sprzedam TECHNICS 1410 MK2

Awatar użytkownika
japi

Post autor: japi »

Co to, niema chętnych, tych którzy nie widzieli 1410mk2 na własne oczy mogę zapewnić że w rzeczywistości (a w szczególności po włączeniu ) wygląda bosko -mój dylemat trwa do tej pory , i gdyby nie żona co od czasu do czasu chce puścić swoją muze , zmuszony jestem z obawy o wkładkę pozostać przy pełnym automacie.
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Post autor: Wojtek »

japi pisze:Co to, niema chętnych
Jak widać. Za mało okazyjna oferta.
Jeśli jest ciśnienie na kasę: ahoj allegro ;)
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
Winters

Post autor: Winters »

Chętnych z powietrza nie wyczarujesz, zwłaszcza w tym pułapie cenowym.
DIOMEDES KATO
Awatar użytkownika
japi

Chyba znowu komuś coś umknęło.
japi pisze:witam,gramofon w b/d stanie zdjęcia mogę wysłać po uprzednim kontakcie, w razie zainteresowania proszę o kontakt na PW kwota 1300 zł (cena do negocjacji)
i żeby nie było że jest inaczej, teraz 1150 zł z dostawą ( sama przesyłka kosztowa to 100-110 zł ) lub mile widziany odbiór osobisty z Wrocławia
Ostatnio zmieniony 24 lis 2012, 00:19 przez japi, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
motown

Post autor: motown »

Stówa za przesyłkę? Gdzie ty mieszkasz? W Hongkongu? Za kuriera z 20 kg paczką płaciłem niecałe 50 zł.

Skoro cena jest do negocjacji, proponuję 500 zł z przesyłką. Uczciwa cena. Dalej / wyżej bez zdjęć negocjacji nie prowadzę ;]
Pay for that motherfucker record

The Motown Sound™
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

japi pisze:Chyba znowu komuś coś umknęło.
Nam wszystko umyka. Przynajmniej nie musimy stosować auto-cenzury jak co niektórzy ;) ;)
Samo hasło "do negocjacji" to jedno, a cena wyjściowa to drugie.

Tak czy siak, robi się ciekawie bo cena spada.

Teraz zauważyłem, że oryginalny wpis też został nieco zmieniony.
japi pisze:(uparłem się na pełny automat ) choć do końca nie jestem przekonany czy dobrze robię ( według znawców tematu,każdy dodatkowy element układu styczny z ramieniem powoduje niepotrzebne rezonanse,dlatego wśród audiofilii preferowane są pełne manuale)
Bez obaw, źle nie robisz.
Uważam, że zawsze lepiej jest samemu trochę pomyśleć niż ślepo naśladować.

motown:
Jesteś autentycznie chętny? Dobry sprzęt jeśli nie przeszkadza Tobie manualna obsługa.
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
motown

Re: sprzedam TECHNICS 1410 MK2

Wojtek pisze:motown:
Jesteś autentycznie chętny? Dobry sprzęt jeśli nie przeszkadza Tobie manualna obsługa.
Ja uznaję tylko manualną obsługę ;]

Chciałbym zobaczyć jakieś zdjęcia i potem będziemy kombinować dalej ;]

The Motown Sound™
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

motown pisze:Ja uznaję tylko manualną obsługę ;]
14x0 to półautomat. 15x0 to odmiana manualna tej serii.
Oczywiście jak komuś przeszkadza auto-powrót to może go sobie wyłączyć.
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
japi

