Polityka

Wór bez dna, czyli wszystko co nie pasowałoby powyżej
Zablokowany
Awatar użytkownika
Tarkus

Re: Polityka

Post autor: Tarkus »

bms01pl pisze:
10 lut 2021, 13:29
jedyną szansą na przedterminowe wybory jest pozostawienie narodu w nieutulonym żalu i odejście Słońca Żoliborza na łono Abrahama. wtedy pisiorskie frakcje i frakcyjki skoczą sobie do gardeł i wszystko, oby jak najszybciej, po tamtej stronie się skończy. tak długo jak ten świr po ziemi chodzi (a dokładniej - jest wożony) tak długo trzymanie społeczeństwa za mordę będzie się wzmagało.
Wybacz, można z danym politykiem zgadzać się lub nie, można go lubić lub nie, ale! Życzenie komukolwiek śmierci nie jest tym, czego oczekiwałbym po osobie aspirującej do... Powiedzmy: do czegokolwiek. ;) OK, dyskutujmy, nawet się kłóćmy, ale to, co przeczytałem u Ciebie, to już niebezpieczne balansowanie na granicy nienawiści.
bms01pl pisze:
10 lut 2021, 15:54
sprowadzeniu kobiet do roli ubezwłasnowolnionych inkubatorów
Bo jak jedno jest podmiotem, to drugie nieuchronnie musi być przedmiotem - i vice versa? Straszne myślenie. :(

Inna sprawa, że ja też wolałbym widzieć lepszą partię konserwatywną u władzy. Ale niestety lepszej na razie nie mamy.
Słucham winyli. Słucham kompaktów. Słucham kaset. Po prostu kocham MUZYKĘ.

Fundacja Kultury AFRONT http://afront.org.pl/
O MNIE I "CZARNYM CHEVROLECIE" (free)
Awatar użytkownika
Obywatel
Gramofon: Technics SL-1610MKII

Post autor: Obywatel »

pan_winyl pisze:
10 lut 2021, 21:07
Ja nie mogę. Tylu troli z Nowogrodzkiej, kuców z pod znaku wolnych słowian i innego tałajtajstwa już dawno tutaj nie widziałem. Matko - ten wątek jest złoty bo pozwala mi wyłapać Panów, oznaczyć stosownie i pomijać w konwersacji. Serio dno i 3 metry mułu.
Przemówił przedstawiciel liberalnych elit mieniących się tolerancją i poszanowaniem dla odmiennych punktów widzenia :lol: Ludzie, czy wy nie widzicie że to WY macie większy problem z tzw. mową nienawiści niż druga strona sporu politycznego? Jak można pisać w ten sposób i jednocześnie zarzucać komuś brak oświecenia :?: Miarkuj trochę kolego :!:
Były: Daniel G 1100-fs, AKAI AC-3800, Fryderyk G-620, Technics SL-231, Technics SL-Q3
Jest: Technics SL-1610 MKII
zbyszek1982

Post autor: zbyszek1982 »

Tarkus pisze:
10 lut 2021, 21:48
Bo jak jedno jest podmiotem, to drugie nieuchronnie musi być przedmiotem - i vice versa? Straszne myślenie.
O ile się orientuję, to nie jesteś kobietą, więc się odstosunkuj od cudzych macic. A nawet jakbyś był, to ogranicz się do wypowiadania i decydowania o swojej własnej. Możesz nawet bohatersko zejść z tego świata, jak cię własny płód zabije, albo patrzeć jak kilka dni po porodzie umrze twoje wymarzone dziecko z wadą letalną.
Obywatel pisze:
10 lut 2021, 22:11
Ludzie, czy wy nie widzicie że to WY macie większy problem z tzw. mową nienawiści niż druga strona sporu politycznego?
Miło już było. ***** ***
Awatar użytkownika
Obywatel

Tarkus pisze:
10 lut 2021, 21:48
Inna sprawa, że ja też wolałbym widzieć lepszą partię konserwatywną u władzy. Ale niestety lepszej na razie nie mamy.
A przynajmniej nie zdolnej wygrywać wybory.
zbyszek1982 pisze:
10 lut 2021, 22:17
Miło już było. ***** ***
Kiedy było miło? Od razu w 2015 roku - jeszcze przed powołaniem rządu - został sformowany KOD. Po prostu naród źle wybrał :lol:

Aż przykro patrzeć na te dwa plemiona zaślepione nienawiścią. Ja mam szczęście stać z boku. Na koncie mam zarówno głosy oddane na PO jak i na PiS i ani jednego, ani drugiego błędu więcej nie popełnię.
Były: Daniel G 1100-fs, AKAI AC-3800, Fryderyk G-620, Technics SL-231, Technics SL-Q3
Awatar użytkownika
amrowek

Post autor: amrowek »

Tak , podatek od tego podatek od tamtego . Hm a kwota wolna od podatku???
Jak się rozdaje pieniądze na lewo i prawo to trzeba je też skądś brać. Ja się zarzyna mały biznes to tak jest.
No ale przyjdą wybory do parlamentu rzuci się pare srebrników i się kupi głosy od naiwniaków,którzy myślą że rząd ma kasy jak lodu,
Jak się obudzą bez rent i emerytur to się zdziwią.
Że lata idą, to nic, ale w którą stronę!
Awatar użytkownika
Tarkus

