więc obawiam się czy sprzet ten "rozwinie skrzydła" i będzie można wydobyć z niego wszystkie walory.
To tak nie działa
No właśnie czekam na odpowiedz od właściciela Onkyo A-8190 który miał wrócić najpóźniej dziś. Jeśli się nie odezwie do jutra to odpuszczę sobie i będę szukał dalej.
Ja bym sobie odpuścił tego 8690, bo nie masz pewności co dostaniesz i w jakim faktycznie jest stanie. Wystarczy spojrzeć na negatywy sprzedającego. Jesli mówimy o tym samym wzmaku. Ale to tylko moje zdanie.
chyba nie mówimy o tym samym sprzedawcy gdyż na prawie 300 ocen , tylko 6 negatywów
Ja bym sobie odpuścił tego 8690, bo nie masz pewności co dostaniesz i w jakim faktycznie jest stanie. Wystarczy spojrzeć na negatywy sprzedającego. Jesli mówimy o tym samym wzmaku. Ale to tylko moje zdanie.
chyba nie mówimy o tym samym sprzedawcy gdyż na prawie 300 ocen , tylko 6 negatywów
Mówimy o tym samym, jest tylko jeden 8690 na "aledrogo"
Mówimy o tym samym, jest tylko jeden 8690 na "aledrogo"
tak czy inaczej nie chcę kupować sprzętu na odległość więc pewnie póki nie posłucham z moimi kolumnami to nie kupię.
Dokładnie.
Przed zakupem warto się wybrać do sprzedającego gdy to jest możliwe oczywiście i posłuchać. A takie "okazaje i nie tylko" ale od handlarzy to omijam szerokim łukiem
Witam drogich kolegów.
Ja znów po prośbie.
Ktoś może napisać kilka słów o Denon Pma1060?
Zamówiłem sobie i ma to grać z Canton gle 70, cd Denona i gramofonem Philips.
Miał ktoś do czynienia z tym wzmacniaczem?
Z góry dzięki za odpowiedź.
Pioneer pl30k, Philips GA406, kilka cedeków, Art dj pre 2, Marantz Sr4002, Canton gle70 - wiem że trochę lipa ale na razie musi wystarczyć.
Po przeglądnieciu całej konwersacji na temat wzmacniacza do 1000zł oraz pokrewnych tematów doszedłem do takiego zestawienia.
Oczywiście jestem w stanie naciągnąć budżet do powiedzmy 1.5k.
Jeśli patrzeć na RMS, to wszystkie te wzmacniacze z dużym zapasem poradzą sobie z kubaturą pomieszczenia(16 metrów kwadratowych), w których by pracowały.
Barwa, która by mnie interesowała to ciepła.
Urządzenia pracujące z tym wzmacniaczem będą to:
*odtwarzacz płyt CD(głownie hip-hop)
*gramofon(rock, pop, hip-hop)
I tutaj moje pytanie, który wzmacniacz wybrać ?
Jeśli ktoś jest na bieżąco i potrai mi polecić inną markę oraz model w danym zakresie cenowym(max 1500 zł) to proszę o sugestię.
Jeśli chodzi o kolumny to będą dobierane do wzmacniacza.
Ostatni Sony już niestety sprzedany. Tu na forumowej giełdzie wystawiłem go nawet za 1150zł. Sprzedał się tego samego dnia na alle za 1350, a chętnych było kilku. Także moda na Sony ES chyba nie przemija. W tym jednak przypadku uważam że było warto bo to znakomity dźwiękowo wzmak w tej cenie. Najlepszy jaki miałem w podobnej kwocie, a miałem tego już dosyć sporo. Z pozostałych dwóch Optonika to co najmniej klasa niżej od soniaka a tego Kenwooda nie słuchałem. Z doświadczenia jednak możesz założyć że oba będą po zakupie nadawały się do większego lub mniejszego remontu.
ampli można brać jak się umie zero detektora znaleźć samemu, nie miałem jeszcze vintydz ampli gdzie ten problem z czasem nie występował tj. głowica się nie rozregulowała, a 2wa że kolegę chyba niekoniecznie ampli interesuje
DDX-1000, RMG-309i, SME3012, 2xSPU, MPU, 2xLundahl, Kondo AN, 2xANK, 300B, 2A3, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
Holo Red, Holo Cyan 2, Lundahl 1:1, AN Kondo, 300B, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
Witam.
