Wczoraj mój 9-letni syn siedząc ze mną przy regale z płytami spytał, która z płyt jest moją ulubioną. Absolutnie i bez wahania wyciągnąłem w odpowiedzi Violatora
Ja bym tak nie potrafił - nie dlatego, że nie mam 9-letniego syna, tylko wybór przeogromny
Tu jeden z faworytów: ponadczasowy debiut Black Sabbath.
Dzisiaj oddałem się Losowi i użyłem funkcji random w Discogs. Wybrałem kilka płyt do umycia - zaplanowane + losowe - oraz tego składaka trafiłem i wziąłem do odsłuchu.
Muzyka mocno undergroundowa. W zasadzie poza Kultem to w sumie nic się nie przebiło szerzej (może tylko T.Love) ale to czyni tę płytę jeszcze ciekawszą. Jak ktoś lubi naszą nową falę i post-punk z tej epoki to powinien polubić Jeszcze Młodszą Generację.
Przy okazji, powitajcie nowego Płytowego Przyjaciela - Smoga Stefka! Akurat rodzice byli w Biedronce dzisiaj i nie było wyboru zbytniego... No cóż, patron od kurzu na płytach się przyda w mojej pluszowej ekipie.
Just take those old records off the shelf
I'll sit and listen to 'em by myself
Today's music ain't got the same soul
I like that old time rock and roll
Just take those old records off the shelf
I'll sit and listen to 'em by myself
Today's music ain't got the same soul
I like that old time rock and roll
Sting - My Songs
Najbardziej znane utwory w nowych aranżacjach. Psia kość "Shape of my Heard", "Fragile" czy "Englishman in New York" brzmią wprost genialnie co potwierdziła nawet małżonka
Załączniki
Kenwood KD-750+Hana SH, Luxman L-435, Sony ST-3950, Denon DCD-625, Onkyo TA-1900, Translator Impact 4 mk2, wiim pro plus
Jeden z zakupów z sierpnia. Dopiero wczoraj go umyłem i odsłuchałem. Bardzo cienka okładka i średnia jakość dźwięku. Do tego sporo ballad choć niektóre kawałki są fajne. Część znam (i mam np. na innych składankach na CD) a część słyszałem pierwszy raz w życiu. Wot, ciekawostka. A fanki (i fani) Elvisa mogą nawet oprawić okładkę w ramkę i powiesić (okładkę, nie Elvisa).