Co kręcisz? (czyli czego aktualnie słuchamy na winylu)
-
Re: Co kręcisz? (czyli czego aktualnie słuchamy na winylu)
Pink Floyd – Wish You Were Here
- Dziadek
- Kontakt:
Omega - Omega 7: Idorabló
- RadTang
- Gramofon: Technics SL-D303
- Kontakt:
Stanisław Sojka - Blublula (1981 / 1981, Poland) https://www.discogs.com/Stanis%C5%82aw- ... ase/588465
Właśnie skończyłem dziewiczy odsłuch jednego z ostatnich zakupów. Zupełnie przypadkowo wybrałem płytę Stanisława Sojki. W głowie świecił czerwony G-alarm - długa na 3 utwory, brzydka rysa. I tak wziąłem. Umyłem, odsłuchałem - tej rysy nie słychać. Mogłoby tam jej nie być.
Zasłużone, odsłuchane VG+.
Ta płyta to mój pierwszy album z serii Polish Jazz (poza Astigmatic Komedy, który kupiłem z okazji Record Store Day). Prosty skład - wokal Sojki, fortepian, kontrabas i perkusja (Czesław Bartkowski współpracował też z Niemenem). To mnie skłoniło do zakupu.
Nie żałuję, że dałem tej płycie szansę. Wszedłem na nowe terytorium. Album ten bardzo mnie zrelaksował. Po prostu ma to coś, co mnie chwyciło i sprawiło, że będę do tego longpleja wracał częściej.
To jednocześnie moja pierwsza odsłuchana polska płyta jazzowa. Być może w przyszłości pojawi się więcej bo bardzo mi się podobała. Git płyta w stanie VG+, o dziwo.
Właśnie skończyłem dziewiczy odsłuch jednego z ostatnich zakupów. Zupełnie przypadkowo wybrałem płytę Stanisława Sojki. W głowie świecił czerwony G-alarm - długa na 3 utwory, brzydka rysa. I tak wziąłem. Umyłem, odsłuchałem - tej rysy nie słychać. Mogłoby tam jej nie być.

Ta płyta to mój pierwszy album z serii Polish Jazz (poza Astigmatic Komedy, który kupiłem z okazji Record Store Day). Prosty skład - wokal Sojki, fortepian, kontrabas i perkusja (Czesław Bartkowski współpracował też z Niemenem). To mnie skłoniło do zakupu.
Nie żałuję, że dałem tej płycie szansę. Wszedłem na nowe terytorium. Album ten bardzo mnie zrelaksował. Po prostu ma to coś, co mnie chwyciło i sprawiło, że będę do tego longpleja wracał częściej.
To jednocześnie moja pierwsza odsłuchana polska płyta jazzowa. Być może w przyszłości pojawi się więcej bo bardzo mi się podobała. Git płyta w stanie VG+, o dziwo.

- Viniu
- Gramofon: Kenwood KD-750
Ennio Morricone - The Mission
Kenwood KD-750+Hana SH, Luxman L-435, Sony ST-3950, Denon DCD-625, Onkyo TA-1900, Translator Impact 4 mk2, wiim pro plus
Universum Studio 6000+AT-540ML, Schiit Mani, Luxman A-371, Luxman D-351, Luxman T-351L, Luxman K-351, Heybrook HB4, DacMagic 100
Universum Studio 6000+AT-540ML, Schiit Mani, Luxman A-371, Luxman D-351, Luxman T-351L, Luxman K-351, Heybrook HB4, DacMagic 100
- lopek3
- Gramofon: SL-5300, PS-X60
Lao Che – Live Pol’and’Rock Festival 2018
Technics SL-5300 > Shure V15 III + VN-35HE > Nuda Mini > Onkyo A-8670 > Canton Quinto 520
Sony PS-X60 > Shure V15 III + VN-35HE > Nuda Mini > Onkyo A-8670 > AudioPro Avanto FS20
My Discogs
Sony PS-X60 > Shure V15 III + VN-35HE > Nuda Mini > Onkyo A-8670 > AudioPro Avanto FS20
My Discogs
- Viniu
- Gramofon: Kenwood KD-750
Vangelis - Themes
Kenwood KD-750+Hana SH, Luxman L-435, Sony ST-3950, Denon DCD-625, Onkyo TA-1900, Translator Impact 4 mk2, wiim pro plus
- Cracker
War - Greatest Hits
Just take those old records off the shelf
I'll sit and listen to 'em by myself
Today's music ain't got the same soul
I like that old time rock and roll
- Cracker
Uwielbiam ten album.
Jeff Beck - Truth
Jeff Beck - Truth
Just take those old records off the shelf
- Tarkus
Staatskapelle Berlin / Chor den Deutschen Staatsoper Berlin -
Festliches Eröffnungskonzert im Schauspielhaus Berlin
(Eterna 1987)
Festliches Eröffnungskonzert im Schauspielhaus Berlin
(Eterna 1987)
Słucham winyli. Słucham kompaktów. Słucham kaset. Po prostu kocham MUZYKĘ.
Fundacja Kultury AFRONT http://afront.org.pl/
O MNIE I "CZARNYM CHEVROLECIE" (free)
Fundacja Kultury AFRONT http://afront.org.pl/
O MNIE I "CZARNYM CHEVROLECIE" (free)
- StarRock
- RadTang
- Kontakt:
Bad Company - Straight Shooter (1975 / 1975, UK) https://www.discogs.com/Bad-Company-Str ... ase/662309
Testuję ostatnio zakupione płyty. Dziś wpadłem w Złe Towarzystwo.
Testuję ostatnio zakupione płyty. Dziś wpadłem w Złe Towarzystwo.
- Dziadek
- Kontakt:
Omega - Omega 8: Csillagok Útján
- RadTang
- Kontakt:
Electric Light Orchestra - Face The Music (1975 / 1975, US) https://www.discogs.com/Electric-Light- ... se/5607994
Najgorszy zakup w mojej historii. Pomyślałem, że dam szansę temu zespołowi - wcześniej nie wyszło. A tu płytka za dychę. Nie najlepiej wyglądała ale pomyślałem, że może doczyści i będzie git. Jakże się zawiodłem...
Warp. Płyta jest krzywa i przeskakuje. Do tego są na niej brudy czy coś czego nie dało się zmyć. No i muzycznie mi nie pasuje. 10 zł zmarnowane. Nawet moje Niemeny w stanie F dają mi więcej przyjemności...
Wnioski na przyszłość:
1) Lepiej wybierać płyty, być bardziej wybrednym.
2) Jak coś budzi podejrzenia to nie brać.
3) Nigdy więcej ELO.
Najgorszy zakup w mojej historii. Pomyślałem, że dam szansę temu zespołowi - wcześniej nie wyszło. A tu płytka za dychę. Nie najlepiej wyglądała ale pomyślałem, że może doczyści i będzie git. Jakże się zawiodłem...
Warp. Płyta jest krzywa i przeskakuje. Do tego są na niej brudy czy coś czego nie dało się zmyć. No i muzycznie mi nie pasuje. 10 zł zmarnowane. Nawet moje Niemeny w stanie F dają mi więcej przyjemności...
Wnioski na przyszłość:
1) Lepiej wybierać płyty, być bardziej wybrednym.
2) Jak coś budzi podejrzenia to nie brać.
3) Nigdy więcej ELO.