motown pisze: Stówa za przesyłkę? Gdzie ty mieszkasz? W Hongkongu? Za kuriera z 20 kg paczką płaciłem niecałe 50 zł
Być może za 20 kg cegły to i tyle zapłaciłeś, ale nie można tego nazwać przesyłka wartościową.Jak byś chociaż raz wysłał coś wartościowego i miał nie farta to może ironizowanie było by ci w niesmak. Ja już miałem kilka przykładów nierzetelności firm kurierskich np: za 1500 zł (4 głowice do Jeep Cherokee ) a do klienta dotarły właśnie wagowo dobrane cegły -winny nie ustalony kasa poszła się :whistle: ,gramofon który na paczce był prawidłowo oznaczony gdzie dół, a gdzie góra, dotarł na pokrywie bo naklejka przewozowa została naklejona na spodzie i tylko fart że pokrywa nie pękła (wysyłający akurat nie przyłożył się do lepszego zabezpieczenia pokrywy) i o wielu paczkach które zaginęły w akcji.
motown pisze:Skoro cena jest do negocjacji, proponuję 500 zł z przesyłką. Uczciwa cena
:clap: dla tego pana za dobry żart (jeszcze z przesyłką) dobre dobre, nie myślałeś o jakimś kabarecie,może tam by cie ktoś potraktował poważnie, za 500 zł to możesz sobie kupić Technisia BD i to bez negocjacji. OT ŻARTOWNIŚ rozbawił mnie do łez.
Ale to dobrze, dobry żart na forach się przydaje, bo z reguły to jest dużo pyskówki, a odbieganie od właściwego tematu to już jest nagminne.
Wojtek pisze:Nam wszystko umyka
Może będę mono tematyczny z tym '' umykaniem '' wpisów, ale oto kolejny przykład :
motown pisze: Dalej / wyżej bez zdjęć negocjacji nie prowadzę ;]
motown pisze:Chciałbym zobaczyć jakieś zdjęcia i potem będziemy kombinować dalej ;]
japi pisze:witam,gramofon w b/d stanie zdjęcia mogę wysłać po uprzednim kontakcie, w razie zainteresowania proszę o kontakt na nr.tel.
wiec proszę bez ironii :naughty: jest podany tel. PW też działa,tylko troszkę chęci panowie i muzyka :violin:
Wojtek pisze: Przynajmniej nie musimy stosować auto-cenzury jak co niektórzy

Nie wiem o co chodzi (może przytocz coś ) no chyba że to nie do mnie.
Ostatnio zmieniony 14 lis 2012, 02:41 przez japi, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
motown

japi pisze:Być może za 20 kg cegły to i tyle zapłaciłeś, ale nie można tego nazwać przesyłka wartościową.
Nie, to był gramofon.
japi pisze: :clap: dla tego pana za dobry żart (jeszcze z przesyłką) dobre dobre, nie myślałeś o jakimś kabarecie,może tam by cie ktoś potraktował poważnie, za 500 zł to możesz sobie kupić Technisia BD i to bez negocjacji.
Twój gramofon to nie jest jakiś ultra-rzadki, imponujący hi-end. Nie wiadomo w jakim jest stanie, nie chcesz zamieścić zdjęć. Coś w nim grzebałeś, nie wiadomo ile osób grzebało w nim przed tobą. Ja wiem, że teraz gramofony marki Technics osiągają horrendalne ceny, ale dla mnie po prostu nie są tyle warte ;]
A jak będę miał nieco wolnego grosza to kupię sobie nowego SL-1200 :P

The Motown Sound™
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

japi pisze:Być może za 20 kg cegły to i tyle zapłaciłeś, ale nie można tego nazwać przesyłka wartościową.Jak byś chociaż raz wysłał coś wartościowego i miał nie farta to może ironizowanie było by ci w niesmak. Ja już miałem kilka przykładów nierzetelności firm kurierskich np: za 1500 zł (4 głowice do Jeep Cherokee ) a do klienta dotarły właśnie wagowo dobrane cegły -winny nie ustalony kasa poszła się :whistle: ,gramofon który na paczce był prawidłowo oznaczony gdzie dół, a gdzie góra, dotarł na pokrywie bo naklejka przewozowa została naklejona na spodzie i tylko fart że pokrywa nie pękła (wysyłający akurat nie przyłożył się do lepszego zabezpieczenia pokrywy) i o wielu paczkach które zaginęły w akcji.
Smutno, że miałeś takie przeżycia, ale to nie znaczy, że jest to jakaś reguła.

Zamiast się naśmiewać po prostu powinieneś dać wybór kupującemu, która opcja wysyłkowa go interesuje, czy ubezpieczona od wartości czy też nie, na odpowiedzialność kupującego.

Tak czy siak, za ubezpieczoną przesyłkę kurierską gramofonu ważącego ok. 10kg (paczkę liczmy do 15-20kg), wynoszącą 100 złotych to tak czy siak chyba przesadziłeś. Jeśli nie, pokaż cennik z którego by to wynikało.

Nawet dość drogi DHL tyle sobie nie liczy (ubezpieczenie do 50 tys. zł kosztuje 3zł z groszami).
japi pisze:Nie wiem o co chodzi (może przytocz coś ) no chyba że to nie do mnie.
Ty i ja doskonale wiemy o co chodzi, więc nie musisz przypalać głupa.
Wspominałem o tym wcześniej, ślady zostały zatarte.
Nie chcę Ciebie tutaj bardziej oczerniać, sam chyba dość dobrze wiesz co robisz.
motown pisze:Nie wiadomo w jakim jest stanie, nie chcesz zamieścić zdjęć.
Jak chcesz zdjęcia to wyślij mu PW.
motown pisze:Ja wiem, że teraz gramofony marki Technics osiągają horrendalne ceny, ale dla mnie po prostu nie są tyle warte ;]
Dobrze że przynajmniej te dwa Stantony były warte przepłacenia.

