a jaki problem wsadzić w drewno?

Jest pomysł faktycznie
Jak najbardziej to jeśli spełnia kryteria prostoty dla początkującego. Tylko z gwarancja i dostawą średnio z Danii.Lukasz31 pisze: ↑24 lis 2020, 22:34https://www.dba.dk/pladespiller-luxman- ... 073392159/
Mieści się w budżecie, ma drewno i cały jest super![]()
A jak ma się do tego?
... a dodatkowy bonus to pomoc użytkownika w pierwszych krokach z uruchomieniem (i nie tylko) nowego sprzętu - myślę przede wszystkim o sprzętach od forumowiczów.
Zastanawiam się, czy to w ogóle jest możliwe w tej pasji: kupić jeden gramofon "na wieki" (ew. aż do całkowitego zużycia sprzętu)?
Nie.
Każdy z nich ma inne parametry, inne ramiona. Ta sama dobra wkładka na każdym z tych jak i innych gramofonach zagra inaczej. Jedna dobra wkładka zagra na jednym dobrze inna dobra ma tym samym już niekoniecznie. Chodzi głównie o to, ale nie tylko:
Myślę, że najpierw kup gramofon a wkładkę się dobierze, ew. kup gramofon od razu z dopasowaną (pod ramię, Twój gust i sprzęt) wkładką.
Ja nikogo nie namawiam do kupna pierwszego gramofonu za granicą. Odpowiedziałem bardzo subiektywnie na zadane przez kolegę pytanie
Bez histerii. Każde ramię ma swoją ME a z SME nawet początkujący sobie poradzi o ile będzie miał ochotę odrobinę poczytać w necie gdzie na temat tego ramienia jest chyba najwięcej informacji.koscidogitary pisze: ↑25 lis 2020, 10:01W sam raz dla początkującego, który nie wie jak się ma masa efektywna do podatności wkładki