Doyle Bramhall II jeden z nielicznych gitarzystów, który gra na swoim instrumencie przewróconym do góry nogami z wysokim E na górze.
"Na żywo!" Albumy koncertowe.
- Dziadek
- Kontakt:
Re: "Na żywo!" Albumy koncertowe.
-
Wolałbym jednak coś dłuższego, tak jak na On Stage czy Live Evil - dobrze, że chociaż po latach wydali pełny koncert z tej trasy

- Dziadek
- Kontakt:
w 1984r po prawie 10 latach przerwy panowie Ritchie Blackmore, Ian Gillan, Roger Glover, Jon Lord i Ian Paice znowu spotkali sie razem i wydali plyte “Perfect Strangers”. Zaraz po tym wyruszyli w światową trasę koncertową.
Jak dla mnie jest to jeden z najlepszych występów Deep Purple jaki został zarejestrowany.
SYDNEY ENTERTAINMENT CENTRE in Sidney, Australia, Dec 12, 1984.
Nosnik 2Lp + 2CD's & DVD
Jak dla mnie jest to jeden z najlepszych występów Deep Purple jaki został zarejestrowany.
SYDNEY ENTERTAINMENT CENTRE in Sidney, Australia, Dec 12, 1984.
Nosnik 2Lp + 2CD's & DVD
- MMarek
- Gramofon: DP-59L / PS-X50
1999 rok Dom Muzyki i Tańca w Zabrzu... Pierwszy koncert Edzi, w którym uczestniczyłem...
Nikt ze znajomych nie chciał ze mną jechać...
Powiedzieli, że jak zapłacę to tak, bo na to "wycie" nie wydadzą kasy...
No to nie zapłaciłem... Jakiś miesiąc przed koncertem pojechałem do Zabrza kupić bilet i kupiłem w samym środeczku pierwszego rzędu...
Ależ Ona ma fantastyczne nogi... A tego "wycia" z przyjemnością słucham do dziś...
Nikt ze znajomych nie chciał ze mną jechać...

No to nie zapłaciłem... Jakiś miesiąc przed koncertem pojechałem do Zabrza kupić bilet i kupiłem w samym środeczku pierwszego rzędu...

Ależ Ona ma fantastyczne nogi... A tego "wycia" z przyjemnością słucham do dziś...

-
- filok
- Gramofon: Wega P550
Ale sala Domu Muzyki i Tańca w Zabrzu to taki wczesny PRLMMarek pisze: ↑07 lut 2021, 11:521999 rok Dom Muzyki i Tańca w Zabrzu... Pierwszy koncert Edzi, w którym uczestniczyłem...
Nikt ze znajomych nie chciał ze mną jechać...Powiedzieli, że jak zapłacę to tak, bo na to "wycie" nie wydadzą kasy...
![]()
No to nie zapłaciłem... Jakiś miesiąc przed koncertem pojechałem do Zabrza kupić bilet i kupiłem w samym środeczku pierwszego rzędu...![]()
Ależ Ona ma fantastyczne nogi... A tego "wycia" z przyjemnością słucham do dziś...![]()
edyta.jpg
edyta1.jpg

- MMarek
Prawdę mówiąc nie kojarzę i nie znam okoliczności, trudno mi się zatem odnieść...
W latach, gdy w PKP były jeszcze przedziały dla palących miałem okazję na trasie Wrocław - Szczecin siedzieć w jednym przedziale z palącymi członkami grupy Perfect. Co chwila ktoś właził do przedziału i chciał sobie z nimi robić zdjęcie... Średnio to było przyjemne, oni nie mieli praktycznie chwili spokoju... Pomyślałem sobie wówczas, jak to dobrze, że nie jestem nikim znanym...
A tak z drugiej strony, gdyby brać pod uwagę pozamuzyczne zachowania różnych artystów, to sądzę, że wielu zdarzały się różne ekscesy...
Podobnie jak Spodek czy Hala Ludowa... A ileż wspomnień...
- filok
- Gramofon: Wega P550
- MMarek
A to bez dwóch zdań...
Choć to śmiała teza, to NOSPR to bodajże jedna z najlepszych sal koncertowych w Europie...
BTW: jeśli ktoś nie miał okazji być - to szczerze polecam...
Jedyny koncert, na którym jak do tej pory byłem i kompletnie nic nie słyszałem...
No poza ciągłym lamentem kobiety, że musi iść do domu...

Ostatnio zmieniony 07 lut 2021, 12:50 przez MMarek, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Bart_S
- Gramofon: SONY PS-X60
wtedy - rewelacja. dziś - uroda mocno wątpliwa na siłę poprawiana różnymi wynalazkami. pewnie sama nie wie, jak sobie szkodzi.
pozostaje jeszcze strona mentalna - sąsiad jest realizatorem w jednej z dwóch ogólnopolskich telewizji i czasami ma do czynienia z Edytką. nie wyraża się o niej zbyt dobrze.
miała zadatki na wielką gwiazdę - płyta Dotyk jest świetna, kariera w Anglii też zapowiadała się nieźle. zmarnowany talent - łatwiej być celebrytą niż artystą. sorry za off-top.
SONY PS-X60 + MaCaBRiaa + Rotel RC-990BX + Rotel RB-980BX + Rotel RCD-955AX (mod by Martynka) + Snell C/IV
SABA PSP-350 + Luxman L-210 + Canton Quinto 520 + Grundig CD8100 (mod by Martynka)
SABA PSP-350 + Luxman L-210 + Canton Quinto 520 + Grundig CD8100 (mod by Martynka)
- Cracker
Pewnie samouk
Just take those old records off the shelf
I'll sit and listen to 'em by myself
Today's music ain't got the same soul
I like that old time rock and roll
I'll sit and listen to 'em by myself
Today's music ain't got the same soul
I like that old time rock and roll
- MMarek
-
To ta pani, która nie ukończyła nawet technikum? Wszystko jasne

A wracając do głównego, znacznie przyjemniejszego, wątku:
Blue Öyster Cult - On Your Feet Or On Your Knees. Ich późniejsze koncertówki też są godne uwagi, ale tę lubię najbardziej, zaraz obok Some Enchanted Evening, bardziej zwartej i już z późniejszymi hiciorami, teraz już evergreenami.