Okolice tysiąca za SL-1410 mk2 (choćby grzebany, ale sprawny) w Polsce to nie jest zła cena.
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
motown

Wojtek pisze:Dobrze że przynajmniej te dwa Stantony były warte przepłacenia.
Hehe :D
Nie będę ciągnął tego wątku, choć mam ochotę ;]
Mam teraz inne gramofony na oku, zobaczysz, jeszcze ci oko zbieleje ;)

The Motown Sound™
Awatar użytkownika
Winters

Post autor: Winters »

motown pisze: Hehe :D
Nie będę ciągnął tego wątku, choć mam ochotę ;]
Mam teraz inne gramofony na oku, zobaczysz, jeszcze ci oko zbieleje ;)
Oho :D

@japi - z takim podejściem i tyloma niewiadomymi to Ty chyba nigdy tego gramofonu nie sprzedasz. Ja rozumiem, że być może w te koszty przesyłki wliczasz materiały do pakowania, co uważam za słuszne, bo porządne kartony i wypełnienie coś jednak kosztuje, ale 100 PLN to przesada. Za wysłanie paczki 35 kg z wzmacniaczem do gitary elektrycznej DHLem zapłaciłem 50-60 PLN.
DIOMEDES KATO
Awatar użytkownika
japi

Tak jak wspominałem wcześniej główny temat odchodzi na bok, teraz będziemy wałkować koszty dostawy, niech i tak będzie .
Wojtek pisze:Zamiast się naśmiewać po prostu powinieneś dać wybór kupującemu, która opcja wysyłkowa go interesuje, czy ubezpieczona od wartości czy też nie, na odpowiedzialność kupującego.
Zastanawiam się czy ja może żyje w innym kraju :po 1) wybór kupującemu mogę dać ( 35 zł za 15kg zwykła przesyłka UPS ) kupujący się zadeklarował i tak dalej i przesyłka ginie, i co ty byś zapłacił po mimo tego że twoim gramofonem zaopiekował się ktoś inny, śmiem wątpić, bo co innego deklaracja a co innego wywiązanie się z niej , właśnie po to jest przesyłka pobrani owa żebyś ty miał towar a sprzedający kasę, a deklaracja no cóż jak sama nazwa wskazuje nie jest umową tylko deklaracją wywiązania się,no chyba że mówimy o rozwiązaniu takim że ja najpierw dostaje kasę i dopiero wtedy wysyłam towar, to proszę bardzo mogę wysłać nawet za 3,5zł klient nasz pan.
Wojtek pisze:Tak czy siak, za ubezpieczoną przesyłkę kurierską gramofonu ważącego ok. 10kg (paczkę liczmy do 15-20kg), wynoszącą 100 złotych to tak czy siak chyba przesadziłeś. Jeśli nie, pokaż cennik z którego by to wynikało.

cennik pocztex

a po 2) to nie wiem po co ta cała zawierucha z tymi cenami skoro to ja płace za wysłanie, Jak znam życie to zaraz się odezwą głosy- (tak ale wtedy cena mogła być mniejsza !) ,no dobra a gdybym nie wspomniał nic o cenie wysyłki czy coś by to zmieniło, (a tak zmieniło by tylko jedno niepotrzebną dyskusje na ten temat)
motown pisze:Twój gramofon to nie jest jakiś ultra-rzadki, imponujący hi-end.
motown pisze:Ja wiem, że teraz gramofony marki Technics osiągają horrendalne ceny, ale dla mnie po prostu nie są tyle warte ;]
To po co zawracasz głowę, co zbierasz (nie ultra-rzadkie,i nie hi-end.) żeby postawić sobie na półce za szybką skoro zaproponowałeś cenę 500zł.
motown pisze: Nie wiadomo w jakim jest stanie, nie chcesz zamieścić zdjęć.
i znowu to samo
Wojtek pisze: motown pisze:Nie wiadomo w jakim jest stanie, nie chcesz zamieścić zdjęć.

