Omawiany wcześniej Dual 704 jednak poszedł za relatywne grosze, 340 złotych. Czemu nie brałeś?
Dual 701 już poszedł, ale za 600 złotych, nie za 500.
Dual 731Q można brać tylko i jedynie jeśli się rozumie i akceptuje ograniczenie wynikające z ramienia i mocowania ULM.
Podobnie 741Q. Jednak ceny mają nieco zawyżone (ponad 550 zł).
Dual 721 też już poszedł, ale za 650 złotych.
t-orion pisze:czysty minimalizm, co to za model?
Dual CS 415. Nic w nim unikatowego ani nawet fajnego (ramię bez regulacji, a wkładka lipna).
Akurat z tej serii to radzę bardziej patrzeć na CS 435 i 455.
t-orion pisze:Czy sprzedawca godny polecenia?
Żebym jeszcze wiedział który.
t-orion pisze:próbuję zbić cenę, tylko jak z jego jakością?
Dobry model, ale tutaj wartością dodatnią jest też rzadkość na rynku.
Nie dziwi mnie, że Dual 701 i 721 tak szybko poszły, bo miały dobre ceny.
t-orion pisze:Dalej zakładam na gramofon 500 zł + ewentualnie wkładka.
Ale gdyby znalazło się coś dobrego i jeszcze to coś będzie mi się podobać, to ...

Także proszę o przedstawienie listy z aktualnymi propozycjami.
Tylko że jak czytam to co piszesz to powoli głupieję
Prawie wszystko co wyżej wymieniłeś przekracza 500 złotych, przez co ja sam drapię się po głowie po co mam teraz tracić czas i robić jakiś spis do 500 złotych, skoro Ciebie interesują droższe oferty?
Irytuje mnie to też z drugiego powodu, archiwalnego powiedzmy, bo jesteśmy w wątku "do 500 zł". Gdybym wyżej nie napisał o cenach tych sprzętów, to ktoś przeglądający sobie strony tego wątku, nie wiem, za miesiąc czy za rok czy jeszcze później, mógłby pomyśleć sobie, że te sprzęty można było w tym czasie nabyć do 500 złotych. A tak nie jest.
Tak więc proszę o pomyślunek i dookreślenie się co do budżetu, żebyśmy wszyscy wiedzieli na czym stoimy.
A jeśli jednak nadal pozostaje warunek zgodny z tytułem wątku to z łaski swojej dajmy sobie spokój z ofertami wyższymi o stówkę, dwie czy nawet cztery, bo to nie ma w tym wypadku wielkiego sensu, skoro i tak jest to za dużo.
bumbum pisze:jednak zauwaz co napisał kolega Wojtek
"A tak w ogóle to muszę Cię ostrzec, że po zakupie jednego z tych sprzętów możesz nie odczuć w sumie poprawy względem tego Sanyo co się pozbywasz. To tak na zaś "
A miałem kupic gramiaki takie jak Debut III, Rega RP-1, thorens TD158 czy audiotechnica.
Napisałem w tym wątku też jeszcze weselszą rzecz (zanim się pochwaliłeś swoimi zamiarami na forum):
Wojtek pisze:Facet od Sanyo moim zdaniem popełnia głupotę wymieniając to na Pro-Jecta, ale to już jego sprawa

Dobrze, że koniec końców tego nie zrobiłeś