Kolekcje Płyt Forumowiczów
- Kocewicz
- Kontakt:
Mam tą płytę, chyba nawet to samo wydanie. Szału nie ma, ale przyjemna. Ja to za darmo brałem w "hurcie" z innymi płytami. Ale chyba w tej cenie to niegłupi zakup.
Are you Shure?
- zelazny
Re: Kolekcje Płyt Forumowiczów
Tak, szału nie ma. Mogłem się nie pierniczyć i wykupić wszystkie albumy nie patrząc co kupuję. Zapłaciłbym z jakieś 20 funtów bo było ich tam około 20. Winyle zbieram od jakichś 3 lat. Prawie wszystko to nowości aktualnie wydawane oraz reedycje. Nie chcę inwestować w winyle tylko dlatego, że są tanie i można je brać hurtem.
- Kocewicz
- Kontakt:
yyy ale mi chodziło o to, że dostałem kolekcję płyt po kimś
Co nie znaczy, że podchodzę do niej obojętnie, stanowią ważny element mojego zbioru. Jedni patrzą na cenę, inni nie muszą - wszyscy za to mamy zapewne równe podejście do muzyki.

Are you Shure?
- zelazny
Ok przepraszam, no tak. 
Jeżeli chodzi o albumy na CD to polecam najnowszą pozycję w wydaniu Yasmin Levy coś pięknego. Album nosi nazwę Libertad.
Muzyka prosto z Izraela. Szczególnie utwór "La nave del Olvido" bardzo mi się podoba. Albumik mam już w domku, słucha się wyśmienicie.
Wrzuciłem w/w utwór na wrzutę. Jakość WMA 48Kbps.
http://w682.wrzuta.pl/audio/7BDERp0XtGx ... del_olvido

Jeżeli chodzi o albumy na CD to polecam najnowszą pozycję w wydaniu Yasmin Levy coś pięknego. Album nosi nazwę Libertad.
Muzyka prosto z Izraela. Szczególnie utwór "La nave del Olvido" bardzo mi się podoba. Albumik mam już w domku, słucha się wyśmienicie.
Wrzuciłem w/w utwór na wrzutę. Jakość WMA 48Kbps.
http://w682.wrzuta.pl/audio/7BDERp0XtGx ... del_olvido
Ostatnio zmieniony 14 paź 2012, 18:42 przez zelazny, łącznie zmieniany 5 razy.
- szumwuchu
Moje dzisiejsze Zdobycze
Winyle wszystkie w stanie NM ale... Oscar Peterson wizualnie wydaje się być nieużywany mimo to smaży a szkoda bo plytka znakomita.
Te dwa CD Japończyki to EP-ki Madonny
Winyle wszystkie w stanie NM ale... Oscar Peterson wizualnie wydaje się być nieużywany mimo to smaży a szkoda bo plytka znakomita.
Te dwa CD Japończyki to EP-ki Madonny
Technics sl-1900, Audiotechnica AT12xe, SAE XXX, XXXIB.
- Płk_Kilgore
To się też pochwalę - w ten piątek dorwałem nówkę "Safe as Milk" Kapitana Beefhearta i Jego Magicznego Bandu. Raczej nie jest to jakieś wyjątkowe wydanie, ale sam album to spory rarytas, także za granicą. Do tej pory chyba żaden zakup nie wywołał we mnie takich emocji. Jak na złość: kabel od aparatu mi padł, więc nie wrzucę aktualnego zdjęcia
Zapodam tylko grafikę poglądowo.

I love the crackle of vinyl in the morning.
- zelazny
Sorki to było naprawdę samolubne. Już tak więcej nie będę.Kocewicz pisze:yyy ale mi chodziło o to, że dostałem kolekcję płyt po kimśCo nie znaczy, że podchodzę do niej obojętnie, stanowią ważny element mojego zbioru. Jedni patrzą na cenę, inni nie muszą - wszyscy za to mamy zapewne równe podejście do muzyki.

- vinylpiotrek
- Pajdak
Teraz moje nowe :
- zelazny
Polecam jeszcze albumik "La Juderia" i utwór "Locura" http://www.youtube.com/watch?v=p5WeepesCp4 Ajjjć te wejście gitary.
- Pajdak
Bathory! A ile Sabbathów! 

- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
To byłoby dość dziwne gdyby w UK nie było płyt Jethro TullPłk_Kilgore pisze:Świetny zakup. Winszuję! A było może coś Jethro Tull? Tak z ciekawości pytam

Oj lepiej nie w tym temacie jeśli chcesz zahandlować/coś komuś kupić.zelazny pisze:Luzik jak będę coś miał to dam znać w tym dziale.
Darek:
Widzę trzy albumy wydane przez CBS w wersji kwadrofonicznej (SQ)

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
Zgadza sie wlasnie ich sluchamWojtek pisze:Widzę trzy albumy wydane przez CBS w wersji kwadrofonicznej (SQ)

Bathory to 180g na zlotym winylu. Wyszlo niedawno, Sabbath sie trafil to wzielem W drodze jeszcze trochePajdak pisze:Bathory! A ile Sabbathów!