Niedawno stałem się posiadaczem gramofonu Technics SL-1500C. Gra w komplecie z Arcam SA30 i Wharfedale Linton Heritage. Wiadomo, że to dopiero początek drogi i będę chciał żeby tor z czasem ewoluował

Jak pisałem, z Blue byłem bardzo zadowolony. Natomiast masę "pracy" wykonywał Luxman, którego phono stage jest naprawdę dobry. Twojego wzmacniacza i jego phono stage'u nie znam, ale na pewno zaproś się na testy craftowanych przez Kolegów przedwzmacniaczy - jak to ktoś powiedział, "można się zdziwić ile potencjału drzemie w takim 2M Red". Co będzie pierwsze to w sumie obojętne - i tak zmienisz wkładkę i kupisz osobny przedwzmacniacz - prędzej czy później....ummagumma pisze: ↑12 mar 2021, 19:59Dzięki za fajna odpowiedź![]()
Teoretycznie to mogę od razu kupić lepsza wkładkę niż blue, ale chce przejść przez te wszystkie zmiany etapami, żeby je bardziej docenić i wychwycićJestem na początku drogi, wiec dużą frajdę będą mi sprawiać małe zmiany, które będę w stanie usłyszeć. Mhm, Red jest OEM. A co do GR to nie wiedziałem ze różnica jest aż tak znacząca między nimi, żeby myśleć o upgradzie, już po wstępnych zmianach w 1500C
![]()
No właśnie: i tak, i nie. Jestem z Wami raptem półtora roku - przez/dzięki mojej niecierpliwości zaliczyłem kilka wpadek, ale też - korzystając z dobrej koniunktury finansowej - miałem rozkosz słuchania muzyki z kilku fajnych, kupionych rozgrzaną głową, klocków. Potem był płacz jak trzeba było sprzedać, ale to trochę jak sex z Naomi Cambell - wiesz, że długo to nie potrwa, ale kto by nie chciał mieć paru wspomnień...
To hobby to tak jak uzależnienie