Denerwujący dźwięk z gramofonu
-
Denerwujący dźwięk z gramofonu
Witam. Posiadam gramofon Lenco LS-50. Na wstępie dodam, że nie jestem żadnym znawca ani audiofilem i nie wymgam nie wiadomo jak drogiego sprzętu. Używam go pół roku, jak dla mnie jest zadowalający. Gramofon podlaczony jest do kina domowego. Problem jaki się niedawno pojawił to irytujący dzwiek spod igly. Głośno słychać wysokie i niskie tony. Wyczytalem już w innych wątkach, że to niby normalne, ale do tej pory tego nie zauważyłem. Na tą chwilę jest to tak denerwujące, że muszę bardzo głośno podglasniac głośniki zewnętrzne, żeby nie słyszeć dźwięku spod igly. Czy to jakiś objaw zużytej igly? Trzeba wymienić czy co robić w takim wypadku? Z góry dziękuję za odpowiedź
-
Re: Denerwujący dźwięk z gramofonu
Raczej objaw bardzo dobrego słuchu, skoro słyszysz to z miejsca odsłuchowego.

- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Dźwięk spod igły to normalne zjawisko 

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- cobra
- Gramofon: PS-T15, GS464
A zamknięcie pokrywy tego nie odcina?
U nie to słychać, ale jak zupełnie przyciszę i podejdę do gramofonu.
U nie to słychać, ale jak zupełnie przyciszę i podejdę do gramofonu.
Sony PS-T15, Benz Micro Silver / Empire 4000 / Z-4s, PreamP THT, Denon DRA-F109 / lampa SE, STX F-200n
-
Jak zamykam pokrywe to dalej słychać. Słuch raczej mam mało wykwintny... Jestem pewien że wcześniej nawet jak było słychać to napewno nie tak głośno. Mam nagrany filmik ale nie moge dodać do posta w mp4. Napewno nie rysuje winyli?