Mała płyta do obiadu. Fizycznie mała (bo to CD) jak i czasowo (bo to tylko 32,5 minuty). Kupiona dzisiaj w Biedronce i od razu poszła do odsłuchu.
12x5 to 60 czyli prawie tyle, ile Stonesi (w innym składzie niż na okładce) są na scenie. A tak naprawdę to druga płyta Stonesów w wersji amerykańskiej. Jednocześnie stanowi albumowe rozwinięcie EPki "Five By Five" zespołu.
Muzycznie - raczej typowo dla wczesnych Stonesów. Rhytm 'n' Blues, czasem się pojawi fortepian czy organy (np. Time Is On My Side - wersja z organami). Generalnie jest ok, lubię wczesnych Stonesów.
Mogłem ten album kupić na winylu w środę ale nie był w jakimś fajnym stanie... Przygarnąłem zadbanych Dire Straitsów za to w podobnej cenie. Pieniądz przeznaczony na płyty nie został zmarnowany (poprzez niewydanie).

---
Bob Dylan - Nashville Skyline (1969 / 2003, CD, Reissue, Remastered, Europe) https://www.discogs.com/Bob-Dylan-Nashv ... se/1045582
Dawno nie było u mnie nie tylko CD ale i tego albumu. Bob Dylan w wersji country. Głosem sypnął też Johnny Cash (na pierwszym utworze). Bardzo fajna płyta. Aż mi się nieco zachciało Elvisa w wersji country zapuścić ale drzemka wzywa...