JasnoKajetanMK pisze:o eenneell - myślę że wyraziłłem się jasno

Tylko alllegro to nie salon! i ceny są często wzięte "z chmurki dla frajerow"

Niestety nie znam/ nie miałem w ręku!KajetanMK pisze: Jakieś opinie na temat wyżej wymienionych modeli?
JasnoKajetanMK pisze:o eenneell - myślę że wyraziłłem się jasno
Niestety nie znam/ nie miałem w ręku!KajetanMK pisze: Jakieś opinie na temat wyżej wymienionych modeli?
Przynajmniej nie jestem monotematycznyWinters pisze:Wojtek jak sypnie linkami to czacha dymi.
To byłoby za proste gdybym się ograniczył np. tylko w 700-500 zł. Licytacje tj. Rotel RA-1312 by wtedy przepadły, nie wspominając już o rzeczach okazyjnych tj. Toshiba SA-520, Yamaha AX-1070 czy JVC JA-S44.Winters pisze:Problem jest taki, że rozrzut zarówno cenowy jak i jakościowy na tej liście jest spory.
Trafił mi się jakiś niesprawny? Jeśli tak to pardą.Winters pisze:Stan sprzętów też rozmaity.
to może lepiej się wstrzymać i poczekać na coś naprawdę fajnego?? ( No chyba że te Luxmany to właśnie jest "to" - narazie tylko Winters wyraził opinię na ich temat )Wojtek pisze:Niestety jest teraz na allegro lekka posucha jeśli chodzi o droższe/lepsze sprzęty.
Myślę, że tak.KajetanMK pisze:i jak go puści za te 750 to chyba będzie się opłacać.
To już od Ciebie zależy, bo nie wiadomo ile trzeba będzie czekać i co się trafiKajetanMK pisze:to może lepiej się wstrzymać i poczekać na coś naprawdę fajnego??
Chyba wystąpiły jakieś problemy z czytaniem. Winters trochę powiedział o 507X, ja zarówno o tym jak i o L2800.KajetanMK pisze:( No chyba że te Luxmany to właśnie jest "to" - narazie tylko Winters wyraził opinię na ich temat )
A dla mnie stan wizualny jest ważniejszy niż techniczny i nigdy nie polecam czegoś, czego ze względu na uszkodzenia obudowy sam bym nie kupił.Wojtek pisze: Jeśli nie to... chodzi o stan wizualny?Nie zwracam na to uwagi.
Zostawiam kupującemu decyzję co jest dla niego akceptowalne, a co nie.
Tak! Adminowi zdarza się czasem polecić drogiego rupieciaWinters pisze:Wojtek ma zasadniczo inne podejście odnośnie rekomendacji sprzętowych i nie tylko niż ja. Wolę polecić dane urządzenie lub kilka podpisując się rękami i nogami. Polecam, co sam bym wybrał i tyle.
Szczerze mówiąc to zaliczyłbym do tego również obydwa Technicsy, z tym że bardzo nie odstają, to fakt.Winters pisze:Sony, L&G i Technicsy oprócz 8600 i 8080 oraz chyba większość reszty to sprzęt z niższych półek niż Lux 507X.
Wiemy wiemy, ale skoro tak to chyba nie warto przekreślać L&G L2800.Winters pisze:Pod względem brzmieniowym starsze wzmacniacze Luxmana to naprawdę nie byle co.
Jakiś przykład?eenneell pisze:Tak! Adminowi zdarza się czasem polecić drogiego rupiecia
Wojtek pisze:nie wspominając już o rzeczach okazyjnych tj. Toshiba SA-520, Yamaha AX-1070 czy JVC JA-S44.