Dzień dobry wszystkim ,
Jestem nowy na Waszym zacnym forum i wędruję od razu z prośbą o pomoc. Chcę kupić wzmacniacz jak w tytule i nasuwa mi się pytanie czy jest warty ceny 2500 pln , chcę mieć dobry wzmacniacz ale nie wiem czy to nie jest przerost formy nad treścią nie jestem audiofilem ale lubię dobrze posłuchać. Dostałem gramofon od dziecka na urodziny w tej chwili jest podpięty pod pioneera 808RDS i to zupełnie nie jest to czego oczekuję po prostu gra i tyle. Jestem ograniczony szerokością szafki maksymalnie 430mm , co do głośników mam ale będę je w najbliższej przyszłości wymieniał na co jeszcze nie wiem. Teraz zależy mi na wzmacniaczu i waszej porady czy warto kupić ten wzmacniacz a jeśli nie to co byście polecili
Trochę poczytałem napaliłem się mocno ale czy warty tej ceny ? Czy nie przesadzam ? na początku chciałem kupić pioneera A400 ale jak zacząłem czytać to apetyt rósł z każdym przeczytanym postem aż boję się czytać dalej. Generalnie to chciałbym , żeby ktoś powiedział chłopie po co ci wzmacniacz za tyle kasy kup np: sa 606 i będziesz zadowolony ( wiem , że sa 606 kupić nie mogę bo nie wejdzie do szafy ) lub kup 9500 to naprawdę genialny sprzęt będziesz mega zadowolony nie mogło ci się w życiu trafić nic lepszego oczywiście poza żoną . Mam dylemat oj i to jaki.
Sony PS-X50
lampa EL34 by Misse, Yaqin MS-30L, Ugoda
Preamp PeeCeeBee
pre MaCaBRiaa
Philips CD 350 (mod by Martynka) Beogram CD 7000
DAC Topping D50S l1541gold dac (mod by Martynka)
Kolumny DIY
Gramofon to nic wielkiego Audio Technica LP120XUSB ale go zmienić nie mogę to prezent , później zmienię igłę na coś lepszego , ale w tej chwili interesuje mnie wzmacniacz jest tego tak dużo , że w głowie mam mętlik totalny
Sony PS-X50
Preamp PeeCeeBee
pre MaCaBRiaa
Kolumny DIY
to napisz jeszcze jakie kolumny masz. przepraszam, że ciągnę za język ale wszystko jest ważne. bo kupisz super wzmacniacz a kolumny jakieś pierdziawki od kina domowego np.
Sony PS-X50
Preamp PeeCeeBee
pre MaCaBRiaa
Kolumny DIY
spore pieniądze chcesz zainwestować w sprzęt kilkudzesięcioletni. to co ładnie wygląda na zdjęciach nie oznacza że w środku coś nie zostało grzebnięte bądź nie wymga serwisu. tak więc nie podejmuj pochopnych decyzji i nie napalaj się.
obecnie masz słaby amplituner kina domowego. poczytaj tematy dotyczące tańszych wzmacniaczy w kwotach do 500, 1000zł. jest polecany fajny sprzęt, który być może spełni Twoje oczekiwania i poprzestaniesz na tym. resztę kasy plus nadwyżkę zainwestuj w przedwzmacniacz gramofonowy i kolumny.
Sony PS-X50
Preamp PeeCeeBee
pre MaCaBRiaa
Kolumny DIY
Może masz rację muszę trochę schłodzić głowę bo od kilku dni siedzę i przeglądam fora czym więcej czytam tym mniej wiem.
A może polecisz coś na co warto zwrócić uwagę jestem ograniczony szerokością i tego nie przeskoczę gdyby nie to pewnie stałby u mnie pioneer sa 606 za rozsądne pieniądze.