Jak chcesz zdjęcia to wyślij mu PW
, jakoś nie widzę wiadomości na PW ( to chyba choroba 21-wieku nie umiejętność czytania ze zrozumieniem )
motown pisze: Coś w nim grzebałeś, nie wiadomo ile osób grzebało w nim przed tobą.
Co grzebałem to widać na zdjęciach i w opisie ( wystarczy przejrzeć skrupulatnie założony temat, a obyło by się bez niepotrzebnych wpisów) a odnośnie ile osób grzebało w nim powiem krótko " mam to gdzieś " ważne że jest całkowicie sprawny, a ten tekst ( nie wiadomo ile osób grzebało w nim przed tobą) jest zwykłym szukaniem dziury w płocie, a może raczej ? próbą zaniżenia wartości gramiaka.

i na koniec
Wojtek pisze: japi pisze:Nie wiem o co chodzi (może przytocz coś ) no chyba że to nie do mnie.

Ty i ja doskonale wiemy o co chodzi, więc nie musisz przypalać głupa.
Wspominałem o tym wcześniej, ślady zostały zatarte.
Nie chcę Ciebie tutaj bardziej oczerniać, sam chyba dość dobrze wiesz co robisz.
wybacz ale dalej ni wiem o co ci chodzi, domyślam się że dalej wałkujesz;
Wojtek pisze: Przynajmniej nie musimy stosować auto-cenzury jak co niektórzy
sorry,ale nie zauważyłem żadnego mojego wpisu o tym twierdzeniu: Autocenzura - proces świadomego korygowania własnej twórczości z treści uznawanych za kontrowersyjne, obsceniczne czy wulgarne, lub nieuświadomionego dopasowania swojej twórczości do obowiązującego kanonu społecznego. Autocenzura wynika najczęściej z potrzeby twórcy do akceptacji społecznej dla swojej aktywności artystycznej lub zawodowej i wiąże się z oczekiwaniem korzyści bądź uznania albo dla uniknięcia krytyki czy kontrowersji poprzez dopasowanie swojej twórczości do treści akceptowalnych przez swoje środowisko społeczne.

A swoją drogą to jestem pod wielkim wrażeniem jak z jednego małego tematu (sprzedam TECHNICS 1410 MK2) zrobiło się 29 postów-(nic konkretnego,rzeczowego i konstruktywnego) zwykłe blablabla mowa trawa.
Ale po mimo to POZDRAWIAM WSZYSTKICH ammen
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

japi pisze:Zastanawiam się czy ja może żyje w innym kraju :po 1) wybór kupującemu mogę dać ( 35 zł za 15kg zwykła przesyłka UPS ) kupujący się zadeklarował i tak dalej i przesyłka ginie, i co ty byś zapłacił po mimo tego że twoim gramofonem zaopiekował się ktoś inny, śmiem wątpić, bo co innego deklaracja a co innego wywiązanie się z niej , właśnie po to jest przesyłka pobrani owa żebyś ty miał towar a sprzedający kasę, a deklaracja no cóż jak sama nazwa wskazuje nie jest umową tylko deklaracją wywiązania się,no chyba że mówimy o rozwiązaniu takim że ja najpierw dostaje kasę i dopiero wtedy wysyłam towar, to proszę bardzo mogę wysłać nawet za 3,5zł klient nasz pan.
Wiesz, chyba wszyscy tutaj dyskutujący mieli na myśli oczywiście zapłatę przed wysyłką, czyli przedpłatę, a nie wysyłkę pobraniową, bo to jednak robi różnicę. Przynajmniej tak mi się wydaje :)
Pobraniówka oczywiście kosztuje więcej, bo dochodzi przy tym dodatkowy obowiązek dla kuriera.

Ty wszystko kupujesz i wysyłasz za pobraniem z obawy, że ktoś Ciebie może po drodze oszukać?
Pytam z ciekawości, odpowiadać nie musisz.
japi pisze:to nie wiem po co ta cała zawierucha z tymi cenami skoro to ja płace za wysłanie
Dopiero teraz wiemy, że miałeś na myśli przesyłkę pobraniową :)
japi pisze:cennik pocztex
Licząc do 15kg (albo nawet i 30kg) z dodatkami typu: z sprawdzeniem zawartości, z ubezpieczeniem do pełnej wartości, z oznaczeniem "ostrożnie", z pobraniem, to i tak nie wychodzi stówka, bardziej nieco ponad pół stówki.
japi pisze:sorry,ale nie zauważyłem żadnego mojego wpisu o tym twierdzeniu:
Już zapomniałeś że parokrotnie zmieniałeś treść swoich początkowych wpisów w tym wątku?
Podana definicja pięknie pasuje, ale spoko, dalej przypalaj głupa ;)

No to sprawa wysyłki chyba się naprostowała :) Powodzenia w sprzedaży.
Wsparcie finansowe forum
Zablokowany