HD 311.
- pan_winyl
- Gramofon: Elac Miracord 750MII
Od jakiegoś czasu zastanawiam się właśnie nad ponownym myciem. Skoro już umyłem te płyty, używam rękawiczek do ich wkłądania, wyciągania, zmiany strony, a koperty są nowe - to czy jeśli idzie o profilaktykę wychodzącą poza welurową szczoteczkę - warto było by je czasami na sucho umyć? Tzn zamiast myć Okki nokki na mokro - odkurzyć na sucho? (mam taki swój okinoki patent nie oryginał ofc.)Oczywiście, myłem część, ale większość była po myciu, więc tylko "prztarłem" z nowego kurzu.
Elac Miracord 750 Mark II + Philips GP 400 MKII / AT-VM95C
Nivico 5020u / Toshiba SA 320
Onkyo Integra 2066
Silva Stereo Console / Irel
Telefunken L55
Nivico 5020u / Toshiba SA 320
Onkyo Integra 2066
Silva Stereo Console / Irel
Telefunken L55
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
W sensie że zamawiałeś bezpośrednio z MoFi czy z jakiegoś sklepu?
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- jaca1970
- jaca1970
Używam kilku ściereczek z różną długością włosków firmy Raypath do mycia - nie mam myjki - nie dorobiłem się jeszcze,
ale mycie na mokro/sucho ściereczkami od kilku lat jakoś idzie, wystarcza mi, jak płyta brudna to poświęcam jej więcej czasu - ścierki regularnie piorę.
Do takiego na szybko przetarcia kurzu z góry używam z mikrofibry lekko wilgotnej od płynu, rękawiczek nie używam.
takie średnie patenty na małe własne potrzeby
- jaca1970
Dziś doszły te okładki - i jest ciekawostka zamówiłem 50 pojedynczych i 25 na albumy ( i brakło mi już na albumy

ale to raczej chyba błąd przy pakowaniu...
napisałem wiadomość do sprzedawcy, że dostałem 25 okładek za dużo - dopłacę różnicę bo odsyłać mi się nie chce - ale cisza na razie - ciekawe jak to się stało ?
co do okładek - są bardzo fajne, płyta wygląda w nich jak by była nowsza, lepsze od tego co gdzieś kiedyś po taniości zamówiłem, nie ma co oszczędzać na okładkach na kopertach - chwilę trwało zanim do tego doszedłem...
zawsze lepiej później... polecam
Ostatnio zmieniony 24 mar 2021, 12:36 przez jaca1970, łącznie zmieniany 1 raz.
- jaca1970
Sklep odpisał
Dostałem 25 okładek gratis !!!
fajna ta promocja - przydadzą się
Dostałem 25 okładek gratis !!!

fajna ta promocja - przydadzą się
-
- Gramofon: Universum f 2002
- jaca1970
a gdzie tam, normalnie w pralce z niewielką ilości płyny ( kropelki )
Najważniejsze by być zadowolony z własnej roboty, widzę ładniejszą płytę po umyciu i słyszę jak lepiej gra... tyle
Ostatnio już nie kupuje nówek, szukam po kartonach na targowisku czy lomabardach, wczoraj przytargałem takie śmierdziuchy, że koleżanka małżonka zagroziła sanepidem i dezynsekcją - wystawiłem okładki na balkon na wietrzenie
a płyty, płyty piknie umyłem kilka razy i z brudasów zafajdanych przez lata... wyszły na jaw fajne okazy... grają aż miło
no trudno, ryzyko przyniesienia robaków do domu jest podobno nawet w meblach z IKEA

ale myjkę i tak w końcu kiedyś kupię...
-
- Gramofon: Universum f 2002
-
Kupiłem dwa zestawy folii Spincare:
- wewnętrzne Audiophile, są jak najbardziej ok
- zewnętrzne Clarity, są prawie ok ale jednak denerwuje mnie ta wystająca zakładka, która można zaklejać. Nie korzystam z niej w ogóle wiec wystaje i chyba muszę to uciąć.
Clarity mieści wydanie 3x LP z serii Platinum (Sinatra, Martin, Fitzgerald etc.)
- wewnętrzne Audiophile, są jak najbardziej ok
- zewnętrzne Clarity, są prawie ok ale jednak denerwuje mnie ta wystająca zakładka, która można zaklejać. Nie korzystam z niej w ogóle wiec wystaje i chyba muszę to uciąć.
Clarity mieści wydanie 3x LP z serii Platinum (Sinatra, Martin, Fitzgerald etc.)
- jaca1970
ciekawe jak się maja do kopertek mofi ? a ile wychodzi za sztukę z przesyłką ?
- JackF
Kupowałem z Amazonu, wewnętrzne były po 20,50EUR za 50 szt.
Zewnętrzne były po 15,50EUR za 50 szt..
Łącznie z wysyłką wyszło 42 EUR.
Zewnętrzne były po 15,50EUR za 50 szt..
Łącznie z wysyłką wyszło 42 EUR.