...
Dobra właśnie sobie uświadomiłem że współdzielisz opampy miedzy kanałami wiedz to ciężki temat

ahaja pisze: ↑05 mar 2021, 15:161 pcb. 2 z tymi pętlami zasilania ... to nie jest dobry kierunek.
Zgubiłem się. Czyli lepiej pracować na wersją podłużną niż tą kwadratową, tak?ahaja pisze: ↑05 mar 2021, 15:16Z tą wielkością pcb bym nie przesadzał, bo lepiej mieć większą ale zrobioną porządnie niż 'kusą' ale byle jaką
mniej więcej 150x65, ale z tych 150 da się jeszcze co nieco urwać. Już grzebię w projekcie.
Ok, czyli jednak dobrze kombinowałem.
Rozumiem, że najlepiej np. plus warstwa górna minus dolna, a nie plus i minus pod/nad masą.
Jak najbardziej są to bipolarne Nichicon Muse ES
To też bipolary jak wyżej. Jeżeli by się pozbyć tych kondensatorów sprzęgających, to można by także usunąć Rx13
Moja koncepcja jest inna, bardziej DIY
No cóż malutkie mmelfy na pewno pozwoliłyby skrócić ścieżki ale i z tymi co są można jeszcze to i owo poprawić.
OK, to jasne.
Tak i to jest błąd. Powinna iść osobną ścieżką. Do poprawienia.
Pomierzyłem składową stałą na wyjściu drugiego stopnia: 0,1 i 0,9 mV. No to chyba faktycznie można by te 10uF usunąć.
Jednak lepiej puścić tę masą centralnie w osi. Po jednej stronie płytki masa, którą wraca nadmiar prądu z tranzystora regulującego, po drugiej masa do zasilania preampa. Dzięki temu można ładnie "wylać" miedź na górną warstwę tak, że nie pokrywa się z głównymi liniami zasilania (zgodnie z zaleceniami Junga).
Widzę że miniaturyzacja postępuje