MMarek pisze: ↑26 lut 2021, 09:40
Korzystasz z Tidal Premium czy Tidal HiFi?
Nie pamiętam nazwy pakietu, ale to ten najwyższy, z plikami Master (MOA). Właśnie mi się kończy darmowy miesiąc próbny. WiFi mam doprowadzone światłowodem, najwyższa dostępna w Orange prędkość. Router niezły, nowy od Orange. Jedynym ograniczeniem wydaje się być Chromecast - może jest felerny? Mam jeszcze tego małego DAC, spróbuję dziś zdobyć toslink/mini toslink i zobaczymy, czy będzie jakaś poprawa.
pawelgrab pisze: ↑26 lut 2021, 09:51
Quarter pisze: ↑25 lut 2021, 22:02
JVC A-X1
Złote lata JVC, seria wzmacniaczy "super-A", solidny dzwięk.
Dlatego właśnie napaliłem się na niego jak terrorysta na nowe RPG

Nawet nie trułem Wam już więcej na forum, czy kupić, tylko zebrałem miedziaki i ognia. No, ale zaświeciło słońce, więc zwyczajnie odhibernował się mój szaleńczy charakter. W sumie dobrze, że mam puste kieszenie teraz, bo dziś bym poszedł grubo płytowo i sprzętowo
To jednak chyba nie był problem selectora głośników, a typowo pokrętła głośności. Jeszcze kilka razy sygnał w lewym kanale zanikał i trzeba było pokręcić dużą gałą, a czasami nawet puknąć ją palcem, żeby wrócił. Nie znam się zbytnio na elektronice, ale może w weekend go otworzę i zobaczę czy coś tam luźno nie lata i może gdzieś psiknę kontakt-sprayem. W każdym razie przez ostatnie 3 godziny słuchania problem nie powrócił - jakby się dziewczynka wygrzała w końcu pod kocykiem

Wszystko jest brzmieniowo dużo lepiej niż w Onkyo. Przede wszystkim śliczny, kontrolowany bas zamiast rozlazłości KD. I to wszystko pomimo grania z DVD playera, a nie dedykowanego CD-ka.
Mało o nim jest w sieci (poza instrukcją serwisową) - może dlatego jakoś się uchował i nikt mi go nie sprzątnął sprzed nosa
Ech, małe przyjemności, a jak cieszą

Jest: Thorens TD-125 + ramię Micro Seiki (od Zbyszek1982), Arcam FMJ CD23, Grundig 5200 (od Kukiz30), Scott 480A, RA Labs Mini Reference Monitors
Był: Technics SL-Q2/1500C/1200GR, Luxman L435, JVC AX1, NIKKO TRM750, Scott A406, Dali Icon 6, Thiel Cs 1.2