Witam,
Przenoszę się z działu gramofony do działu wkładki i igły
Mam pytanie odnośnie wkładki do TT z tytułu tematu tzn. Toshiby SR-370. Muzyka to głównie klasyka i pod to będzie dobierana wkładka, a cena to
400 zł +/- 100 zł (lepiej żeby minus . Z góry dziękuję za sugestie
Nagaoka MP-110 powinna się dobrze tutaj spisać.
Ewentualnie Grado Blue, aczkolwiek z tym jest lekkie ryzyko, bo może buczeć (ciężko przewidzieć przed zakupem, ale reklamacje uznają).
Dzięki wielkie!
Teraz mam tylko jedno pytanie odnośnie kupna. Na alle... Ta MP-110 jest w 2 sklepach. W jednym o 200 zł taniej niż w drugim. Jest jakiś haczyk?
Jeśli ta tańsza jest u Wamata to myślę, że jednak można mu zaufać
Różnica może być taka, że Wamat sprzeda Ci egzemplarz z sprzedaży hurtowej, a inny sklep z sprzedaży detalicznej/sklepowej.
Dopłata do ładnego pudełka i takie tam... ale chyba jednak wkładka najwięcej warta z tego wszystkiego
Dopiero teraz, odpowiadam, ale przez ostatni miesiac miałem małe urwanie głowy. Wkładka doszła bez problemu. Zamontowałem ją i zgrubnie wyregulowałem ramię, ale niestety na tyle pozwolił mi czas. Wkładka pasuje, nic nie buczy itd.
Pozwoliło mi to za to dojść do wniosku, że przydałoby się kupić coś lepszego od poczciwej Elżbiety, że o głośnikach już nie wspomnę. Ale o to będę się pytał poźniej jak będzie czas. Na razie dziękuję za pomoc przy gramofonie i wkładce
Mam taki zamiar, ale po zmianie głośników (Unitra Diora z 1975 roku) i ampli. Wydaje mi się, że teraz nie miałobyto sensu, bo to te 2 elementy decydują obecnie o brzeminiu. Ale jak będę miał cały zestawik, to napiszą jak sie na tym słucha klasyki