Post autor: Tarkus »

zbyszek1982 pisze:
10 lut 2021, 22:17
O ile się orientuję, to nie jesteś kobietą, więc się odstosunkuj od cudzych macic. A nawet jakbyś był, to ogranicz się do wypowiadania i decydowania o swojej własnej. Możesz nawet bohatersko zejść z tego świata, jak cię własny płód zabije, albo patrzeć jak kilka dni po porodzie umrze twoje wymarzone dziecko z wadą letalną.
To nie jest argumentacja, tylko szantaż emocjonalny. Zresztą daleki od prawdy, bowiem w razie zagrożenia życia kobiety zostało po staremu - ratowanie jej życia jest na pierwszym miejscu.
Przede wszystkim jednak nie odniosłeś się w żaden sposób do moich słów, które zacytowałeś. To, że kobieta jest podmiotem, właścicielką swojej macicy etc., nie czyni przebywającej tam nowej istoty ludzkiej przedmiotem będącym również jej własnością. To tak nie działa. Jeśli nikt nie ma prawa decydowania o życiu innego człowieka, to logicznym jest, że zasada ta dotyczy każdego przedstawiciela gatunku Homo Sapiens Sapiens, bez względu na etap biologicznego rozwoju, na jakim się znajduje. Bowiem wszelkie inne kryteria człowieczeństwa byłyby arbitralne, tym samym nieobiektywne.
Słucham winyli. Słucham kompaktów. Słucham kaset. Po prostu kocham MUZYKĘ.

Fundacja Kultury AFRONT http://afront.org.pl/
O MNIE I "CZARNYM CHEVROLECIE" (free)
grzehu82

Post autor: grzehu82 »

Tarkus pisze:
10 lut 2021, 22:34
zasada ta dotyczy każdego przedstawiciela gatunku Homo Sapiens Sapiens, bez względu na etap biologicznego rozwoju, na jakim się znajduje. Wszelkie inne kryteria człowieczeństwa byłyby arbitralne, tym samym nieobiektywne
Właśnie gdyby wszyscy uznali tą zasadę nie byłoby sporu...
Creative E-MU 0204 || Rotel RA-12 || Heco P3302 || Superlux HD 681 ||AKG K551
Onkyo C-7030 || Onkyo TX-8020|| Grundig Box 353 ||Yamaha R-S700|| Yamaha RX-E410 || Saba Box C450
Awatar użytkownika
Obywatel

amrowek pisze:
10 lut 2021, 22:33
Jak się rozdaje pieniądze na lewo i prawo to trzeba je też skądś brać.
I to jest rzeczywiście główny grzech tego rządu - rozdawnictwo.
amrowek pisze:
Ja się zarzyna mały biznes to tak jest.
Mały biznes jest zarzynany w imię walki z covidem. Niestety tu rząd stał się zakładnikiem korona panikarzy i opozycji zbijającej kapitał na tej pandemii strachu. Jak wprowadzane są obostrzenia, to opozycja krzyczy "rząd dobija przedsiębiorców". Gdyby nie wprowadzać obostrzeń, to opozycja krzyczałaby "rząd nic nie robi w sprawie pandemii".
Awatar użytkownika
chudy_b

Post autor: chudy_b »

amrowek pisze:
Tak , podatek od tego podatek od tamtego
Czy Wy naprawdę uważacie że plan rządu związany z dodatkowym opodatkowaniem mediów jest problemem jedynie fiskalnym? Może zainteresujcie się na co mają pieniądze z tego podatku iść. Przecież to kolejny ordynarny przewał tej ekipy zmierzający do napchania kabzy swoim, przy okazji glanując niewygodnych przeszkadzaczy w tym kryminalnym procederze.
Awatar użytkownika
Bart_S
Gramofon: SONY PS-X60

Post autor: Bart_S »

Wprowadzajmy obostrzenia, ale w poszanowaniu prawa. Wystarczy looknąć do konstytucji. Rozporządzenie nie jest źródłem prawa w kontekście lockdownu. Wprowadźmy stan wyjątkowy bądź stosowną ustawę => ale to jest związane z odszkodowaniami. Więc lepiej mamić wyznawców winą Tuska, winą Trzaskowskiego, zajadłą totalną opozycją, opcją niemiecką etc. Kumpel z Kaszub mówił mi, że u nich Trzaskowski też się nie popisał - napadało i nie odśnieżył :D

O zasługach rządu w kontekście zwalczania pandemii lepiej niw dyskutujmy, bo nie bardzo jest o czym...
SONY PS-X60 + MaCaBRiaa + Rotel RC-990BX + Rotel RB-980BX + Rotel RCD-955AX (mod by Martynka) + Snell C/IV
SABA PSP-350 + Luxman L-210 + Canton Quinto 520 + Grundig CD8100 (mod by Martynka)
Awatar użytkownika
Bart_S
Gramofon: SONY PS-X60

