Zakup igły na eBay'u, długi czas oczekiwania
-
- Gramofon: Denon DP-67L
Zakup igły na eBay'u, długi czas oczekiwania
Cześć,
Miałem dylemat w jakim dziale właściwie powinienem zadać to pytanie, ale skoro sprawa dotyczy igły to mam nadzieję, że dobrze wybrałem.
Skuszony dobrą ceną i opiniami zakupiłem 6 grudnia zeszłego roku na ebay'u u znanego tu zapewne Jukiego zapasową igłę do mojej wkładki. Wysyłka towaru nastąpiła bardzo sprawnie, podobnie jak pierwsze kilka dni jego podróży. 14 grudnia przesyłka dotarła do mitycznego "Destination HUB" i od tej pory zapadła głucha cisza. Nadmienię, że przewoźnik to nieszczęsny SpeedPAK, który wcale tani nie był (25$). Czy kupowaliście cokolwiek w podobnym terminie i możecie powiedzieć jak sprawa wygląda u Was? Podejrzewam, że kolejnym etapem powinno być przejście przesyłki przez UC, ale 1.5 miesiąca braku zmiany jej statusu nieco zaczyna mnie już niepokoić.
Pozdrawiam.
Miałem dylemat w jakim dziale właściwie powinienem zadać to pytanie, ale skoro sprawa dotyczy igły to mam nadzieję, że dobrze wybrałem.
Skuszony dobrą ceną i opiniami zakupiłem 6 grudnia zeszłego roku na ebay'u u znanego tu zapewne Jukiego zapasową igłę do mojej wkładki. Wysyłka towaru nastąpiła bardzo sprawnie, podobnie jak pierwsze kilka dni jego podróży. 14 grudnia przesyłka dotarła do mitycznego "Destination HUB" i od tej pory zapadła głucha cisza. Nadmienię, że przewoźnik to nieszczęsny SpeedPAK, który wcale tani nie był (25$). Czy kupowaliście cokolwiek w podobnym terminie i możecie powiedzieć jak sprawa wygląda u Was? Podejrzewam, że kolejnym etapem powinno być przejście przesyłki przez UC, ale 1.5 miesiąca braku zmiany jej statusu nieco zaczyna mnie już niepokoić.
Pozdrawiam.
-
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Re: Zakup igły na eBay'u, długi czas oczekiwania
Przerzuciłem do OT bo problematyka nie ma zbyt wiele wspólnego ze sprzętem.
Trzeba czekać, ewentualnie atakować przewoźnika, pocztę, urząd z numerem przesyłki.
No chyba że cel jest taki żeby celnicy nie zaczęli szukać dziury w całym, to lepiej siedzieć cicho
Trzeba czekać, ewentualnie atakować przewoźnika, pocztę, urząd z numerem przesyłki.
No chyba że cel jest taki żeby celnicy nie zaczęli szukać dziury w całym, to lepiej siedzieć cicho

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Zdecydowanie VAT nie byłby wskazany, zwłaszcza, że w międzyczasie korzystając ze sporej obniżki u Thakkera kupiłem drugi egzemplarz w podobnej cenie. Póki co nikt z wyżej wymienionych nie chce się przyznać, że mu pod szafką leży mała paczuszka kopnięta tam przypadkiem... Miałem nadzieję, że ktoś powie "też czekałem dwa miesiące ale wreszcie przyszła" 

Denon DP-67L / AT150Ea (+ATN150SA) / DIY Ear834p / Denon 301 MKII / Iskra 1
Accuphase E-480 / Accuphase MD-450 / Monitor Audio PL300 II
- Myszor
- Gramofon: PD-300
Jeśli to z dalekiego wschodu to są spore problemy w temacie transportu.
Płyty na sprzedaż: viewtopic.php?t=21850
-
Chyba wywołałem wilka z lasu, bo tracking przesyłki drgnął i dotarła do WER Warszawa, alleluja.
- eu4yaon
- Gramofon: Pioneer
Jedna jaskółka wiosny nie czyni

Pioneer PL 50L II + Hana EH + Husariaa v2 + Atoll IN 100SE + JBL TLX8
-
-
Niezbadane są ścieżki Poczty Polskiej... ale mam nadzieję, że to nie jest stała reguła