Podglądam po cichutku to forum odkąd na nie trafiłem. Od razu przypadło mi do gustu . W końcu przyszedł czas aby się zarejestrować i przywitać

.To za sprawą opinii Wojtka w jednym z wątków stałem się posiadaczem ( od kilku dni ) gramofonu Dual 701 z wkładką Shure V-15 III. Od dłuższego czasu przymierzałem się do zakupu gramofonu i w końcu jest.

. Forum stało się dla mnie kopalnią wiedzy gdyż do tej pory muzyki słuchałem z telefonu lub komputera, nigdy nie przywiązywałem do jej jakości większej wagi ( wiem, wstyd ). Tak wiec dla takiego laika jak ja okazało się bardzo pomocne. Przeczytawszy wątek o przedwzmacniaczach upatrzyłem sobie model Cambridge Audio Azur 551p ( zamierzam pozostać przy wkładce MM ), Teraz rozglądam się za resztą zestawu, w związku z czym pilnie śledzę nowe wpisy w odpowiednich działach. W swoim czasie zapewne zwrócę się do Szanownych Forumowiczów z prośbą o pomoc w ostatecznym wyborze. A póki co pozdrawiam serdecznie. Piotr Ps. Oczywiście nadrabiam równolegle zaległości w zasobach płyt