Mój najnowszy zakup to Buena Vista Social Club tym razem wersja niekoncertowa na CD. Koncertówkę z Nowego Jorku mam na 2LP 180gram.
Ktoś w ogóle oglądał film na DVD o tym zespole? Większość członków już nie żyje. Polecam album w wykonaniu Ibrahim'a Ferrer.
Załączniki
51lr0MwsTOL._SL500_AA300_.jpg (22.24 KiB) Przejrzano 343 razy
51GN7ZDCKfL._SL500_AA300_.jpg (22.2 KiB) Przejrzano 344 razy
Moja kolekcja - w całości od początku do końca uzbierana/zakupiona przeze mnie (zbieram od czterech lat), żadnych płyt w spadku po rodzinie czy coś takiego. Na ostatnim zdjęciu obraz całości - jest tego ok. 70 albumów, a na poszczególnych zdjęciach wybrałem te, które lubię bądź cenię sobie najbardziej. Może się wydawać, że nie ma tego wiele, ale ja nie kupuję "jak leci", staram się kupować tylko to, co ewidentnie mi się podoba i jest jak najmniej zniszczone (przy czym nie muszę mieć 1st pressów macierzystych krajów czy wydań "only USA").
Taki komentarz do zdjęcia nr 1 - DSoTM są dwie sztuki - po lewej to reedycja z 2011 roku, a po prawej wydanie niemieckie "z epoki". Starsze brzmi dla mnie dużo lepiej.
Załączniki
Revox B 150, Revox B 260, Revox B 226, Marantz CD 74, Philips CD303, Miida M 6000 P + AT 20SLa, Radmor LS10