Chciałbym swój amplituner Yamaha R-N602 zostawić do odsłuchu radia tv itp. a dokupić wzmacniacz do swojego garniaka Sl-Q33 i tylko pod niego i stąd moja prośba za nim coś kupie o pomoc a może bardziej dobór owego wzmaka do moich kolumn na pewno chce taki vintage najlepiej z wskaźnikami wychyłowymi. Jeden z ulubionych doradców(dzięki za info) polecą mi Saba MI 215 i bardzo mi się podoba tylko cena jest chyba troszkę wysoka tego z powyższego linku. Jest ich trochę w Niemczech ale większość tylko odbiór osobisty... Cena do jakiej bym chciał zakupić to tak do 1000 ale to już całkowity max. Nie podsylam linków co nie znaczy że nie czytam i nie śledzę forum itp. a tylko dla tego że nie mam doświadczenia i wiedzy w wyborze... Dlatego proszę Was o pomoc... Bo zawsze na Was można liczyć temat nie jest pilny. Dzięki z góry za wszystkie porady i podpowiedzi.
A to że najlepiej chciałbym kupić od kogoś forum to chyba nie trzeba pisać
Trochę danych o kolomnach
Heco Music Style 500
Konstrukcja 2,5-drożna bassreflex
Wyposażenie:
Boczny gł. niskotonowy 1 x 170 mm, bassreflex
Gł. średnio-niskotonowy 1 x 170 mm
Gł. wysokotonowy 1 x 25 mm
Obciążalność (RMS/max.) 150 / 275 W
Impedancja 4 – 8 Ohm
Pasmo przenoszenia 27 – 40.000 Hz
Rekomendowana moc wzmacniacza 20 - 200 W
Sprawność 91 dB
A może komuś przeszkadza switch stero to chętnie odkupie bo muszę w przyszłości to jakoś spiąć
Ostatnio zmieniony 29 gru 2020, 10:56 przez Cichy5000, łącznie zmieniany 1 raz.
Sony PS-X4, 205ED B-SAS od Jico,
PreamP Dyskretniok.
HiFiBerry Digi2 Pro +, ubp-x700, Dac MFD 6N3P; Yamaha M 4, C 4 ;Ayon Audio Scorpio,
Tellurium q ultra black ll, 2497 Mogami.
Tellurium Q Silver,Harbeth C7ES-3
a nie chcesz opylić yamaszki póki jest na gwarancji? ja za taką samą srebrną 2 m-ce temu dostałem 1600zl i klient przyjechał na 2 dzień od wystawienia oferty na olx. szkoda mi bardzo nie było sprzedać bo kupiłem w niezłej cenie. ale też się z rok czaiłem bo niby szkoda było, bo do drugiego pokoju, bo coś tam.a tak masz dodatkowy $ na lepszy wzmacniacz, lepszą wkładkę do gramofonu. fajny tuner do radia kupisz niedrogo a do tv jakiś tani dac od toppinga czy smsl. i nie masz 2 klamotów na szafce. tym samym możesz zwiększyć budżet na wzmacniacz.
Sony PS-X50
lampa EL34 by Misse, Yaqin MS-30L, Ugoda
Preamp PeeCeeBee
pre MaCaBRiaa
Philips CD 350 (mod by Martynka) Beogram CD 7000
DAC Topping D50S l1541gold dac (mod by Martynka)
Kolumny DIY