Co teraz można dostać za darmo? ...ale prawie darmo tak - 8E to dla mnie dobra cena.Wojtek pisze:Płyty wyglądają na mocno sfatygowane. Wpadły za darmo?
Załatw sobie igłę do 78 RPM.
Kolekcje Płyt Forumowiczów
- szumwuchu
Re: Kolekcje Płyt Forumowiczów
Technics sl-1900, Audiotechnica AT12xe, SAE XXX, XXXIB.
- Robert007Lenert
- Kontakt:
Zwykle nie zazdroszcze, ale tym razem szkoda mi, ze to nie w moich lapach...szumwuchu pisze:Wczoraj wpadło mi w łapki Kolekcja - JAZZ 78 i tu Kolekcja JAZZ 78 II- teraz pasowało by "zdidżitalizowac"
- vinylpiotrek
-
Witam jestem Robert mamy z Ojcem dużą kolekcje płyt winylowych, wiele płyt unikatowych większość oczywiście nie na sprzedaż. Niektóre płyty których w kraju jest po kilkanaście sztuk, fajnie że przypadkiem trafiliśmy na to forum. Przed stawie wam liste części płyt, porobię zdjęcia.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Bo pewnie nie ma na czym odtworzyć na co dzień (brak prędkości i igły pod 78 RPM).vinylpiotrek pisze:@szumwuchu
W jakim celu chcesz didżitalizować?
Ale inne już tak?Rob21 pisze:wiele płyt unikatowych większość oczywiście nie na sprzedaż.

CiekaweRob21 pisze:Niektóre płyty których w kraju jest po kilkanaście sztuk

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Jak najbardziej część myśle że możemy sprzedać. Mamy kolekcje takich zespołów jak The Police, Sting, Pink Froyd, Cansas, UK, White Snike, TOTO, SBB, Kobranocka, T. LOVE, Perfect (jedna z autografami z lat 70tych) Peter Gabriel, Yes cała dyskografia
Santana, The Smiths, KSU, GENESIS, BRUCE SPRINGSTEEN, niemal wszystkie płyty Polskich zespołów wydanvch w latach 80tych, oraz U2, płyty wydane przez Polskie Radio 3 oraz wytwórnie płytowe, składanki itp. Większość płyt to oryginały z lat 70tych i 80tych, łącznie kilkaset sztuk 

- szumwuchu
Jak wiadomo 78-ki poręcznością i jakością dźwięku nie grzeszą. Dla wygody chciałbym mieć wszystko na CD (w tym wypadku cyfryzacja dźwięku nie zdegraduje), no i można się pobawić w "mastering".vinylpiotrek pisze:@szumwuchu
W jakim celu chcesz didżitalizować?
Jak się uporam to nie omieszkam pochwalić się na forum.
Niestety może to trochę potrwać - brak czasu, no i mój stary BSR nie jest teraz ze mną

Technics sl-1900, Audiotechnica AT12xe, SAE XXX, XXXIB.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
To zróbcie przy okazji spis i załóż wątek na giełdzie, przy rozsądnych cenach ktoś chętny raczej się znajdzie.Rob21 pisze:Jak najbardziej część myśle że możemy sprzedać.
Spoko planszumwuchu pisze:Jak wiadomo 78-ki poręcznością i jakością dźwięku nie grzeszą. Dla wygody chciałbym mieć wszystko na CD (w tym wypadku cyfryzacja dźwięku nie zdegraduje), no i można się pobawić w "mastering".
Jak się uporam to nie omieszkam pochwalić się na forum.

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- vinylpiotrek
@szumwuchu
Nie wiem jak tych twoich, ale jakość dźwięku z 78-ek potrafi pozytywnie zaskoczyć.
A poręczność..no cóż ..
Między innymi po to mam magnetofon szpulowy - dużo łatwiejsze nagrywanie, bez wyraźnej straty dźwięku, a nośnik też dużo trwalszy niż CD-R.
Nie wiem jak tych twoich, ale jakość dźwięku z 78-ek potrafi pozytywnie zaskoczyć.
A poręczność..no cóż ..
Między innymi po to mam magnetofon szpulowy - dużo łatwiejsze nagrywanie, bez wyraźnej straty dźwięku, a nośnik też dużo trwalszy niż CD-R.

-
- Gramofon: Kenwood KD 990
- zelazny
Dziś byłem na ryneczku w Anglii no i chodząc natrafiłem na pudło z winylami. No i kupiłem sobie płytkę Glenn'a za funta. 
Płytkę umyłem bo czułem, że dawno nikt tego nie robił.
Jest trochę trzasków (umiarkowanie), ale ogólnie słucha się bardzo dobrze.
Były też dwa albumy Iron Maiden i tak się zastanawiałem czy wziąć.
Bo patrzę, że sporo osób słucha tego zespołu na tym forum.
Te dwa albumy były na innym stoisku i koleś chciał po 4 funty za sztukę.

Płytkę umyłem bo czułem, że dawno nikt tego nie robił.

Były też dwa albumy Iron Maiden i tak się zastanawiałem czy wziąć.

Te dwa albumy były na innym stoisku i koleś chciał po 4 funty za sztukę.
- Załączniki
-
- 611.jpg (147.88 KiB) Przejrzano 312 razy
- Płk_Kilgore
Świetny zakup. Winszuję! A było może coś Jethro Tull? Tak z ciekawości pytam 

I love the crackle of vinyl in the morning.
- zelazny
Oj nie wiem, ale za tydzień mogę poszperać i jak będzie to mogę ci wziąć jeżeli chcesz.
Piszcie ludziska jak ktoś chce mogę wziąć następnym razem o ile będą, spacjalnie Iron Maiden 4 funty to taniocha. Widzisz ja za bardzo nie słucham rock'a więc oczami bardziej mknę w stronę jazzu.

Ostatnio zmieniony 14 paź 2012, 15:20 przez zelazny, łącznie zmieniany 2 razy.
- Płk_Kilgore
Hehe, dzięki
Raczej tylko w celach rozpoznawczych chciałem zapytać, bo na tę chwilę brak sił i środków.

I love the crackle of vinyl in the morning.
- zelazny
Luzik jak będę coś miał to dam znać w tym dziale. Płyta kosztuje 1-4 funty (5-20 zł) plus 6 funtów za przesyłkę do Polski. Cholera ktoś mi napisał na początku obcowania z tym forum, że jak posiedzę trochę na tym forum to zminię zdanie o używkach . Chyba właśnie tak się dzieje.