No i nie mam szczęścia do cd-ków Mimo pancernego spakowania Grundig nie przetrwał - szuflada nie chce się za Chiny Ludowe otworzyć - coś się ewidentnie zaklinowało. Nic, rozbiorę go i może to jakaś pierdoła.
jak nie to rozbieraj dziada.
Zdejmij obudowę i zobacz gdzie zablokowała się tacka.
Dziś dostałem zdjęcie od córki z dopiskiem ,,zestaw jest już twój,, Będzie chyba na sprzedaż, po sprawdzeniu, wyczyszczeniu i przetestowaniu. Do mnie dotrze po 20 marca.
Mam CD Thule. W moim przekonaniu ponadczasowy design, absolutny minimalizm. Za cały panel sterowania jest odpowiedzialny jeden jedyny przycisk (włączanie, przewijanie, otwieranie i zamykanie szuflady). Reszta z pilota. Wyświetlacz można wyłączyć. Granie może się podobać, Napęd to Philips CDM 12,4. Zamienniki są dostępne.
No i nie mam szczęścia do cd-ków Mimo pancernego spakowania Grundig nie przetrwał - szuflada nie chce się za Chiny Ludowe otworzyć - coś się ewidentnie zaklinowało. Nic, rozbiorę go i może to jakaś pierdoła.
jak nie to rozbieraj dziada.
Zdejmij obudowę i zobacz gdzie zablokowała się tacka.
Zdjąłem. Było rzucane - paczka ewidentnie wzięła udział w spontanicznym meczu koszykarskim InPost vs DHL. Jako piłka. K......ich mać. W środku rzeźnia. Na razie wszystko rozłożyłem, może w weekend ogarnę, albo zawiozę "as is" do jakiegoś elektronika.
Miałem tego nie upubliczniać, ale co tam - może oszczędzę komuś z Was rozczarowań. Jakiś czas temu Luxman od Kolegi Peliksa, wczoraj kolumny od Kolegi Frey'a - przyjechały do mnie...BlaBlaCarem. Kosztuje to 40-50zł (przy większych odległościach), ale sprzęt jedzie w bagażniku albo na tylnym siedzeniu osobówki. TO JEST NIEZGODNE Z REGULAMINEM TEGO SERWISU. Ale, kurczę, działa bezbłędnie. Żałuję, że od Kolegi Kukiz 30 nie zgarnąłem Grundiga w ten sposób Tak czy owak - polecam, ale nie wysyłajcie tego patentu w kosmos, bo zrobi się syf, BlaBla się wkurzy, zrobi parę kontrolowanych zakupów, kogoś wywali, i patent się skończy. Ja go traktuję jako ostateczność - gdy w żaden inny sposób nie mogę sprzętu przewieźć z pewnością, że nic się nie stanie po drodze.
Jest: Thorens TD-125 + ramię Micro Seiki (od Zbyszek1982), Arcam FMJ CD23, Grundig 5200 (od Kukiz30), Scott 480A, RA Labs Mini Reference Monitors
Był: Technics SL-Q2/1500C/1200GR, Luxman L435, JVC AX1, NIKKO TRM750, Scott A406, Dali Icon 6, Thiel Cs 1.2
Kiedyś miałem zabawną sytuację w Blablacar. Czasem biorę kogoś gdy jadę między Elblągiem a Poznaniem i dzwoni do mnie koleś i pyta czy wezmę coś bardzo malutkiego. Myślałem że paczka koki albo marychy ale podjechałem do niego a tam firma produkująca litery z mosiądzu na zamówienie. Okazało się że następnego dnia jest odsłonięcie pomnika oficjele już zaproszeni a tam na pomniku brakuje literki No cóż... pomogłem i zabrałem literkę wielkości gruszki za 50 zł
Thorens TD-160 Super, SME Series III, OM 30 -> Staccato OS-> Dyskretniok -> Hafler DH-100, Hafler DH-220, Dynaudio Audience 40
Ze względu na fatalną obsługę kurierską przesyłek, po sprzęt jeżdżę osobiście i sprzedawanego CD Sony też nie chciałem wysyłać kurierem.
W ostateczności myślałem o zbudowaniu na niego skrzyni ale jak słusznie zauważył Quarter to nie chroni przesyłki przed rzucaniem.
Witam
Zostałem przeszczęśliwym posiadaczem Luxmana PD441
Ramię to Denon DA309 10"
Wkładka Benz Micro Ace SM
Można by rzec wszystko przez Arka Kutiego i jego zamiłowaniu do tych obłędnych Luxmanów
Przyznam że już długo marzył mi się ten gramofon i po sprzedaży Denona DP59l i po pojawieniu się mojego na Buyee, natychmiast nabyłem w Kraju kwitnącej wiśni PD441
Różnica w dźwięku jest tak ogromna że zakładając kolejne placki na gramiaka nie mogę wyjść z podziwu jak fenomenalny dźwięk może wydobywać się z moich Kefów
Moje ulubione płyty stały się jeszcze ulubieńsze