Post autor: Bart_S »

chudy_b pisze:
10 lut 2021, 22:52
plan rządu związany z dodatkowym opodatkowaniem mediów
ale czemu nie gadamy o fundamentach? skoro przychody z reklamy budują zysk, od którego przedsiębiorstwo płaci podatek dochodowy, to jakim cudem ten sam przychód z reklamy można opodatkowac raz jeszcze?

może niech każdy walący w „medialnych magnatów” zastanowi się jak by się odniósł do sytuacji, w której by jego samego spotkała taka sama niedogodność - raz zapłacisz podatek dochodowy, drugi raz za to, że uzyskałeś przychód ze źródła z, y, bądź z.
SONY PS-X60 + MaCaBRiaa + Rotel RC-990BX + Rotel RB-980BX + Rotel RCD-955AX (mod by Martynka) + Snell C/IV
SABA PSP-350 + Luxman L-210 + Canton Quinto 520 + Grundig CD8100 (mod by Martynka)
Awatar użytkownika
chudy_b

Post autor: chudy_b »

bms01pl pisze:
10 lut 2021, 23:05
ale czemu nie gadamy o fundamentach? skoro przychody z reklamy budują zysk, od którego przedsiębiorstwo płaci podatek dochodowy, to jakim cudem ten sam przychód z reklamy można opodatkowac raz jeszcze?

może niech każdy walący w „medialnych magnatów” zastanowi się jak by się odniósł do sytuacji, w której by jego samego spotkała taka sama niedogodność - raz zapłacisz podatek dochodowy, drugi raz za to, że uzyskałeś przychód ze źródła z, y, bądź z.

Pełna zgoda. Nie od dziś wiadomo, że ta partia zwana Prawem i Sprawiedliwością, ma fundamentalne problemy z trzymaniem sie jednego i drugiego.
Jednak powtórzę jeszcze raz - to nie jest największy problem. Do szewskiej pasji doprowadza mnie to, że planują zagrabienie kasy nieswoim mediom, żeby przekazać je róznym Sakiewiczom, Rydzykom itp.itd na tworzenie kolejnych propagandowym projektów zerowej jakości i wartości. Przy czym jestem pewien, że za jedynie niewielką część zrobi się jakieś amatorskie byle co, a reszta trafi do Luxemburga cytując klasyka.
zbyszek1982

Tarkus pisze:
bowiem w razie zagrożenia życia kobiety zostało po staremu - ratowanie jej życia jest na pierwszym miejscu.
Wiesz doskonale, że to nieprawda, bo żaden lekarz nie podejmie decyzji o przerwaniu ciąży ze względu na zagrożenie życia matki jak mu będzie za plecami dyszał ziobrowski prokurator.
Tarkus pisze:
To, że kobieta jest podmiotem, właścicielką swojej macicy etc., nie czyni przebywającej tam nowej istoty ludzkiej przedmiotem będącym również jej własnością. To tak nie działa. Jeśli nikt nie ma prawa decydowania o życiu innego człowieka, to logicznym jest, że zasada ta dotyczy każdego przedstawiciela gatunku Homo Sapiens Sapiens, bez względu na etap biologicznego rozwoju, na jakim się znajduje.
A jednak zmuszając kobiety do utrzymywania ciąży z uszkodzonymi płodami naraża się je na niebezpieczeństwo utraty życia lub zdrowia (również psychicznego) w imię ochrony życia poczętego. Czyli prawo płodu, nieważne jak zdeformowanego, do przyjścia na świat przedkłada się nad prawa matki, która już na tym świecie jest. Ot i głęboka logika poszła się bujać.
A jak się już urodzi i jakimś cudem przeżyje, to umywamy rączki, bo najważniejsze to obronić poczęte, a co potem, to już wielcy obrońcy moralności mają w dupie.
zbyszek1982

bms01pl pisze:
10 lut 2021, 23:05
ale czemu nie gadamy o fundamentach? skoro przychody z reklamy budują zysk, od którego przedsiębiorstwo płaci podatek dochodowy, to jakim cudem ten sam
Bo to przecież nieistotne. Najważniejsze żeby dowalić Sorosowi i innym „magnatom” bo „naszych biją.” Taka mentalność, że jedyny argument, który przemawia do rozumu to argument siły.
Awatar użytkownika
amrowek

Post autor: amrowek »

chudy_b pisze:
10 lut 2021, 22:52
amrowek pisze:
Tak , podatek od tego podatek od tamtego
Czy Wy naprawdę uważacie że plan rządu związany z dodatkowym opodatkowaniem mediów jest problemem jedynie fiskalnym? Może zainteresujcie się na co mają pieniądze z tego podatku iść. Przecież to kolejny ordynarny przewał tej ekipy zmierzający do napchania kabzy swoim, przy okazji glanując niewygodnych przeszkadzaczy w tym kryminalnym procederze.
no jak na co na media partyjne jedynie slusznej partii.Jak przepier.....a wybory to im TV zostanie. Najlepsze jest to że Pis jedzie nakomunę a im jest do niej najbliżej . A czasami nawet ją przebijają tym co robią.
Że lata idą, to nic, ale w którą stronę!
Zablokowany