Muzyka wiadomo.Dzwiek rewelacja
Niestety trafila mi sie jedna plyta jakby wklesla ,generalnie nierowna.Gra bez zarzutu ,tylko efekt wizualny , to falujace ramie .
Mam dylemat czy reaklamowac , czy oddac do prostowania. Koszt wysylki i prasowania taki sam. Niewiadomo co dostane na wymiane, ale z drugiej strony nie wiem czy prostowanie jest na 100%. Czy ktos mial do czynienia z prostowaniem ?Czy pofalowana lekko plyta ma wplyw na trwalosc wkladki , igly?
każda fala wpływa negatywnie na odbiór i tym samym na igłę, ja bym wymieniał a jak nie mają prostej to niech zwracają koszta prostowania
No wlasnie ,tylko ,ze koszt wysylki do wymiany = koszt prostowania.
Pytanie jeat czy takie prostowanie rzeczywiscie sie sprawdza ?
Poza tym poki co service niedostepny ze wzgledu na pandemie.Myslalem zeby zrobic to pozniej, bo uzbieralo sie 6 czy 7 krazkow do wyprostowania.
W sumie moge poczekac , ale czy do tego czasu nie popsuje igly?
Nowa jest to szkoda.
sprawdza się nawet przy mniejszej fali jest poprawa w odsłuchu, jakby nie to że to proces mocno upierdliwy to bym nic innego nie robił ze swoimi płytami tylko je prostował ale trza kiedyś spać
DDX-1000 > RMG-309i/SME3012 > SPU/MPU > Lundahl > AN Kondo/ANK > 300B > Audio Nirvana
CM4 Diretta Host > Holo Red Diretta Target (DDC Mode) > Holo Cyan 2 > AN Kondo > 300B > Audio Nirvana
sprawdza się nawet przy mniejszej fali jest poprawa w odsłuchu, jakby nie to że to proces mocno upierdliwy to bym nic innego nie robił ze swoimi płytami tylko je prostował ale trza kiedyś spać
mam taką, wyszła z Furutech (ORB firma córka) tańsza bo bardziej upierdliwa w serwisowaniu bo kupiona w UK tam gdzie podałeś linka, w Polszy nie ma dystrybutora na nic innego niż Furutech, ile sobie liczą od płyty?
DDX-1000 > RMG-309i/SME3012 > SPU/MPU > Lundahl > AN Kondo/ANK > 300B > Audio Nirvana
CM4 Diretta Host > Holo Red Diretta Target (DDC Mode) > Holo Cyan 2 > AN Kondo > 300B > Audio Nirvana
mam taką, wyszła z Furutech (ORB firma córka) tańsza bo bardziej upierdliwa w serwisowaniu bo kupiona w UK tam gdzie podałeś linka, w Polszy nie ma dystrybutora na nic innego niż Furutech, ile sobie liczą od płyty?
Teraz nie pokazuje , ale jesli dobrze pamietam £4.50 powyzej 10 sztuk.
hmm.. sam nie wiem dla Brytola te 4 funty to pewnie tyle co wysrał, niemniej proces upierdliwy płytę trza pierw oczyścić i to dobrze a nie po łebkach że coś przyschnie bo później to wprasuje ten ORB i będzie lipa, grzanie trwa stosunkowo krótko, 4-5h to studzenie przy niskim programie więc trochę schodzi, prundem przestałem się przejmować sam wzmak bierze 450W
płytę trza pierw oczyścić i to dobrze a nie po łebkach że coś przyschnie bo później to wprasuje ten ORB i będzie lipa
Mam nadzieje ,ze myjka pro jecta wystarczy?
A co do kosztow no coz, nie bede kupowal maszyny dla 10 plyt. Tyle to ja dalem za gramofon , a nawet mniej.
Z drugiej strony , przy wspolczesnej produkcji , to moze byc ekonomicznie uzasadniona inwestycja